Verzendingen & Afhalen

Bezorging:

Alle pakketten die vanaf ons magazijn verzonden worden zijn (op dinsdag tot en met zaterdag) binnen 24 uur op het door u gegeven verzendadres afgeleverd. Het kan natuurlijk een enkele keer niet lukken en daarom vraagt PostNL vriendelijk om u begrip. U ontvangt van ons een e-mail zodra uw zending onderweg is. In deze e-mail staat tevens een track & trace code, om u pakket via het internet te kunnen volgen. Mocht u meer informatie hebben over u zending mailt u dan naar [email protected] 

Bij een betaalde bestelling voor 22.00 uur wordt het product dezelfde werkdag nog verzonden. Deze wordt normaliter binnen 24 uur afgeleverd op het door u ingevoerde afleveradres in Nederland of België. Bij zware pakketten en pallet zendingen is het voor 15.00 uur besteld voor dezelfde werkdag verzending, houdt er rekening mee dat een pallet zending langer onderweg kan zijn, gemiddeld is dit 1-2 werkdagen binnen NL en 1-3 werkdagen naar België. 

Mocht PostNL langskomen op het moment dat u niet thuis bent, wordt het pakket in eerste instantie aangeboden bij uw buren, wanneer dit niet mogelijk is of u aangeeft dit niet te willen zal er geen levering plaats vinden en kunt u met uw tracking code op de site van PostNL een nieuwe afspraak maken. Via de ontvangen tracking e-mail, welke u ontvangt nadat het pakket bij ons verstuurd is kunt u na de 1e afleverpoging een nieuwe afspraak maken met PostNL. Wanneer u wenst om uw bestelling niet bij de buren af te leveren dan kunt u dit aanvinken in het bestelproces bij punt 2 verzendmethode.

Pallet zendingen zijn artikelen zwaarder als 30kg en deze artikelen worden niet in het weekend geleverd. Na het plaatsen van uw bestelling, ontvangt u van ons diverse mails zoals; een orderbevestiging, factuur & een e-mail dat uw bestelling verstuurd is. Ook ontvangt u van PostNL een e-mail waarmee u het pakket kunt volgen. Wanneer een artikel besteld kan worden met een vermelding als levertijd, wordt dit altijd uitgedrukt in werkdagen. * Zware pakketten en palletzendingen zijn artikelen zwaarder als 30kg. Indien een palletzending niet afgeleverd kan worden, zal de vervoerder nog eenmalig kosteloos langs komen voor het afleveren van de zending. Indien deze wederom niet afgeleverd kan worden, kan deze bij het depot bij u in de buurt afgehaald worden. Na 5 werkdagen zal de zending retour gestuurd worden naar HoukemaTools. Er kunnen kosten in rekening gebracht worden indien het artikel niet afgeleverd kan worden, zie voor meer informatie: kosten overzichtIndien een palletzending ook bij een buur afgeleverd kan worden, laat het ons weten.

Wij versturen voornamelijk met PostNL en hanteren onderstaande verzendkosten:

Nederland
Verzendkosten zijn €6,95
Gratis verzending vanaf €50,00
Toeslag van € 9,95 bij Pallet-transport 


België
Verzendkosten is € 7,95
Gratis verzending vanaf € 50,00
Toeslag van € 14,95 bij Pallet-transport 

Luxemburg
Verzendkosten is € 9,95 tot 30kg
Geen verzending wanneer zwaarder als 30kg

Duitsland
Verzendkosten is € 8,95 tot 30kg
Geen verzending wanneer zwaarder als 30kg

Frankrijk
Verzendkosten is € 10,95 tot 30kg
Geen verzending wanneer zwaarder als 30kg

Toeslag:
Wij rekenen voor aflevering van Nederlandse Waddeneilanden een toeslag van € 35,00 bij artikelen zwaarder als 31,5 kg.

Let op: Wanneer U een artikel besteld zwaarder als 30 kg, wordt het artikel alleen op werkdagen geleverd. Artikelen zwaarder als 30kg wordt als zwaar pakket of als een pallet bij u aangeboden. Deze dienst is alleen op werkdagen. Hiervoor geldt, voor 15.00 uur besteld vandaag verzonden.

Artikel in backorder/uitgestelde levering:
Wanneer een bestelling niet compleet verstuurd kan worden doordat één of meerdere artikelen niet op voorraad zijn, wordt uw bestelling geparkeerd tot uw bestelling compleet is voor uitleveren. Wij streven er na om orders binnen 5 werkdagen uit te leveren. Indien wij een order niet compleet kunnen verzenden, nemen wij contact met u op. Voor het opvragen van exacte levertijd kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Afhalen HoukemaTools

Door de constante groei van de webshop in de afgelopen jaren is HoukemaTools in oktober 2021 verhuisd. Het oude pand waar het allemaal begon in Weiteveen werd te klein. Doordat er verhuisd is naar een grote locatie in Emmen kunnen wij u nog meer in uw wensen voldoen. Onze bezorgvoorwaarden zijn ook verbeterd in uw voordeel! U kunt uw producten op zijn vroegst een uur na bestellen afhalen in Emmen.

Afhalen in Emmen:
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur. 

Wel graag eerst online uw bestelling plaatsen, het is dan mogelijk om binnen 2 uur de bestelling al af te halen. U krijgt een e-mail zodra de bestelling klaar ligt om afgehaald te worden.

Telefonisch contact:
Van maandag t/m donderdag van 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 17.00 uur.

Vrijdag van 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur.