Sleutels

Filters
100 ProductenPagina 1 van 5
 

Sleutels bij HoukemaTools

HoukemaTools heeft allerlei sleutels op voorraad, zoals een steeksleutel, ringsleutel en ratelsleutel, maar ook een kruissleutel, radiatorsleutel, schroefsleutel of moersleutel. Met de combinatie van sets en losse sleutels, is altijd de juiste maat voor jouw klus verkrijgbaar. HoukemaTools heeft diverse merken met sleutels, zoals Silverline, Hyundai, KWB & Stanley.
 

Inbussleutels

Met een inbussleutel kunnen inbusbouten en inbusschroeven los- en vastgedraaid worden. De inbussleutel is vaak herkenbaar aan het L-vormige ontwerp en aan beide uiteinden te gebruiken, zodat er veel kracht kan worden gezet door de korte zijde in te steken. Wanneer er niet veel ruimte is om de draaibeweging te maken, kan de lange kant ingestoken worden, om toch de inbusbout los te kunnen draaien. De inbussleutel wordt sinds 1936 gebruikt voor allerlei klussen, vaak wordt de benaming "imbus" gebruikt, ondanks dat dit een foutieve benaming is. De benaming is ontstaan vanuit het Duitse bedrijf; INnensechskantschraube Bauer und Schraute, die de sleutel gepatenteerd heeft. Sinds 1936 wordt de inbussleutel vaak standaard bijgeleverd bij bijvoorbeeld meubels of gereedschappen. Hedendaags zijn inbussleutels als sleutelset verkrijgbaar in koffer, houder of zakmes modellen, maar ook losse inbussleutels in diverse maten zijn bij HoukemaTools verkrijgbaar. Ben je opzoek naar inbussleutels met heft of een inbussleutel met Torx kop? Ook deze zijn bij HoukemaTools vanuit voorraad leverbaar! 
 

Verstelbare moersleutel

De verstelbare moersleutel is ontworpen in Zweden door de Firma Bahco. De sleutel wordt dan ook wel de Zweedse sleutel genoemd. In Nederland wordt de verstelbare moersleutel ook vaak Bahco genoemd, ieder huishouden heeft wel een Bahco in de gereedschapskist. De moersleutel is een multitool waarmee allerlei diverse maten bouten en moeren kunnen worden aangedraaid. Hedendaags wordt de sleutel gemaakt van Chroom-Vanadiumstaal, zodat er veel kracht uitgeoefend kan worden op de sleutel, zonder dat deze beschadigd. Tegenwoordig zijn er veel merken welke de moersleutel maken, waaronder Stanley, KWB en Skandia. Ook deze sleutels heeft HoukemaTools in het assortiment.
 

Pijpsleutels

Met een pijpsleutel kunnen bouten en moeren losgedraaid worden van allerlei maten. De pijpsleutel is handig wanneer bouten en moeren diepliggend zijn, of wanneer er lang draadeind achter de moer zit. Dit draadeind kan door de pijpsleutel worden gestoken dankzij het holle ontwerp van de sleutel. Pijpsleutels zijn daarnaast ook nog te verlengen door 2 pijpsleutels op elkaar te schuiven.
De pijpsleutel kan gedraaid worden door middel van een stalen stift die in de gaten in de pijpsleutel gestoken kan worden. De pijpsleutel wordt vaak gebruikt voor het uitdraaien van bougies.
 

Doppenset & Ratelsleutels

Online een doppenset bestellen kan natuurlijk bij HoukemaTools! De ratelsleutels en doppen zijn los verkrijgbaar, deze worden vaak besteld voor het aanvullen van een gereedschapset of ter vervanging van versleten sleutels of doppen. De doppensets zijn vaak verpakt in handige koffers met uitsparingen voor de doppen, zodat je altijd snel de juiste maat dop kunt vinden. De sets worden vaak compleet gemaakt met dopverlengstukken, kniegewrichten, schroefbitjes en een schuifgreep. De ratelsleutels en doppen zijn in veel verschillende koppelmaten te krijgen, zoals 1/2", 3/8" en 1/4". Door de verschillende maten kunnen de doppen voor het kleine als het grotere werk gebruikt worden.
 

Ringsleutel, steeksleutel & steekringsleutel

De ringsleutel, steeksleutel en combinatie van beide sleutels worden vaak als hetzelfde gezien, terwijl er wel degelijk een verschil zit in de type sleutels. De ringsleutel heeft een gesloten ring die rondom de bout of moer gelegd kan worden. De sleutel grijpt zich vast op alle 6 kanten van de bout of moer, waardoor er veel meer kracht uitgeoefend kan worden om deze los- en vast te draaien. De steel van de ringsleutel kan recht, diep gebogen of zwak gebogen zijn. 
Steeksleutels en ringsleutels zijn vaak een combinatie van 2 maten, terwijl steekringsleutels dezelfde maat hebben in de ring als steekzijde van de sleutel. De steekringsleutel is ook verkrijgbaar met ratel in de ring.
 
Kun jij de geschikte sleutel niet vinden op onze website? Of heb je advies nodig? Neem gerust vrijblijvend contact op met de experts van onze klantenservice.