Polijstmachine

Filters
25 ProductenPagina 1 van 2

Een polijstmachine, ook wel poetsmachine genoemd, wordt gebruikt om oppervlakken glad te maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het repareren van auto’s. Op deze pagina zie je ons assortiment polijstmachines. Vind jouw exemplaar en bestel nu!

Functies van een polijstmachine

Vooral voor het herstellen van lak is de dual action polijstmachine een handig apparaat. De machine helpt bijvoorbeeld bij het verwijderen van oxidatie. Ideaal wanneer je de auto, boot of motor weer helemaal glanzend wil maken. Autoschadebedrijven kunnen niet zonder zo’n machine, want zij krijgen dagelijks te maken met lakschade en krassen. Ook mensen met een boot of caravan kopen vaak een polijst machine, waarmee ze hun voertuig kunnen bijwerken buiten het hoogseizoen.

Veel poetsmachines hebben een multifunctioneel design. Naast polijsten kunnen ze bijvoorbeeld ook schuren en slijpen. Bekijk de producten om te zien wat de eigenschappen zijn, dit kan per exemplaar vanzelfsprekend verschillen.

Roterend of excentrisch

Naast een roterende variant bestaat er ook een excentrische polijstmachine. Het is handig om de verschillen tussen deze twee machines onder de loep te nemen.

Roterende machine

Een roterende machine maakt, zoals de naam het zegt, enkel een roterende beweging. Veel professionals gebruiken dit type om krassen en andere lakdefecten te herstellen. 

Excentrische machine

De excentrische polijstmachine maakt niet alleen een roterende beweging, maar maakt ook nog een zijwaartse uitslag tijdens het draaien. Dit voorkomt dat de te bewerken lak te heet wordt en verbrandt.

Kopgreep of haakse variant

Sommige machines hebben een kopgreep, maar je kunt ook kiezen voor een haakse polijstmachine. Wat voor jouw situatie het beste is, hangt volledig af van je situatie. Mocht je vragen hebben, dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen. We geven je graag meer uitleg over de verschillende soorten polijstmachines. De meeste apparaten die verkrijgbaar zijn werken op netstroom, maar er bestaan ook exemplaren met een ingebouwde accu. Dat geeft natuurlijk weer meer bewegingsvrijheid. Een nadeel is dan wel weer dat je regelmatig de accu moet opladen.

Meegeleverde accessoires

Vaak krijg je bij aankoop van een polijstmachine diverse accessoires meegeleverd. Dat zijn bijvoorbeeld polijstvellen, al dan niet in verschillende formaten. Multifunctionele poetsmachines kunnen naast polijsten ook schuren. Koop je zo’n machine, dan is de kans groot dat er ook schuurpapier bij zit. Controleer altijd goed de specificaties van een product, dan weet je precies wat je kan verwachten.

Diverse merken

Houkema Tools levert elektrisch gereedschap van diverse merken. Op deze pagina zie je het actuele aanbod van polijstmachines. Merken uit ons aanbod zijn bijvoorbeeld Einhell, Hyundai, Scheppach en Stanley. Hoge kwaliteit vinden wij belangrijk. Je kunt er dus op vertrouwen dat de apparaten die we leveren voldoen aan hoge eisen. Kijk dus nu welke polijst machine het best past bij je eisen en bestel direct online.

Advies op maat

Heeft u hulp nodig met het kopen van een poetsmachine? Dat kunnen we ons voorstellen, want er zijn best wat verschillende opties. Misschien zoek je een specifiek naar een grote of kleine variant. Als specialist op het gebied van elektrisch gereedschap kunnen we u uiteraard helpen. Neem contact op per mail of telefonisch. We geven u graag deskundig advies, zodat u de juiste keuze maakt als het gaat om het kopen van een polijstmachine!