Multitool accu

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1

Wat is een multitool accu?

De multitool, accu aangestuurd, is een speciaal stuk gereedschap waarmee je naast schuren, onder andere mee kunt snijden, slijpen en polijsten. De multitool wordt gebruikt voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

Een van de grote pluspunten aan dit type gereedschap is dat er zeer veel accessoires en hulpstukken voor zijn. Een multitool wordt voornamelijk gebruikt als er iets gecorrigeerd of gerepareerd moet worden. Ook bij klussen met kleine details is de multitool accu zeer geliefd.

Een accu multitool, oscillerend of roterend?

De accu multitool is zelf onder te verdelen in twee verschillende soorten: de oscillerende multitool en de roterende multitool. Beide machines lijken veel op elkaar, maar toch is er een verschil.

Het roterende model is zeer geschikt voor werkzaamheden waar details belangrijk zijn. Voor de precieze taakjes raden wij deze dan ook zeer aan. Daarnaast is een roterende multitool niet geschikt voor zagen, kies deze vooral voor graveren en boren.

De oscillerende multitool wordt voornamelijk ingezet voor fijne en middelgrote werkzaamheden. De oscillerende niet geschikt voor graveren en boren. Kies voor het grovere zaagwerk voor de oscillerende multitool.

Waar moet je opletten bij het vermogen van multitools op accu

Als je op zoek bent naar een multitool op accu, kom je er al snel achter dat er verschillende soorten beschikbaar zijn. Heb jij liever een multitool met kabel? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Kies je toch liever voor een draadloos model op accu? Dan zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten.

Het vermogen is hierbij het belangrijkst. Hoe meer vermogen, hoe krachtiger de machine is. Indien je veel klussen gaat uitvoeren, is het aangeraden om voor hoog vermogen te kiezen. Houd hierbij wel rekening met de materialen die je gaat bewerken. Bij harder materiaal als ijzer is meer vermogen nodig dan bij bijvoorbeeld hout.

Wil je de werkplek ook schoonhouden tijdens het klussen? Kijk dan ook een naar een accu stofzuiger. Deze stofzuiger zijn gemaakt voor de bouw en kunnen ook ijzeren materialen en zelfs water opzuigen!

Waarom je voor een multitool met accu kiest

Een multitool met accu biedt een hoop voordelen ten opzichte van één met snoer. Om nog eens duidelijk inzicht te geven hebben wij de voordelen nog eens op een rijtje gezet:

  • Een multitool, accu aangedreven, is niet afhankelijk van beschikbaar netstroom. Hierdoor kan je de tool altijd en overal inzetten.
  • Doordat er geen snoer aanzit houd je de werkplek ook veiliger doordat er geen snoeren meer rondslingeren.
  • De multitool heeft een relatief laag gewicht, hierdoor kan je deze makkelijk boven je hoofd of in moeilijke hoeken gebruiken.
  • Hoog vermogen, de tools met een accu hebben tegenwoordig net zoveel vermogen als eentje met snoer. Hierdoor kan je ze voor alle klussen gebruiken.

Multitool accu kopen doe je bij HoukemaTools

Wil jij een multitool accu kopen? HoukemaTools heeft een uitgebreid aanbod altijd op voorraad. In ons assortiment vind je uitsluitend hoge kwaliteitsmerken zoals Stanley en Einhell. Wil je in één keer je gehele gereedschapset klaar hebben? Kijk dan eens naar onze accu gereedschapset. Deze sets zijn zo samengesteld dat jij in één keer een complete set hebt.

Heb je een geschikt model gevonden? Bestel dan eenvoudig online!