Terug

Aggregaat / Generator (23)

Een aggregaat of generator is onmisbaar wanneerer stroom nodig is waar geen stroomvoorziening is. Wij bieden een groot assortiment voor diverse doeleinden. Koop uw aggregaat voor bijvoorbeeld de bouwplaats of feesttent online bij Houkematools.

Filters

Aggregaat / Generator

Aggregaat kopen

Een aggregaat, ook wel generator genoemd zijn er in verschillende soorten. Dit kan het lastig maken om de juiste te kiezen voor jouw klus. De verschillen zitten vaak in het vermogen en de stroom opbrengst. Heb je een vraag over een bepaalde aggregaat of heb je hulp nodig bij het aanschaffen van een generator? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. 

 

Top 3 aggregaten

 

Wat is een aggregaat

Een aggregaat is een door een generator die met behulp van een brandstof motor aangedreven elektriciteit opwekt. Ze worden gebruikt op plekken waar geen of onvoldoende elektriciteit beschikbaar is. Dit kan een bouwplaats zijn of andere locaties waar niet voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Daarnaast worden ze ook aangeschaft voor plekken waar altijd een noodoplossing voorhanden moet zijn. Dit wordt aangeduid als zijnde noodaggregaat.

Verschillende aggregaten

Er zijn veel verschillende aggregaten op de markt. We hebben de standaard 2-takt generator met een kleine opbrengst tot circa 1000Watt per uur. Deze zijn zeer geschikt voor kleine toepassingen waar niet veel stroom voor nodig is. Ook leveren wij 4-takt generatoren, deze zijn wat krachtiger voor gebruik i.c.m. met machines. Ook zijn er diesel generatoren en Inverter generatoren.

 

Inverter generator

Wat is een inverter generator en wat doet deze eigenlijk? Een inverter generator zijn vaak compacte aggregaten die veel stroom leveren maar toch vrij stil zijn. Door de compacte behuizing ook wel gesloten systeem genoemd. Produceren ze maar weinig geluid en daardoor ideaal voor op de camping, op de markt en andere gebieden waar veel lawaai niet wenselijk is. Ook zijn inverter generatoren zeer geschikt voor elektrisch apparaten als laptops, muziek installaties, etc. Inverter generatoren geven namelijk constant stabiel vermogen. 
Inverter generatoren zijn in verhouding met gewone aggregaten wel aan de prijs. Dit komt door het compacte model, gesloten systeem en natuurlijk het geluidsniveau wat veel lager ligt.

 

AVR op een aggregaat

Sommige 4-takt generatoren hebben een automatisch voltage regulator (AVR). Dit systeem zorgt voor stabiele stroom, net als de inverter. Houd er wel rekening mee dat dit type aggregaat niet zo stil is als de inverter.

Onze merken 

Wij bieden verschillende merken aan, bekijk hieronder alle merken die wij leveren.

  • Einhell
  • Güde
  • Hyundai
  • Scheppach

 

Onderhoud aggregaat

Door de vernieuwing van het brandstof aan de pomp hebben de aggregaten nu extra onderhoud nodig. Doordat aggregaten ook regelmatig een poosje stilstaan is het belangrijk daar een E10 beschermer aan toe te voegen. Indien dit niet gebeurt en het brandstof ligt meer dan 2 weken stil in de brandstof tank, dan gaat het brandstof schiften en tast het diverse componenten aan als een carburateur. Momenteel verkopen wij deze E-10 beschermer dit zorgt ervoor dat de brandstof niet gaat schiften. Daarnaast moeten de 4-takt aggregaten ook aparte olie toegediend krijgen. Zonder motorolie krijg je uitval of nog erger een vastloper. Besteed hier tijd en aandacht aan, fabrikanten geven  geen garantie bij geen onderhoud. Indien u hier vragen over heeft, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


Bestel je aggregaat bij HoukemaTools

Voor een aggregaat ben je bij ons aan het juiste adres. Houkematools heeft ruime keus in diverse merken en modellen. Zodra je de juiste gevonden hebt kan je deze eenvoudig in onze webwinkel bestellen en wij zorgen voor een snelle en correcte levering. Daarnaast is het ook mogelijk om in onze showroom langs te komen om de generator af te halen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Houkematools 9 / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »