Accu Slijptol

Filters
11 ProductenPagina 1 van 1

Wat is een accu slijptol?

Een accu slijptol is een slijper die gemaakt is voor het slijpen van veel verschillende grove materialen. Materialen zoals metaal en steen zijn geen probleem. Uiteraard kunnen ook zachtere materialen zoals hout en kunststof ermee geslepen worden. Echter is de haakse slijper, accu gedreven, vooral bedoeld voor de harde materialen.

Op een constructieplaats waar, bijvoorbeeld door een muur, geslepen moet worden komt de accu slijper dus goed van pas. Ook wanneer een dikke metalen ketting doorgezaagd moet worden is dit het accu gereedschap voor de taak.

Echter is het ook te gebruiken voor het afschuren van scherpe randen en bramen. Door het hoge vermogen en het harde materiaal is het dus ideaal om scherpe randjes te verwijderen.

Een haakse slijper accu gedreven is beter dan met snoer

Een haakse slijper, accu gedreven, is een tool die je altijd en overal kan meenemen. Want doordat het geen netstroom nodig heeft kan het overal ingezet worden.

Doordat er geen snoer aan zit loop je ook geen gevaar dat het snoer wordt doorgesneden. Waardoor de slijptol op accu tijdelijk niet zou werken.

Ook zwerven er dan niet overal gevaarlijke snoeren op de bouwplaats of in de werkplaats. Als laatste zorgt het ontbreken van een snoer er ook nog voor dat moeilijke hoeken en plekken, op een bouwplaats geen probleem meer zijn.

Wat is het vermogen van een slijptol op accu

Een belangrijk onderdeel waar op het gelet moet worden bij de aanschaf van een slijptol op accu, is het vermogen. Het vermogen wordt bepaald door verschillende factoren. Let achtereenvolgend op de volgende eigenschappen als je naar vermogen kijkt:

  1. Kijk naar de hoogte van het voltage (V), dit is het vermogen.
  2. Let op het aantal ampère per uur (Ah), dit geeft de accucapaciteit aan.
  3. Een accu met bijvoorbeeld 18V accu met 4.0 Ah kan in een uur, 4 Ampère vermogen geven aan een 18 volt apparaat.

Wanneer er een grotere motoren in een haakse slijper zit, is dus een grotere accu nodig om langer mee te gaan. Want meer vermogen vraagt om meer Ampère en daarvoor is een grotere accu nodig. Weeg dus altijd goed af hoeveel vermogen je wilt en hoeveel mobiliteit.

Wat zijn de voordelen van een accu haakse slijper?

Een accu haakse slijper heeft een hoop voordelen, een aantal daarvan zijn al besproken. Om nog eens duidelijk te beeld te brengen wat alle voordelen zijn, zetten wij ze nog even kort op een rijtje:

  • Niet afhankelijk van netstroom, dankzij de accu kan je het overal gebruikt worden.
  • Door de verschillende groottes kan je ook op moeilijke plekken de slijper makkelijk gebruiken.
  • Te gebruiken voor veel verschillende materialen, zoals steen en metaal.
  • Zowel voor het doorzagen van muren en kettingen als voor het maken van diepe gleuven is het uitermate geschikt.

Mocht je nog vragen hebben over wat de beste keuze is voor jouw situatie, neem dan contact met ons op door ons te bellen of mailen!

Is het juiste product al gevonden? Bestel dan vandaag nog de nieuwe accu slijptol!