Meetgereedschap

Filters
62 ProductenPagina 1 van 3
 
Meetgereedschappen gaan vaak hand-in-hand met aftekengereedschappen. Deze 2 categorieën gereedschap zijn van belang om jouw klus strak en netjes af te kunnen werken. Hetgeen wat opgemeten is, kan direct worden uitgetekend.
 

Meetgereedschap bij HoukemaTools

HoukemaTools biedt een ruim assortiment aan meetgereedschappen, zodat er voor iedere toepassing meetgereedschap beschikbaar is. Naast de rolbandmaten, duimstokken en schuifmaten zijn er nog meer handige hulpmiddelen om te ondersteunen bij de meetwerkzaamheden. Zo zijn er lasers, linialen en afstandmeters verkrijgbaar, net als multimeters en leidingszoekers voor iedere toepassing.

Het meten van lange afstanden wordt vaak gedaan met een afstandsmeter of een landmeter. Een afstandsmeter is een elektrisch hulpmiddel voor het nauwkeurig opmeten van langere afstanden. Terwijl een schuifmaat perfect is voor het opmeten van nauwkeurig kleine millimeters, oftewel voor ieder wat wils!

Meten en aftekenen van hoeken?

Sommige hoeken zijn moeilijk op te meten en af tekenen. Een hoek van 45 of 90 graden kan eenvoudig gemeten en getekend worden door middel van een winkelhaak, maar afwijkende hoeken kan gebruikt gemaakt worden van een zweihaak of zwaaihaak. De zweihaak kan losgedraaid worden en in de hoek geplaatst worden. Door de stelschroef aan te draaien blijft de zweihaak in dezelfde hoek staan als het hout. Deze opgemeten hoek kan vervolgens afgetekend worden op de balk of houten regel, om een houten constructie passend te maken en strak af te kunnen werken. De zweihaak is dan ook voor vele klussen van toepassing, zoals bijvoorbeeld bij het bouwen van een dakconstructie.

Zit het gereedschap waarna je opzoek bent er niet tussen? Neem dan gerust contact op met de experts van onze klantenservice! Dit kan natuurlijk telefonisch, maar ook via de mail.