Compressor

Filters
38 ProductenPagina 1 van 2
Hyundai Hyundai Compressor Silent 8 Liter
-16%
Hyundai Compressor Silent 8 Liter
189,99 159,99
Güde Güde Compressor Airpower 190/08/6
-17%
Stanley Stanley FatMax Compressor V20 18V - SFMCE520B
-8% t/m 04-07 Cashback € 20
Hyundai Hyundai Geluidsarme Compressor 70 Liter
-16%
Einhell Gereedschap Einhell TE-AC 24 silent Compressor
-33%
Güde Güde Compressor 400/10/50 N  V-Blok
-8%
Einhell Gereedschap Einhell TE-AC 50 Silent Compressor
-10%
Einhell Gereedschap Einhell TC-AC 190/24/8 Compressor
-22%
Einhell TC-AC 190/24/8 Compressor
179,95 139,95
Einhell Gereedschap Einhell TH-AC 240/50/10 OF Compressor
-10%
Güde Güde Compressor Airpower 200/08/6
-24%
Einhell Gereedschap Einhell TE-AC 24 Silent Compressor SET
-35%

Luchtcompressor kopen

Luchtcompressor kopen? Bij Houkematools heb je een ruime keus aan airpress compressors. Wij leveren vooral luchtcompressors die elektrisch aangedreven zijn. Ook hebben wij altijd goede luchtcompressor aanbiedingen. Ook zijn er in het assortiment van Houkematools zowel kleine compressors als grote compressors. Over het algemeen is men opzoek naar een stille compressor met veel vermogen, met deze reden hebben wij veel keus in elektrische airpress compressors.

Wat is een luchtcompressor

Een luchtcompressor is een apparaat dat vermogen omzet (gebruikmakend van een elektromotor, diesel- of benzinemotor.) In potentiële energie opgeslagen in perslucht. Door verschillende methoden, drukt een luchtcompressor meer en meer lucht in een opslagtank, waardoor de druk toeneemt. Wanneer de tankdruk de bovengrens bereikt, wordt de luchtcompressor uitgeschakeld. De samengeperste lucht wordt dan in de tank gehouden totdat de perslucht in gebruik wordt genomen. De energie in de perslucht kan voor een verscheidenheid aan toepassingen worden gebruikt. Wanneer de perslucht in gebruik wordt genomen bereikt de tankdruk zijn onder limie. Als dit gebeurt slaat de compressor weer aan, zodat de tank weer druk opbouwt.

Hoe lang achter elkaar ga je de compressor gebruiken?

Wil je een compressor gebruiken voor luchtgereedschap, houd er dan rekening mee dat de grote van de ketel bepaald hoelang je aan één stuk kan werken. Neem bijvoorbeeld een verfspuit, hierbij is het belangrijk dat er een constante druk is. Dat betekent dat er een grote ketel moet zijn, aangezien het dan langer duurt voordat de minimum druk wordt bereikt. Wanneer de druk wegvalt bij een verfspuit resulteert dit in een ongelijkmatige verdeling van de verf. Bij ander soort gereedschap zal een lage druk resulteren in een te lage druk om gereedschap aan te drijven.

  • Compressor 24 liter: gemiddeld gebruik
  • Compressor 50 liter: langdurig gebruik
  • Compressor 100 liter: extreem langdurig gebruik

Stille compressor: let op het geluidsniveau

Een geluidsvrije luchtcompressor bestaat helaas niet. Maar er zijn wel gradaties in het aantal decibellen die een compressor produceert. Hieronder een opsomming waar je de decibellen mee kan vergelijken.  Waarom kijken naar de decibellen? Deze bepalen het geluidsniveau.

  • 40 DB: Rustig kantoor, rustige woonbuurt, vogels bij zonsopkomst;
  • 50 DB: Het geluid van een koelkast;
  • 60 DB: Het geluid van een wasmachine;
  • 70 DB: Het geluid van een stofzuiger;
  • 80 DB: Gemotoriseerde maaimachine.

Waar kan je nog meer op letten bij het kopen van een luchtcompressor?

Ook het aanzuigvermogen is een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een compressor. Het is namelijk zo dat hoe hoger het aanzuigvermogen in liters per minuut, des te sneller de tank zich weer bijgevuld heeft. Daarnaast is de kracht belangrijk voor het gereedschap wat er op aangesloten wordt. Wanneer de compressor meer vermogen heeft kan er meer verschillende soorten gereedschap op aangesloten worden. Ook is het werkt het gereedschap soepeler. Kijk voor de kracht van een luchtcompressor naar de netto luchtopbrengst van de des betreffende compressor.

Het verschil tussen olievrije compressors en oliegesmeerde compressors

Oliegesmeerde en olievrije compressors lijken op elkaar, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Olievrije compressors zijn onderhoudsvriendelijk, ze vergen minder onderhoud dan oliegesmeerde compressors die eens in de zoveel tijd gesmeerd moeten worden. Voor een een oliegesmeerde compressor is het namelijk belangrijk dat ze goed gesmeerd blijven om optimaal te functioneren.

Een nadeel in sommige omstandigheden van een oliegesmeerde compressor is dat de lucht die wordt uitgeblazen olie bevat. Dit is voor spuitgereedschap niet optimaal, voor het overspuiten is olievrije lucht nodig om het spuitwerk niet aan te tasten.

Verder is het verschil tussen een oliegesmeerde en olievrije compressor dat de oliegesmeerde duurzamer is. Hier staat meer onderhoud tegenover. Een olievrije compressor is onderhoudsvrij, maar zou ook eerder vervangeng moeten worden. Tot slot heeft een oliegesmeerde compressor als nadeel dat hij olie zou kunnen lekken wanneer die vervoerd wordt.

Verschillende toepassingen met de Hyundai compressor

Een Hyundai compressor staat bekend om een krachtige, maar compacte olievrije geluidsarme machine te zijn. Ze staan bekend als de stille luchtcompressors van Hyundai. Ontworpen voor doe-het-zelf- en professionele toepassingen is de olievrije geluidsarme luchtcompressor ideaal voor verfspuiten, het wegblazen van vuil en stof, spijkeren, het oppompen van banden of het bedienen van luchtgereedschap.

De Hyundai Geluidsarme Compressor 24 Liter - Silent is voorzien van 2 cilinders en heeft een vermogen van 750 Watt. Met een tankinhoud van 24 liter levert deze compressor een aanzuigvermogen van 125 liter per minuut en een maximum werkdruk van 8 bar. Deze compressor is voorzien van een vochtafscheider, tankdrukmeter, drukregelaar, druk-regelaarmeter en een orion/eu snelkoppeling waardoor luchtgereedschap gemakkelijk is aan te sluiten. Daarnaast is de Hyundai compressor uitgerust met 2 grote wielen, 2 robuuste rubberen voetjes en een handgreep aan de voorzijde om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren.

Werk veilig met Hyundai

Het drukcontrolesysteem stopt en start de motor automatisch om de druk in de luchttank te handhaven. Daarbij is de Hyundai compressor voorzien van een luchtdrukregelaar met dubbele meter.

Met een lager gewicht is de luchtcompressor van Hyundai vaak lichter dan uw conventionele zuigercompressor. Bovendien is deze volledig olievrij, waardoor er geen risico is op olieverontreiniging in de luchttoevoer. Daarnaast hoeft hierdoor minder onderhoud uitgevoerd te worden.

Luchtcompressor en compressor onderdelen

Hier zit u goed wanneer u op zoek bent naar een krachtige luchtcompressor of specifieke compressor onderdelen en accessoires. We beschikken over diverse modellen, van een kleine compacte luchtcompressor tot een groter, krachtiger exemplaar. In de productmodule kunt u gemakkelijk alle specifieke informatie per model terugvinden, waarop u uw keuze kunt baseren. Daarnaast vindt u hier ook specifieke compressor onderdelen, luchtgereedschappen en lasmachines. Betaal gemakkelijk via iDEAL, Creditcard of PayPal en ontvang uw bestelling snel op uw locatie!