Grasmaaier

Filters
42 ProductenPagina 1 van 2
Einhell Gereedschap Einhell GE-CM 18/33 Li SOLO Accu grasmaaier
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell Handmaaier GC-HM 300
-22%
Einhell Handmaaier GC-HM 300
89,95 69,95
Einhell Gereedschap Einhell Handmaaier GC-HM 400
-20%
Einhell Handmaaier GC-HM 400
99,95 79,99
Einhell Gereedschap Einhell GE-HM 18/38 Li-Solo Accu Kooimesmaaier
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Stanley Stanley SFMCMWS251B Fatmax V20 18V 51cm Zelftrekkende Grasmaaier Solo
-24% t/m 04-07 Cashback € 50
Einhell Gereedschap Einhell Accu Grastrimmer GE-CT 18/28 Li TC Solo
GRATIS-STARTERKIT-4Ah

Online grasmaaiers vergelijken

Wanneer je op zoek bent naar een grasmaaier zul je merken dat je veel mogelijkheden hebt. Daarom is het belangrijk dat je goed bedenkt wat je wilt. Voordeel is dat grasmaaiers heel eenvoudig online te vergelijken zijn. Van maaibreedte tot vermogen en aandrijving. Kies voor topkwaliteit maaiers van onder meer Einhell, Gardena en Güde.

Kies de juiste gazonmaaier

Allereerst is het van belang dat de juiste soort grasmaaier gekocht wordt. Dankzij de grote variatie aan maaiers is er altijd een geschikt model te vinden. Voor het maken van de beste keuze is het belangrijk om allereerst te bepalen welk type je wilt. Het meest bekend is de elektrische grasmaaiers. Zowel met snoer als accu aangedreven. Of kies voor een gazonmaaier op benzine.

 • Handmaaiers
 • Accu grasmaaiers
 • Elektrische gazonmaaiers
 • Robotmaaiers
 • Benzine grasmaaier

Handgrasmaaier voor een klein gazon

Het meest simpele model is de handgrasmaaier (met opvangbak). In vergelijking met andere modellen maken ze nauwelijks lawaai. Zeer eenvoudig te bedienen dankzij het lichte gewicht. Vergen weinig onderhoud en over het algemeen zeer goedkoop. Het is hiermee een leuk instapmodel dat voornamelijk geschikt is voor de kleinere tuin. Ze zijn minder krachtig dan de elektrische en benzine-modellen, waardoor grasmaaien intensiever is.

Accu grasmaaiers voor alle vrijheid in (middel)grote tuinen

Een accu grasmaaier is een van de simpelste manieren om het gras te maaien. Je hebt alle bewegingsvrijheid omdat een snoer niet nodig is. Leverbaar in diverse uitvoeringen. Let hier vooral op de voltage en ampère. De maaier op accu is voornamelijk geschikt voor de middelgrote tot grote tuin. Het maaibereik is echter afhankelijk van de accuduur.

Elektrische grasmaaiers

De elektrische grasmaaier is een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Door het snoer heb je minder bewegingsvrijheid dan bij een model op accu, maar kiest u wel voor een kracht. Een voordeel van de elektrische grasmaaier is dat deze redelijk stil is. Zeker in vergelijking met de benzine variant. Geschikt voor tuinen met een oppervlakte tot 150m2. Leverbaar in verschillende maaibreedtes en snijhoogtes.

Robotmaaier

De robotmaaier is de gazonmaaier die het meeste comfort en gemak biedt. Zowel te gebruiken in middelgrote tuin als een gazon tot ongeveer 1400m2. Dit hangt af van de accuduur. Het zijn kleine krachtpatser die het maaiwerk voor je doen. Deze grasmaaiers zijn precies op het gazon in te stellen, waardoor ze zelfstandig het gras maaien.

Benzine grasmaaier

De benzine grasmaaiers zijn de echte krachtpatsers voor het zwaardere maaiwerk. Dit zijn robuuste modellen die voornamelijk worden gebruikt voor grote tuinen en zware klussen. Het is hiermee een echte alleskunner die zowel geschikt is voor professioneel gebruik als de doe-het-zelver. Dankzij een hoog vermogen en de krachtige motor kunnen zelfs taaie grassen en gewassen eenvoudig worden verwerkt.

Welke grasmaaier bij welk gazonoppervlakte?

Wanneer u een grasmaaier koopt, is het belangrijk dat deze bij de afmetingen van het gazon past. Dit wordt bepaald aan de hand van de oppervlakte in vierkante meter.

 

 • Tot 50 m2: Handmaaier, elektrisch of accu grasmaaier
 • 50 tot 150 m2: Elektrisch, accu of robotmaaier
 • 150 tot 500 m2 Accu, robot of benzinemaaier
 • 500 tot 1000 m2 Accu, robot, benzine of zitmaaier
 • 1000 tot 1500 m2: Robot, benzine of zitmaaier
 • Groter dan 1500 m2: Benzine of zitmaaier

Maaibreedte en maaihoogte

Als je op zoek bent naar een grasmaaier is het belangrijk dat je rekening houdt met de maaibreedte en maaihoogte van de machine. De maaibreedte wordt bepaald naar aanleiding van het gazonoppervlakte. Voor een klein tot middelgroot gazon voldoet een maaier met een maaibreedte van 29 tot 33 cm. Bij een middelgroot gazon kies je het beste voor 38 centimeter. Voor grote tot zeer grote oppervlakten is een maaibreedte vanaf 38 centimeter aangeraden.

Vermogen

Het vermogen geeft aan hoe krachtig het gereedschap is. Voor een klein gazon heb je minder vermogen nodig dan bij groot grasveld.

Opvangbak

Met een opvangbak of -zak ruimt de maaier automatisch het gemaaide gras op. Een bak neemt meer ruimte in dan een zak, maar is daarentegen wel eenvoudiger schoon te maken. In de herfst neemt deze bovendien gevallen bladeren mee. Dankzij de opvangbak kan je gerust doormaaien zonder steeds de opvangbak te hoeven legen.

Wat is mulching?

Voor een betere bescherming van het gazon is de mulchingfunctie ontstaan. Een mulchmaaier werkt hetzelfde als een gewone grasmaaier. Deze zorgt er echter tegelijkertijd voor dat het gemaaide gras versnipperd wordt. De grassnippers worden bij het mulchen direct weer over het gazon verspreid als voeding.

Hoe vaak moet ik het gras maaien?

Hoe vaak het gras gemaaid moet worden hangt af van het gazon. Enerzijds ligt dit aan de staat en anderzijds aan de lengte van het gras. Vanaf het begin van de lente tot aan de herfst is ongeveer de tijd dat het gras groeit. Dit zal ook de periode zijn dat je het vaakst het gras zult maaien. Vanaf ongeveer november tot en met februari is het koud buiten en kan het gras lastig groeien. Over het algemeen dient siergazon vaker gemaaid te worden dan speelgazon.

Wanneer gras maaien voorjaar?

Aangezien vanaf maart het gras begint te groeien, is dat ook het moment om de grasmaaier erbij te pakken. In maart en april is het vaak al voldoende om het gras eens in de twee weken te maaien. Voel dit zelf ook een beetje aan. In mei en juni begint het gras alweer sneller te groeien en ga je al richting eens in de 7 tot 10 dagen.

Wanneer gras maaien zomer?

Tijdens de zomer zal het gras sneller groeien. Soms begint dit al in juni, maar zeker in juli en augustus zal dit het geval zijn. Je zult dan ook merken dat het gras al snel 1 of misschien zelfs 2 keer per week gemaaid dient te worden.

Wanneer gras maaien na zaaien?

Na het zaaien moet je een aantal weken wachten voordat je het gras mag maaien. Wacht tot het gras ongeveer is gegroeid is tot een lengte van 9 centimeter, alvorens je gaat maaien. Dit neemt vaak toch wel enkele weken in beslag. Als het tijd is om te maaien is het belangrijk dat je het gras bij de eerste maaibeurt niet te kort maait. Maai het eerst tot een lengte van 6 centimeter. Wacht een aantal dagen tot de volgende maaibeurt tot 4 centimeter.

Professionele grasmaaimachine

Ook als de grasmaaier voor professionele doeleinden wordt ingezet is bij HoukemaTools een geschikt gereedschap te vinden. Bekijk dan eens het aanbod bosmaaiers als je geen geschikt product kunt vinden tussen de grasmaaiers. Hulp nodig bij je keuze? We helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat jij het gras er weer netjes bij hebt liggen.

Vergelijk de grasmaaiers en bestel direct!

Vergelijk eenvoudig verschillende bekende grasmaaiers op de website en bestel direct. Producten die wij op voorraad hebben staan kunnen wij direct leveren, waardoor je snel het gazon kunt maaien.