Takel

Filters
20 ProductenPagina 1 van 1

Een takel gebruik je om zware lasten te tillen zoals motoren, fietsen of motorblokken. Met onze takels wordt ervoor gezorgd dat deze op de juiste hoogte hangen voor reparatie en onderhoud. Daarnaast zijn ze geschikt voor bijvoorbeeld het verplaatsen van zware objecten. Ben je op zoek naar stevige, betrouwbare takels? Bekijk dan het assortiment! Takel of hijsband in diverse modellen verkrijgbaar. Of u nu op zoek bent naar een elektrische kabeltakel, een hijskabel, een takel of een katrol, op deze pagina kunt u de diverse scherp geprijsde modellen bekijken.

Wat is een takel?

Een takel is een gereedschap die is voorzien van een of meerdere katrollen en lieren om zwarte voorwerpen en materialen mee op te hijsen. Het tillen van zware objecten is vaak slecht voor onze rug. Met een takel wordt dit zware werk uit handen genomen.

Verschillende soorten takels

In werkplaatsen zijn takels en lieren erg handig, omdat ze veel zwaar werk uit handen nemen van monteurs. Maar voor de fanatieke klussers kan zo’n hulpmiddel thuis ook meer dan welkom zijn. Welke takel je precies nodig hebt, hangt af van diverse factoren. Je hebt onder meer de keuze uit een elektrische lier en kettingtakels. Ook moet het apparaat geschikt zijn voor een bepaald draaggewicht. De maximale capaciteit is belangrijk, omdat het onmisbaar is voor veilig gebruik. Je vindt hier apparatuur voor onder meer de volgende belastbaarheid:
  • 250 kg
  • 500 kg
  • 800 kg
  • 1000 kg

Handmatig takelen

In ons assortiment vind je bijvoorbeeld een handtakel, waarmee je zonder elektrische ondersteuning zware voorwerpen kunt optillen. Het gaat om kettingtakels, waarbij een ketting met haak langs een katrol loopt. De aandrijving werkt met jouw eigen spierkracht, dus het werk kan soms wat zwaar worden met deze takels. Echter hangt dat natuurlijk af van het te dragen gewicht.

Elektrisch takelen

Het is verstandig om de werkomstandigheden veilig te houden. Ga je zware voorwerpen tillen, dan is het misschien handig om te kiezen voor elektrische takels. Maar hoe werkt een elektrische takel? De elektromotor is geschikt voor 230 Volt spanning. Het zware werk wordt je uit handen genomen, je hoeft alleen de afstandsbediening te hanteren.

Lieren

Voor bepaalde taken volstaat een lier beter dan een takel. Ook hier kun je weer kiezen uit handmatige bediende exemplaren, of je gaat voor een elektrische lier. Een lier is een vastgezet hulpmiddel, dat bijvoorbeeld een voorwerp dichterbij kan slepen. Dit gebeurt met een staalkabel, die gewonden is om een trommel. Lieren worden veel gebruikt in de industrie, maar ook in de scheepvaart.

Diverse merken

We hebben verschillende merken te koop op het gebied van takels. Dat zijn Einhell, Scheppach en Silverline. Daarnaast zijn er accessoires verkrijgbaar, zoals hijsbanden. Alle producten voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Je weet daarom dat je kiest voor betrouwbare hulpmiddelen. Daarnaast profiteer je bij Houkema Tools van scherpe prijzen. We hebben regelmatig aantrekkelijke deals voor je!

Voor welke taak heb je welke takel nodig?

We krijgen vaak de vraag welke takel nodig is voor specifieke klussen. Natuurlijk kunnen we je helpen met deze vraag. Het is echter verstandig om hiervoor contact op te nemen met ons, dan voorzien wij je van deskundig advies. Wat betreft takels hangt het namelijk nogal af van wat je precies wil doen. En je begrijpt ongetwijfeld dat er nogal wat opties zijn. Bel of mail ons dus wanneer je vragen hebt, wij helpen je met het vinden van de juiste takels.