Accu afkortzaag

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Waarvoor gebruik je een accu afkortzaag?

Een accu afkortzaag is bedoeld om langere materialen recht af te zagen. Hierdoor zaag je eenvoudig alles in één maat. Maar ook voor hele speciale maten is het de beste keuze. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je laminaat op een hele specifieke maat moet zagen. Door gebruik te maken van de afkortzaag op accu weet je zeker dat je de juiste maat zaagt en dat dit kaarsrecht gebeurt.

Doordat de zaagbladen makkelijk te verwisselen zijn kun je verschillende materialen zagen. Hierdoor is het mogelijk om, naast hout, ook metalen en kunststof te zagen. Ook dikkere balken kunnen soms een ander zaagblad gebruiken. Lees daar hieronder meer over.

Verschillende zaagbladen bij verschillende taken van de afkortzaag op accu

Een afkortzaag op accu kan voor veel verschillende materialensoorten en materiaaldiktes gebruikt worden. Het is hierbij wel belangrijk om te verschillende zaagbladen te gebruiken. De volgende factoren kunnen invloed hebben op jouw keuze:

 • Materiaaldikte, hoe dikker de balk des te groter moet de doorsnede van het zaag blad zijn.
 • Materiaalsoort, het kan zijn dat sommige bladen niet geschikt zijn om metalen mee te zagen. Ook kan een grover blad kunststof minder netjes afzagen.
 • Afwerking, hoe kartelig een accu afkortzaag zaagt is deels afhankelijk van het zaagblad. Fijnere zaag uiteinden zorgen voor een verfijndere afwerking.

Naast de verschillende bladen die op de zaag geplaatst kunnen worden is het type zaag ook van belang. Lees hieronder welke typen er zijn en welke je het beste kan inzetten voor jouw klussen.

Welke types afkortzagen, accu aangedreven, zijn er?

Voor verschillende taken zijn uiteraard verschillende functies nodig. Zo is er een afkortzaag, accu aangedreven, met alleen een trekfunctie maar er zijn ook varianten met meer mogelijkheden:

 • De standaard versie kan materialen recht afzagen vaak 90 graden. Dit zorgt dus voor recht afgezaagde materialen.
 • Verstekfunctie, deze functie houdt in dat de zaag alleen in verticale richting kan bewegen. Dit is niet geschikt voor dikkere balken.
 • Trekfunctie, door deze functie kan de zaag ook horizontaal bewegen. Deze is wel geschikt om dikkere materialen te zagen.
 • Radiaal accu afkortzagen zijn de meeste complete varianten. Deze zagen kunnen namelijk ook naar links gekanteld worden. Hierdoor kunnen materialen ook diagonaal afgezaagd worden.

Wil je wat dunnere buizen en takken afzagen? Kijk dan eens naar de accu reciprozaag. Deze zaag zaagt weliswaar minder secuur maar is ideaal om takken en dunne materialen snel af te zagen.

De verschillende modellen bieden dus verschillende mogelijkheden en voordelen. De voordelen die het allemaal kan bieden hebben wij hieronder nog eens een rij gezet.

De voordelen van een afkortzaag accu aangedreven

Om er zeker van te zijn dat jij de juiste keuze maakt hebben wij de verschillende voordelen op een rijtje gezet over de afkortzaag:

 • Accu aangedreven, hierdoor kan je het overal en altijd inzetten. Nooit meer afhankelijk van netstroom.
 • Rechte en nette zaagsneden. Zaag met zekerheid alles secuur en strak af.
 • Geschikt voor verschillende materialen zoals kunststof, hout en verschillende metalen.
 • Afhankelijk van de functie kan je ook dikkere materialen zoals brede balken ermee zagen.
 • Indien je voor de radiaal afkortzaag op accu gaat dan kan je ook diagonaal materialen afzagen.

Om de juiste keuze te maken is het van belang om te kijken naar de verschillende taken die je wilt uitvoeren. Wil je een zaag met zaagblad die mobieler is? Kijk dan eens bij de accu cirkelzaag. Deze zaag zorgt ook voor redelijk rechte zaagsneden maar zaagt wel iets minder strak en secuur.

Een afkortzaag met accu koop je bij HoukemaTools!

Door een accu afkortzaag te kopen bij HoukemaTools weet je zeker dat je hoge kwaliteit aanschaft voor een goede prijs. Wij verkopen namelijk alleen accu gereedschap van de hoogste kwaliteit.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op!

Is de keuze gevallen op het juiste model? Wacht dan niet langer met een accu afkortzaag kopen!