Schaafmachine

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Schaafmachine

Een schaafmachine of elektrische schaaf gebruik je voor het schaven van verschillende materialen als deuren, kasten en grote oppervlakten. Dit type gereedschap wordt ingezet voor het grovere schuurwerk. Geschikt voor het schaven van hout, afschuinen van hoeken en sponningen nauwkeurig afwerken.

Welke schaafmachine kopen?

Bij HoukemaTools zijn verschillende soorten schaafmachines (of elektrische schaaf) te vinden. De top 3 van dit moment is:

Bovenstaande schaafmachines zijn de populairste in ons assortiment op dit moment. Ben jij niet zeker over welke jij nodig hebt voor jouw klus? Neem dan contact met één van onze specialisten op.

Wat is een schaafmachine?

Een schaafmachine is een type houtbewerkingsgereedschap met een of meer scherpe messen. Deze messen verwijderen een kleine hoeveelheid hout van het oppervlak van een plank of plaat op basis van de diepte-instelling die je hebt gekozen. Deze modellen zijn voorzien van een snoer, welke u op een stopcontact moet aansluiten.

Hoe werkt een schaafmachine?

Wellicht vraag je je af hoe een schaafmachine werkt. Hoe dit elektrische gereedschap precies werkt hangt af van het model, maar over het algemeen werken ze hetzelfde. Allereerst is het van belang dat je ervoor zorgt dat het werkstuk stevig vast geklemd wordt. Verwijder vervolgens voor het schaven schroeven en spijkers. De schaafdiepte is in te stellen door middel van de knop op de machine. Selecteer vervolgens de gewenste kant voor spaanafvoer en sluit de stofzuiger aan.

Vervolgens kunt u beginnen met schaven. Plaats hiervoor de voorkant van de elektrische schaaf op het hout en zet de machine aan. Zet wat extra druk en je kunt beginnen met schaven!

Schaafmachine waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een schaafmachine zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo dien je allereerst de keuze te moeten maken tussen een model op accu of netstroom. Alle modellen die je hier vindt werken op netstroom.

Daarnaast moet je goed kijken naar het materiaal van de schaafbladen. Voor het beste resultaat moeten deze van een stevig materiaal gemaakt zijn zoals hardmetaal. Dan ben je verzekerd van een glad, gelijkmatig resultaat.

Bovendien is het verstandig om te kijken naar de schaafbreedte en de snelheid waarmee de machine schaaft.

Bestellen bij Houkematools.nl

Wil jij graag een schaafmachine bestellen? Maak dan direct je keuze uit het online aanbod van HoukemaTools.nl. Dan zorgen wij ervoor dat deze netjes op locatie bezorgd wordt. Klik op uw favoriete model voor meer productspecificaties. Heb je professioneel advies nodig bij de keus van jouw zaagmachine? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Dan zorgen wij ervoor dat jij de beste schaafmachine voor jouw klussen bestelt!