Metselgereedschap

Filters
52 ProductenPagina 1 van 3
 

Metsel- & Stucadoorsgereedschap

Metsel- & Stucadoorsgereedschappen voor diverse klussen behoren ook tot het HoukemaTools assortiment! Denk bijvoorbeeld aan een plakspaan, schuurbord, voegspijker of troffel, maar ook andere benodigheden, zoals metselkoord en voegkruisjes.
 
Er zijn natuurlijk meerdere gereedschappen nodig voor het metselen of betegelen in- en rondom huis. Zo moet er cement of mortel gemengd worden, hiervoor wordt gebruikt gemaakt van mixers. Daarnaast kan het ook voorkomen dat stenen en tegels op maat gezaagd of gesneden moeten worden, zodat alles uiteindelijk past. Hiervoor kan er gebruik gemaakt worden van tegelzaagmachines, tegelsnijders of een slijptol met diamantzaagblad.
 

Buiten & binnenvoegen

Het voegbord wordt met een voorraad voegspecie bij de onderkant van de lintvoeg (horizontale voeg) gehouden en met behulp van de voegspijker gevuld met specie. De voegspijkers zijn dan ook in verschillende diktes en lengtes te krijgen, zodat voor iedere voeg de juiste voegspijker ter beschikking is.
Voor het vullen van verticale voegen wordt gebruik gemaakt van de stootvoegspijker. Het voegbord wordt ook hierbij aan de onderkant van de voeg gehouden, om deze te kunnen vullen met de korte stootvoegspijker. Beide voegspijkers worden gebruikt voor het voegen van metselstenen.
 
Er zijn natuurlijk ook verschillende hulpmiddelen voor het voegen van tegels, zoals wand- en vloertegels in bijvoorbeeld de badkamer. Tijdens het lijmen van de tegels wordt gebruikt gemaakt van een lijmkam om de lijm op de muur of vloer te strijken, waarop de tegel geplakt kan worden. Tussen de tegels kan door middel van voegkruisjes de gewenste afstand tussen de tegels worden gecreëerd. De afstand tussen de tegels kan later ingevoegd worden en na het voegen schoongemaakt en ingewassen worden met tegelrubbers, tegelsponsen en een inwasspaan.
 

Verschillende troffels

De links of rechtshandige metseltroffel heeft een ronde en een rechte kant, bij een rechtshandig model zit de ronde kant aan de rechterzijde. De rechte kant dient voor makkelijk scheppen en schrapen in de speciekuip. 
 
De pleistertroffel is daarentegen een soort multitool. Deze kan voor allerlei verschillende klussen gebruikt worden, maar wordt doorgaans gebruikt voor het aanbrengen van pleistermortel en vulmiddel in scheuren en gaten.
 
De stukadoorsbandtroffel, ook wel stukadoorstruffel of stukadoorsschepje genoemd wordt gebruikt om reparaties uit te voeren en sleuven aan te smeren met pleistermortel en andere vulmiddelen.