Waterpomp

Filters
93 ProductenPagina 1 van 4
Einhell Gereedschap Einhell AQUINNA, Accu Tuinpomp SET 36V
-13%
Güde Güde Zuigslang 7m1 Messing 1"
-22%
Güde Zuigslang 7m1 Messing 1"
44,99 34,99
Güde Güde HWW 3400 Hydrofoorpomp
-27%
Güde HWW 3400 Hydrofoorpomp
149,95 109,99
Güde Güde Accu tuinpomp GP 18-401-30
-21%
Güde Accu tuinpomp GP 18-401-30
189,95 149,95
Güde Güde vlakzuigpomp GFS 401 S
-11%
Güde vlakzuigpomp GFS 401 S
89,95 79,95
Einhell Gereedschap Einhell AQUINNA Accu Tuinpomp
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Güde Güde voorfilter 125mm
-22%
Güde voorfilter 125mm
22,95 17,95
Güde Güde Hydrofoorpomp HWW 1000 E
-16%
Güde Hydrofoorpomp HWW 1000 E
189,95 159,99
Einhell Gereedschap Einhell hydrofoorpomp GC-WW 1250 NN
-10%
Einhell Gereedschap Einhell GC-PW 16 Benzine motorpomp
-10%
Güde Güde HWW 1400.2 VF Hydrofoorpomp
-14%
Güde HWW 1400.2 VF Hydrofoorpomp
209,95 179,95
Güde Güde Tuinpomp JG 3100
-16%
Güde Tuinpomp JG 3100
79,95 66,95
Güde Güde HWW 2100 G Hydrofoorpomp
-15%
Güde HWW 2100 G Hydrofoorpomp
549,95 469,95
Einhell Gereedschap Einhell GC-GP 6538 Tuinpomp
-13%
Einhell GC-GP 6538 Tuinpomp
89,95 77,99

Wat is een waterpomp?

Een waterpomp ook wel tuinpomp, dompelpomp of bergingspomp genoemd, wordt gebruikt bij allerlei soorten watertransport. Zo wordt het gebruikt van het uitpompen van ruimte met water erin. Maar ook wordt het veel gebruikt voor het circuleren van water. Hierdoor is een waterpomp niet alleen ideaal bij een ondergelopen kelder of het leegpompen van kuilen, vijvers en zwembaden maar is het ook ideaal voor het besproeien van de tuin.

Waterpomp kopen

Op zoek naar een hoge kwaliteit waterpomp? Bij HoukemaTools heb je een ruime keuze uit waterpompen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Enkele van onze topmodellen zijn:

Waar op letten bij het kopen van een waterpomp?

Wanneer je op zoek gaat naar een waterpomp zul je verschillende soorten tegenkomen. Ondanks dat ze allemaal water verpompen, wordt lang niet iedere pomp voor een bepaalde klus gebruikt.

Er zijn heel wat tuinpompen op de markt, maar wanneer kies je nou voor de juiste waterpomp en wat is het verschil tussen een beregeningspomp, vlakzuiger en een dompelpomp en wat doen deze pompen?

  • Een dompelpomp wordt gebruikt als een bepaalde ruimte leeggepompt moet worden. Denk aan een ondergelopen kelder of een put.
  • De vlakzuigpomp wordt ingezet bij het tot bodemniveau wegzuigen van zowel schoon- als regenwater.
  • Een beregeningspomp wordt gebruikt voor het beregenen van tuinen.

Weet jij niet zeker welk model het beste is voor jou? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialistenZij helpen je graag verder.

Dompelpompen

De dompelpomp is de meest populaire waterpomp. Het is een elektrische pomp die je in het water hangt en hierdoor het water uit je ondergelopen kelder of kruipruimte haalt. Maar er zijn inmiddels heel wat verschillende dompelpompen. Allereerst heb je de keuze uit dompelpompen met of zonder vlotter. Daarnaast kun je kiezen tussen een schoonwater en vuilwater dompelpomp.

Dompelpomp met of zonder vlotter?

Het is belangrijk om de keuze te maken tussen een machine met of zonder vlotter. Dit zegt niet meer dan dat je kiest voor een model met of zonder automatische schakelaar. De vlotter zorgt er dus voor dat de pomp zichzelf automatisch uitschakelt zodra bij het wegpompen één bepaald waterpeil is bereikt en zichzelf weer inschakelt als het waterniveau stijgt.

Dompelpompen met Aquasensor

Daarnaast heb je nog de nieuwste dompelpompen met een aquasensor. De dompelpomp met sensor regelt het automatisch in- en uitschakelen met een sensor en is in te schakelen op diverse niveaus. Hierdoor heb je geen vlotter meer nodig. Geheel energiezuinig, robuust en betrouwbaar. Naast de technologie die geïnstalleerd zit in deze pomp heeft de Aquasensor dompelpomp ook verschillende klassen.

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op voor een goed en degelijk advies.

Hydrofoorpomp

De hydrofoorpomp is een waterpomp met een ketel (drukvat) voor het op druk houden van de watervoorziening. Wordt veel gebruikt in appartementen en woonhuizen waar de waterdruk minimaal is. Ook worden hydrofoorpompen gebruikt voor het beregenen van tuinen. Met een elektrische pomp kun je onder andere de tuin besproeien, maar kun je hem ook gebruiken voor het leeghalen van de vijver of het zwembad.

Vlakzuigpomp

De vlakzuigpomp is ideaal wanneer een ruimte leeggepompt moet worden. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt bij ondergelopen kelders, maar ook voor de boot is het de ideale oplossing. Daarnaast gebruik je deze pomp ook bij het leegpompen van bijvoorbeeld de regenbak. Hiermee is een ruimte tot 1 mm van de bodem leeg te pompen.

Verschillende beregeningspompen

Voor het beregenen van de tuin of moestuin wordt gebruik gemaakt van een beregeningspomp. Met de juiste pomp zorg je ervoor dat gewassen en plantjes voldoende water krijgen. Dankzij de beregeningspomp kan water uit onder meer leidingen, sloten en vijvers gehaald worden.

Heb je geen stroom voorhanden op de tuin dan hebben wij ook een waterpomp benzine aangedreven. Hierin hebben wij diverse soorten 4-takt benzine motorpompen. Kijk bij de specificaties voor de hoeveelheid liter per uur en vermogen van de pomp. Bij grotere afstanden is het belangrijk dat je een pomp neemt met voldoende vermogen.

Aanzuig- en afvoerslangen

Naast onze tuinpompen heb je ook aanzuigslangen en afvoerslangen nodig. Kijk voor de juiste pomp accessoires slang op onze tuinslang pagina. Ook hebben wij diverse koppelingen voor het pas maken van de aanzuigslang of afvoerslang op de waterpomp.

Let op dat je de doorlaat niet te veel verkleint, hiermee verlaag je ook de uiteindelijke druk van het water. Vind je het lastig om de juiste koppeling te vinden of je weet niet goed welke messing koppeling je nodig hebt, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag. 

Bestel je Tuinpomp bij HoukemaTools

Om een waterpomp te kopen ben je bij ons aan het juiste adres. HoukemaTools heeft vrijwel voor iedereen een geschikte pomp in huis. Deze kun je dan eenvoudig online in onze webwinkel bestellen en wij zorgen voor een snelle en correcte levering. Klik op je favoriete waterpomp voor meer productspecificaties.