Accu schuurmachine

Filters
14 ProductenPagina 1 van 1

Wat is een accu schuurmachine

Een accu schuurmachine is zoals de naam al verklapt te gebruiken om dingen te schuren. Het is ideaal om oppervlaktes glad te maken maar ook om bepaalde vormen ergens in te krijgen.

Door een schuurmachine op accu te gebruiken schuur je veel beter en efficiënter dan wanneer je het met de hand doet. Doordat je een accu gebruikt heb je geen last van een draad die je bereik van je schuurmachine beperkt. Daarentegen, bedrade schuurmachines kunnen soms net wat meer vermogen hebben of groter zijn. Dit kan handig zijn voor grotere oppervlaktes.

Voor verschillende oppervlaktes zijn er verschillende soorten schuurpapier die je kan gebruiken. Deze schuurmiddelen zijn stuk voor stuk ontworpen voor een specifiek doel. Wij adviseren dan ook hier goed naar te kijken voor optimaal gebruik van je schuurmachine met accu.

Waarom zijn er verschillende soorten accu schuurmachines

Voor iedere klus is er een type accu schuurmachine het beste. Het kan zijn dat je verschillende oppervlaktes moet schuren.  Iedere schuurmachine heeft zijn eigen expertise en kenmerken.

Een accu in je schuurmachine kan bijvoorbeeld heel handig zijn als je hoog op een ladder moet schuren. Dan heb je geen gevaarlijk draad eraan bungelen die ook nog eens je bewegingsruimte kan beperken. Ook voor bijvoorbeeld het voorschuren van een schilder is het ideaal. Omdat de schuurmachines met accu vaak iets lichter en kleiner zijn. Hierdoor kan je hem makkelijker boven je hoofd houden.

Lees in de volgende alinea’s welke soorten en allemaal zijn en wat ze het best doen. Zo weet je zeker dat je de beste accu schuurmachine kiest voor de klus.

Accu delta schuurmachine

De accu delta schuurmachine is een vlakschuurmachine type met een driehoekige schuurkop. Het voordeel van deze driehoekige kop is dat je makkelijk hoeken kunt schuren. Ideaal als je bijvoorbeeld raamkozijnen wilt schuren.

Omdat hoeken natuurlijk ook in alle formaten komen, komen de deltaschuurmachine met accu ook in veel formaten. Zo weet je zeker dat er altijd één beschikbaar is voor jouw klus. De kleinere formaten zijn vooral heel handig voor de kleine hoeken. De accu delta schuurmachine met een normale grote zijn naast handig voor de hoeken ook goed te gebruiken om vlakke oppervlaktes te schuren. Net als de vlakschuurmachines waarover we hieronder meer vertellen.

Vlakschuurmachine op accu

Een vlakschuurmachine op accu is de meest voorkomende accu schuurmachine. De schuurmachine heeft een vierkante of rechthoekige schuurzool. Dit type is ideaal voor grotere vlakke oppervlaktes. Het zorgt voor een zeer verfijnde afwerking. Het vlakke schuuroppervlakte is zeer handig om langere planken te schuren maar ook bijvoorbeeld meubels en ook deuren.

Daarnaast komt de accu vlakschuurmachine ook in een kleiner formaat. Dit is handig voor kleinere oppervlaktes die moeilijker te bereiken zijn. Doordat ze kleiner zijn kun je hem makkelijker met één hand bedienen.

Excentrische schuurmachine met accu

Een excentrische schuurmachine met accu is een schuurmachine waarbij de kop niet alleen in een ovalen beweging rondgaat. Bij dit type draait de schuurkop ook nog losstaand rond. Hierdoor maakt de schuurmachine dus een dubbele beweging.

Deze dubbele beweging heeft als effect dat het minder snel schuurkringen achterlaat. Ook gaat het schuren hierdoor nog sneller en verfijnder. Het enige nadeel is dat de kop rond is, waardoor hoeken schuren bijna onmogelijk is.

Voor grotere oppervlaktes is dit type accuschuurmachine de juiste keuze. Daarnaast kan je de excentrische schuurmachine met accu ook goed gebruiken voor andere materialen dan hout, zoals metaal.

Waarom je jouw accu schuurmachine bij HoukemaTools koopt

HoukemaTools is de expert op het gebied van de accu schuurmachine. Of je nou hoeken moet schuren, kleinere moeilijkere beschikbare plekken. Of grotere houten of metalen oppervlaktes, wij hebben het juiste accu gereedschap voor jou.

Wil je meer weten of wat tips en tricks van een expert? Stuur een mail naar [email protected] of neem telefonisch contact met ons op. Weet je al wat de juiste keuze voor jouw klus is? Bestel je accu schuurmachine dan direct bij HoukemaTools!