Bladblazer

Filters
20 ProductenPagina 1 van 1

Bladblazer voor een schoon terrein

Met een bladblazer houd je ieder terrein schoon en netjes. Bladeren, gras en zelfs (snoei)afval worden netjes op één hoop geblazen. Zeker voor grote terreinen is een bladblazer ideaal. Vegen en harken neemt hier namelijk veel te veel tijd in beslag.

Voor iedere klus is een geschikte bladblazer te vinden. Zo kun je kiezen voor een elektrisch model, maar ook voor één met accu of een bladruimer die werkt op benzine. Ze zijn er ook in verschillende uitvoeringen, van handblazers tot rug gedragen modellen. Welk type je nodig hebt, hangt af van het werk dat je moet doen en van jouw eigen voorkeuren.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een bladblazer met zuigfunctie. Deze varianten zijn voorzien van een opvangzak. Hiermee kun je bij kleinere klussen alles eenvoudig opzuigen en hoef je het daarna niet meer op te ruimen.  Blaas de bladeren eenvoudig de tuin uit of het terrein af met een (zuig)bladblazer.

Hoe werkt een bladblazer?

Bladblazers maken gebruik van een centrifugale luchtstroom. Hierdoor wordt alle lucht zo efficiënt en krachtig als mogelijk weer uitgeblazen. Dit maakt het mogelijk om bladeren en ander tuinafval weg te blazen of het nou vochtig of droog is. Ook voor afval van bijvoorbeeld een hakselaar is het ideaal!

De luchtstroom wordt aangevoerd door een ventilator. Deze ventilator wordt aangedreven door de ingebouwde motor. Dankzij het ronddraaien van de ventilatorbladen ontstaat de blaaskracht die nodig is voor het wegblazen van de bladeren. Hierbij verschilt de snelheid van de uitgebelazen lucht wel. Zo zijn er bladblazers die een snelheid van 160 km/u halen maar ook zijn er varianten die gaan tot wel 418 km/u!

Daarnaast is de hakselaar functie van bladblazers met zuigfunctie ook verschillend per model. Zo heb je modellen met 10:1 maar ook met 16:1. Dit betekent dat het de ruimte beter benut want het verkleint de bladeren in bijvoorbeeld 16 kleinere stukjes. Hierdoor wordt het afval compacter en ook geschikter voor compostering.

Welke bladblazer heb ik nodig?

Het uitzoeken van de juiste bladblazer is niet altijd even makkelijk. Er zijn in ieder geval een aantal zaken waar je op dient te letten.

  1. Het belangrijk dat het gereedschap genoeg blaaskracht heeft. Deze kracht wordt vermeld in kilometers per uur.
  2. Het verstandig om te kijken naar het geluid dat wordt geproduceerd. Ze kunnen erg lawaaierig zijn.
  3. Je dient een keuze te maken tussen een accu, benzine of elektrische bladblazer.
  4. Ga goed na waarvoor je het gebruikt. Een kleine oprit of tuin heeft natuurlijk minder vermogen en opvangcapaciteit nodig dan een grote tuin met grote oprijlaan.

Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van verschillende aandrijvingsmethodes.

Accu aangedreven

Een bladblazer accu aangedreven heeft veel bewegingsvrijheid. Aangezien de bladblazer accu aangedreven is, bent u verlost van het snoer. Deze draadloze modellen zijn zeer populair. Voornamelijk omdat de nieuwere modellen qua kracht zelfs in de buurt komen van de bladblazers op benzine. Accu gereedschap doet daarnaast tegenwoordig niet meer onder voor de elektrische variant.

De capaciteit van de accu varieert per fabrikant, dus het kan zijn dat je meerdere accu's moet verwisselen om een groot stuk tuin schoon te blazen, maar voor de meeste stukken grond heb je aan een accu voldoende. Toch raden wij het aanschaffen van een extra accu zodat je altijd door kan werken zeker aan. Dit voorkomt teleurstellingen.

Meer kracht dankzij benzine

Bladblazers op benzine zijn het krachtigste tuingereedschap om bladeren te verwijderen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het schoon blazen van grotere terreinen. Doordat je eenvoudig benzine kan toevoegen kun je ook lang doorwerken.

Belangrijk om te weten: Deze modellen zijn ook het luidruchtigst en vergen het meeste onderhoud.

Bladblazer elektrisch

Elektrische bladblazers met snoer worden aangesloten op een standaard stopcontact. Ze vergen minder onderhoud dan bladblazers met gasmotor. Wel worden ze beperkt door de lengte van het snoer, hierdoor zijn ze het meest geschikt zijn voor kleine tuinen.

Doordat ze geen gasmotor of accu hebben, zijn elektrische bladblazers met snoer zeer licht. Ze zijn ideaal voor huiseigenaren die een gemakkelijk te manoeuvreren blazer zoeken voor taken zoals het schoonmaken van dakgoten.

Ruggedragen bladblazer

Bij rugbladblazers houd je de blazer in de hand terwijl u de motor in een schoudertuigje draagt. Deze modellen zijn vaak krachtiger dan handbladblazers. Het draagstel maakt ze relatief comfortabel in gebruik. Het dragen vop de rug is een goede optie voor langdurig gebruik.

Vang troep direct op met een opvangzak

Kies je voor een bladblazer met opvangzak? Dan kiest u voor een twee-in-een machine. Dit zijn naast blazers namelijk ook bladzuigers. Het tuinafval dat bij elkaar wordt geblazen, wordt ook direct opgezogen. Deze werken veelal op accu, waardoor je niet wordt beperkt door een snoer.

Bladblazer kopen

Herfstbladeren zijn mooi, maar ze kunnen ook een echte last zijn wanneer het tijd is om uw tuin schoon te maken. Als u op zoek bent naar een betaalbare manier om minder tijd te besteden aan het onderhoud van uw gazon, kunt u overwegen te investeren in een bladblazer.

Bij HoukemaTools weet je zeker dat je de beste deals krijgt met de beste merken! Nog wat advies nodig? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. De juiste al gevonden? Wacht dan niet langer met een bladblazer kopen!