Reciprozaag Accu

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Een reciprozaag, accu gedreven, wat is dat?

Een reciprozaag, accu aangestuurd, is een zaag met een zaagblad die uitsteekt aan de voorkant. Het zaagblad van de reciprozaag wordt door de accu krachtig heen en weer bewogen. Hierdoor kun je makkelijk allerlei takken en buizen zagen.

De reciprozaag met accu lijkt erg op de accu decoupeerzaag. Echter haalt de reciprozaag vaak een hoger toerental. Hierdoor kan deze met meer kracht objecten zagen. Voor het wat zwaardere werk is deze dus uitermate geschikt. Helemaal bij taken als takken doorzagen, waarbij de precisie minder belangrijk is. 

De reciprozaag met accu is geschikt voor het zagen van veel verschillende materialen. Zo kunnen takken en hout er makkelijk mee gezaagd worden, maar ook kunststof en zelfs metaal. Let er wel op dat je het juiste zaagblad erop zet voor de verschillende materialen.

Welke soorten accu reciprozaag zijn er?

Een accu reciprozaag komt in verschillende modellen. Het verschil zit voornamelijk in de grootte van het apparaat, het aantal toeren of slagen per minuut (rpm/spm) en ook het vermogen. 

Een kleiner model heeft als voordeel dat je makkelijker in krappere plekken komt en dat hoekjes eenvoudiger worden. Een minpunt kan zijn dat het vermogen van de zaag lager uitvalt. 

Het aantal slagen per minuut geeft aan hoe vaak het zaagblad van de accu reciprozaag heen en weer gaat in één minuut. Doordat een reciprozaag makkelijker zaagt wanneer er weinig druk op wordt uitgevoerd zijn de slagen per minuut vooral doorslaggevend.

Het vermogen, aangegeven met voltage (V) en ampère (Ah) geven aan hoe lang de accuduur is. Hoe hoger het aantal volt des te minder stroom, ampère, heb je nodig. Accu reciprozagen van 18 volt houden het dus langer vol met 2 Ah dan eentje van 14.4 volt.

Wat is het voordeel van een reciprozaag op accu?

Een reciprozaag op accu heeft verschillende voordelen, hieronder zetten we ze even kort op een rijtje. Wel zo handig bij de aanschaf van een reciprozaag:

  • Accu’s hoeven tegenwoordig niet meer onder te doen voor netstroom apparaten en kunnen even krachtig zijn.
  • Doordat er een accu in zit, ben je nooit meer afhankelijk van netstroom.
  • De handgreep is ergonomisch gemaakt, hierdoor kan je de zaag uren gebruiken zonder klachten te krijgen.
  • Doordat er een accu in zit kan de zaag alle lastige plekken en hoeken bereiken waar je normaal niet bijkomt doordat er geen netstroom is.

Voor andere taken zijn er verschillende soorten zagen die beter tot hun recht komen. Wanneer er bijvoorbeeld planken recht afgezaagd moeten worden dan is de accu cirkelzaag mogelijk een betere optie. Voor het afzagen en afkorten van balken en buizen is de accu afkortzaag de ideale optie.

Een reciprozaag, accu gedreven, koop je bij HoukemaTools

Wanneer je een reciprozaag, accu gedreven, nodig hebt dan kom je uit bij HoukemaTools. Bij ons vind je de beste zagen voor een scherpe prijs. Daarnaast hebben wij verschillende modellen zo weten we zeker dat er altijd een juiste keuze tussen zit.

Wanneer je nog wat advies wilt, neem dan gerust Hier kunnen onze experts alles vertellen over de verschillende soorten accu gereedschap in ons assortiment.

Weet je al wat de juiste keuze is voor jouw taken? Wacht dan niet langer en bestel de reciprozaag, accu aangestuurd, direct in onze webshop!