Aggregaat / Generator

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1
Einhell Gereedschap Einhell Benzine- en Oliepomp
-20%
Einhell Benzine- en Oliepomp
24,99 19,99
Güde Güde GSE 2701 Aggregaat 3,2kW - 4.4PK
-25%
Hyundai Hyundai Generator 3kW - 7PK
-28%
Hyundai Generator 3kW - 7PK
649,95 469,95
Güde Güde Generator GSE 3701 RS - 4kW
-27%
Güde Generator GSE 3701 RS - 4kW
489,95 359,95
Hyundai Hyundai Inverter Generator HY3200SEi
-32%
Hyundai Inverter Generator HY3200SEi
1.299,99 879,99
Güde Güde Generator GSE 4701 RS - 5,5kW
-16%
Güde Güde Generator GSE 6701 RS - 9kW
-20%
Güde Generator GSE 6701 RS - 9kW
999,95 799,95
Hyundai Hyundai Inverter Generator 2 KW 55011
-7%
Güde Güde Inverter Generator ISG 2000-2
-18%
Hyundai Hyundai Inverter Generator 4kW
-29%
Hyundai Inverter Generator 4kW
1.699,00 1.199,00
Hyundai Hyundai Converter Generator 3.2KW
-15%
Hyundai Converter Generator 3.2KW
589,95 499,95

De juiste aggregaat kopen

De juiste aggregaat kopen behoeft enig uitzoekwerk. Er zijn verschillende soorten aggregaten. De grootste verschillen zitten in de grootte van de aandrijving wat het vermogen bepaald en ook de stroomopbrengst, de brandstof; benzine of diesel en het geluid dat het produceert. Om ervoor te zorgen dat jij aankoop doet, leggen wij hieronder alles uit wat je moet weten om de juiste generator te kopen.

Wat is een aggregaat

Een aggregaat is een stroomgenerator die elektriciteit opwekt door middel van een brandstofmotor die draait op benzine of diesel. Het wordt doorgaans gebruikt om stroom op te wekken op locaties waar geen of onvoldoende elektriciteit aanwezig is. Locaties waar vaak een aggregaten worden ingezet zijn:

  • Bouwplaatsen
  • Bij lokale feesttenten
  • Tijdens festivals
  • Bij klussen in het bos

Daarnaast kan het ook ingezet worden als noodoplossing. Op locaties waar altijd elektriciteit aanwezig moet zijn is het dé oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde verzorgingstehuizen of ziekenhuizen. Deze variant wordt een nood aggregaat genoemd.

Kies de (stroom)generator die past bij jouw vereisten

Er zijn veel verschillende (stroom)generatoren op de markt. We hebben de standaard 2-takt generator met een kleine opbrengst tot circa 1000Watt per uur. Deze zijn zeer geschikt voor kleine toepassingen waar niet veel stroom voor nodig is. Ook leveren wij 4-takt generatoren, deze zijn wat krachtiger voor gebruik i.c.m. met machines. Daarnaast zijn er ook nog diesel aangedreven varianten en hebben wij inverter (stille) aggregaten.

Benzine of diesel

Zowel benzine als diesel aggregaten zijn geschikt voor zwaardere klussen. Echter is de algemene waarneming wel dat de diesel varianten iets betrouwbaarder zijn. Hierdoor dienen ze ook erg goed als noodoplossing. Deze generatoren zijn uitermate geschikt voor bouwprojecten en de zwaardere industrie.

Echter zijn de dieselmotoren veelal ook zwaarder en luider. Dit maakt de benzine variant geschikter voor vervoer en voor locaties waarbij het geluidsoverlast niet te groot mag zijn, zoals evenementen, feesten en projecten in woonwijken.

Inverter generator

Een inverter generator is een extra stil exemplaar die veelal ook compacter is. Ze leveren doorgaans, ondanks het compactere formaat, genoeg stroom. Bij HoukemaTools vind je verschillende vermogens, zo levert de kleinste variant tot maximaal 1100 Watt en de grootste in ons assortiment levert tot wel 6500 Watt.

Dankzij de compacte behuizing is het een erg gesloten systeem. Hierdoor produceren ze maar weinig geluid. Ideaal voor op de camping, op de markt en andere gebieden waar veel lawaai niet wenselijk is. Ook zijn inverter generatoren zeer geschikt voor elektrisch apparaten zoals laptops, mobiele telefoons, tablets en muziek installaties. Deze variant levert namelijk een zeer constant/stabiel vermogen wat beter is voor de accu van deze apparaten.

Doordat het gaat om een dicht systeem die ook compacter en stiller is zijn de inverter aggregaten wel duurder dan de normale uitvoeringen.

AVR ingebouwd

AVR staat voor automatische voltage regulator. Dit is bij sommige van de stroomgeneratoren ingebouwd en zorgt ervoor dat er een stabiele stroomtoevoer wordt geleverd. Hoewel dit hetzelfde is als bij de inverter varianten is er toch een duidelijk verschil. AVR betekent namelijk niet dat de motor ook stiller is.

Onze verschillende merken

Wij bieden verschillende merken aan, bekijk hieronder alle merken die wij leveren.

Wij hebben heel bewust voor deze merken gekozen omdat hierbij de kwaliteit van de producten gegarandeerd hoog is. Daarbij komt dat we met Einhell en Güde heel goed kunnen leveren voor het kleine- en middensegment. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige en toch economische modellen.

Een Hyundai aggregaat daarentegen bevindt zichzelf altijd in het midden- en grootsegment. Voor de zwaardere klussen zoals op de bouw en bij grote industrieprojecten raden wij dan ook het merk Hyundai aan.

Onderhoud de aggregaat goed

Allereerst is het van belang om bij een nieuw gekochte aggregaat het oliepeil te controleren. Doorgaans zit er uitsluitend genoeg olie in om het apparaat veilig te vervoeren zonder dat het intern beschadigd. Voor gebruik dien je het oliepeil op orde te brengen. De aggregaten hebben ook allen een ingebouwde beveiliging en zullen niet aangaan of uitgaan als er te weinig olie inzit.

Door de vernieuwing van de brandstof in de pompen hebben de aggregaten nu extra onderhoud nodig. Doordat aggregaten ook regelmatig een poosje stilstaan is het belangrijk daar een E10 beschermer aan toe te voegen. Indien dit niet gebeurt en de brandstof ligt meer dan 2 weken stil in de brandstoftank, dan gaat de brandstof schiften en tast het diverse componenten aan,  zoals de carburateur.

Momenteel verkopen wij deze E-10 beschermer. Deze olie zorgt ervoor dat de brandstof niet gaat schiften. Daarnaast moeten de 4-takt aggregaten ook aparte olie toegediend krijgen. Zonder motorolie krijg je uitval of nog erger een vastloper. Besteed hier tijd en aandacht aan, fabrikanten geven geen garantie bij geen onderhoud. Neem hierover gerust contact op als er vragen zijn hoe dit het beste onderhouden kan worden.

Bestel je aggregaat bij HoukemaTools

Voor een aggregaat ben je bij HoukemaTools aan het juiste adres. Houkematools heeft ruime keus in diverse merken en modellen. Bij ons vind je zowel benzine als diesel aggregaten. Daarnaast hebben wij ook extra stille en stabiele inverter varianten.

Zodra je de juiste gevonden hebt kan je deze eenvoudig in onze webwinkel bestellen en wij zorgen voor een snelle en correcte levering. Daarnaast is het ook mogelijk om de bestelling van een aggregaat af te halen bij ons magazijn.