Waterpas

Filters
16 ProductenPagina 1 van 1

 

Waterpassen van HoukemaTools

De waterpas of timmermanswaterpas is een meetinstrument om te kijken of een oppervlak horizontaal of verticaal is. Waterpassen worden doorgaans gemaakt van metaal of kunststoffen. De libel in de waterpas lijkt veel op een luchtbel. Op het moment dat deze exact tussen de aangegeven streepjes op het glaasje staat, staat het oppervlak "waterpas". 

De waterpas wordt veel gebruikt in de bouw, door timmerlieden en metselaars. Daarnaast wordt de waterpas ook door stratenmakers voor het afrijen van het zand gebruikt, zodat het straatwerk vlak, of met klein afschot gelegd kan worden.

De waterpas wordt vaak gebruikt in combinatie met tekengereedschappen en andere meetgereedschappen. De waterpas is te krijgen in allerlei verschillende lengtes, uitvoeringen of meetmogelijkheden. Sommige zijn waterpas en liniaal in 1 en de ander is een broekzakmodel waterpas.

Het is te allen tijden van belang om zuinig te zijn op de waterpas. Het laten vallen van de waterpas kan er voor zorgen dat de nauwkeurigheid minder wordt.

Kun jij de juiste tools niet vinden? Neem gerust een kijkje in het volledige assortiment handgereedschap of neem contact op met de experts van onze klantenservice!