Tuinwals

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1
Güde Güde GRW 500 Tuinwals - 50cm
-17%
Güde GRW 500 Tuinwals - 50cm
119,00 99,00
Einhell Gereedschap Einhell tuinwals GC-GR 57
-19%
Einhell tuinwals GC-GR 57
89,95 72,95
Hyundai Hyundai Tuinwals 48 Liter
-27%
Hyundai Tuinwals 48 Liter
109,95 79,95
Kreator Kreator KRTGR9101 Tuinwals - 50 cm
-20%

Tuinwals kopen

Een tuinwals is een handig gereedschap voor het verbeteren van je tuin. Het wordt gebruikt om de grond gelijkmatig te maken, bijvoorbeeld voor het aanleggen van een gazon. Ook kan het helpen bij het stevig maken van de grond nadat je graszaad hebt gezaaid of planten hebt geplant. Een tuinwals maakt het makkelijker om je tuin mooi en netjes te maken.

Het verschil tussen een gazonwals en een tuinwals

Hoewel er een verschil is in naamgeving, zijn een gazonwals en een tuinwals eigenlijk hetzelfde. Beide worden gebruikt om de grond te egaliseren en te verdichten, zij het voor verschillende doeleinden. Een gazonwals richt zich specifiek op het verzorgen van een gazon, terwijl een tuinwals breder inzetbaar is voor diverse tuinklussen, zoals het planten van bloemen en planten. In feite kunnen beide termen door elkaar worden gebruikt om hetzelfde gereedschap aan te duiden, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker. 

Hoe kan ik het gazon zelf egaliseren?

Het egaliseren van het gazon kan een tijdrovende klus zijn, maar de beloning is de moeite waard. Door de volgende stappen te volgen, kun je binnenkort genieten van een mooi, gelijkmatig gazon. Regelmatig onderhoud is cruciaal om blijvend te kunnen genieten van een prachtige groene grasmat. Een tuinwals kan hierbij een waardevolle hulp zijn.

  1. Maai het gazon goed kort met een grasmaaier. Zo'n drie centimeter.
  2. Verticuteer je gazon met een verticuteermachine.
  3. Vul de gaten en verzakkingen in het gazon met grond.
  4. Egaliseer de opgevulde gaten goed met een hark.
  5. Zaai de kale plekken in het gazon in met graszaad.
  6. Bemest het gehele gazon met gazonmest.
  7. Wals de grond met een tuinwals.
  8. Sproei water over gazon wanneer nodig met een tuinsproeier.

Hoe gebruik je een tuinwals voor je gazon?

De tuinwals wordt voornamelijk gebruikt nadat de grond geëgaliseerd is. Met de tuinwalswals wordt de grond vervolgens goed aangedrukt. Nadat het gras is gelegd, is het vaak nodig om nogmaals met de wals over het gras te gaan, zodat de zoden overal goed contact maken met de ondergrond. Veel mensen vragen zich af of het beter is om een tuinwals of gazonwals te gebruiken, in plaats van simpelweg eroverheen te lopen. Wij adviseren altijd om een tuinwals te gebruiken, aangezien de grond dan altijd goed wordt aangedrukt. Bij het lopen is dit niet altijd het geval. Daarnaast zorgt een tuinwals voor een veel gelijkmatiger resultaat dan simpelweg eroverheen lopen.

Is een tuinwals nodig?

Hoewel een tuinwals niet strikt noodzakelijk is, kan het een waardevol hulpmiddel zijn voor het onderhoud van je gazon en tuin. Het gebruik van een tuinwals maakt het gemakkelijker om de grond gelijkmatig te maken en te verdichten, wat essentieel is voor een gezond gazon. Door de grond stevig aan te drukken met een tuinwals, zorg je voor een betere bodemstructuur en bevorder je de groei van het gras.

Tuinwals of gazonwals kopen bij HoukemaTools

Bij HoukemaTools ben je aan het juiste adres voor een uitgebreid assortiment aan tuin- en gazonwalsen. Of je nu op zoek bent naar een tuinwals of een gazonwals, wij hebben diverse modellen beschikbaar met verschillende werkbreedtes, en merken zoals Hyundai, Güde, en Einhell, zodat je altijd de perfecte optie vindt die past bij jouw behoeften en tuinoppervlakte.

Onze klantenservice staat altijd paraat om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies, zodat je de juiste keuze kunt maken. Bij HoukemaTools streven we ernaar om je te helpen bij het creëren van het perfecte gazon en tuin, waar je optimaal van kunt genieten.