Terug

Afkortzaag (34)

Een afkortzaag of verstekzaag gebruik je voor het afkorten van verschillende materialen zoals hout, metaal of kunststof.

Filters

Afkortzaag

Een afkortzaag of verstekzaag gebruik je voor het afkorten van verschillende materialen zoals hout, metaal of kunststof. Daarnaast kan je deze zaag ook goed gebruiken voor het verstek zagen van bijvoorbeeld balken. De afkortzaag is niet geschikt voor het op maat maken van plaatmateriaal, ben je op zoek naar een zaag die dit welk kan? Ga dan naar de categorie cirkelzaag of zaagtafels.

Afkortzaag kopen

Bij Houkematools hebben we verschillende soorten verstekzagen (of afkortzagen) op dit moment is onze top 3:

Bovenstaande afkortzagen zijn de populairste in ons assortiment op dit moment. Ben jij niet zeker over welke jij nodig hebt voor jouw klus. Neem dan contact met één van onze specialisten op, +31 524 541253.

Afkortzaag kopen: Waar op letten?

Bij het kopen van een afkortzaag let je vooral op de afmeting van het te zagen materiaal en wat voor materiaal je wil gaan zagen. Als voorbeeld de volgende punten:
 • Zaag je bijvoorbeeld hout met een maximale dikte van 65mm? dan is de Einhell TE-SM 216 Dual Afkortzaag een uitstekende keus.
 • Als je bijvoorbeeld metaal moet afkorten is de Einhell TC-MC 355 Metaalafkortzaag de perfecte keuze. 
 • Let daarnaast op de wattage van een machine, hoe hoger deze namelijk is. Hoe krachtiger de motor en hoe dikker/harder het te zagen materiaal kan zijn. 
 • Tot slot moet je op de vertanding letten van het zaagblad. Heb je namelijk een klus met fijn werk? Dan kan je het beste kijken naar een zaagblad met een fijne vertanding (veel tanden). 

Wat is een afkortzaag?

Wanneer we over een afkortzaag of verstekzaag spreken hebben we het over hetzelfde. Deze zaag staat bekend om zijn uiterst precisie zaagsneden en wordt gebruikt om materiaal af te korten. Daarnaast kan deze zaag ook worden gebruikt voor verstek zagen.  Ga je de zaag voor dit doeleinde gebruiken, let dan op de maximale zaagdiepte, bij het verstekzagen, in de specificaties. Een afkortzaag kan voor verschillende soorten materialen worden gebruikt, de meest voorkomende zijn: hout, kunststof en metaal. Kort samengevat is de afkortzaag geschikt voor: verstekzagen, afkorten en laminaat leggen.

Afkortzaag met trekfunctie

De meeste afkortzagen hebben een trekfunctie, door de trekfunctie is het mogelijk om bredere stukken hout af te korten dan bij de afkortzaag met alleen de verstekfunctie. Dit komt door de mogelijkheid om de zaag zowel horizontaal als verticaal te bewegen.

Afkortzaag met verstekfunctie

Deze afkortzaag is geschikt voor het afkorten van materialen. Deze zaag kan alleen in verticale richting bewegen. Daardoor is deze niet geschikt voor brede stukken hout. Daarvoor zou je een trekfunctie voor nodig hebben.

Radiaalzaag

Een radiaalzaag is een afkortzaag on steroids. Deze heeft een breder zaagbereik dan een standaard afkortzaag en kan dwars- en lengtedoorsneden maken.

Metaal afkortzaag

Dit is een afkortzaag die geschikt is voor het materiaal metaal. Deze afkortzagen hebben geen trekfunctie en zijn uitgevoerd voor het zagen van massief staal of stalen buizen. Deze worden geleverd met een speciaal zaagblad voor staal, met een slijpschijf of juist met een metaalzaagband.

Kies de juiste afkortzaag

Elke klusser heeft andere wensen. Het kan lastig zijn om de juiste afkortzaag te kiezen, daarom hebben wij hieronder een lijstje opgesteld waar je op moet letten bij het kopen van een afkortzaag. Kom je er zelf niet uit? Bel dan de klantenservice en laat je helpen door één van onze specialisten.

Afkortzaag met onderstel

Bij de meeste afkortzagen kan je een onderstel bestellen. Waarom zou je dat doen? De zaag is dan op de juiste werkhoogte in te stellen. Daardoor heb je aan het eind van de dag geen last van je rug. Dit is daarom altijd aan te raden om bij de bestelling te doen.

Vermogen van de afkortzaag

De regel is, meer Watt is een krachtigere motor. Gebruik je de zaag in een professionele omgeving en wordt deze dus dagelijks belast? Dan kan je het best voor een krachtigere motor gaan. Wordt de zaag niet dagelijks belast dan kan je rustig kiezen voor een zaag met een vermogen tussen 1400 en 1800 Watt en kan je in principe elk stuk hout zagen.

De maximale zaagdiepte en het type zaagblad

Wanneer je weet wat voor klus je uit gaat voeren is het aan te raden om de dikte van het af te korten hout op te meten. In de specificaties kan je terugvinden wat de maximale zaagdiepte is. Wanneer de zaagdiepte niet toereikend is, kom je niet volledig door het hout heen. Daarnaast kan je verschillende zaagbladen bij een zaagtafel bestellen. De regel is, heeft een blad meer tanden, dan is de afwerking fijner. Heeft een blad minder tanden, dan is de afwerking ruwer. Daarnaast zijn er verschillende zaagbladen voor metaal, kunststof en hout.

Afkortzaag met laser

Verschillende modellen hebben een laser. Deze laser maar het precies zagen een stuk makkelijker. Daarnaast kan je sneller werken omdat je niet alles hoeft af te tekenen met je potlood maar dat je de later kan gebruiken voor een rechte zaagsnede.

Afkortzaag met stofafzuiging

Dit is vooral handig om schoon en veilig te werken. De stofafzuiging zorgt ervoor dat de stofresten direct worden weggezogen. Hierdoor werk je veiliger, schoner en nauwkeuriger.

Wat zijn de voordelen van de afkortzaag?

Afkortzagen hebben meerder voordelen, wij hebben ze hieronder opgesomd.

 • Het is mogelijk om snel en nauwkeurig te werken.
 • De zaagsnede is altijd zeer precies

Wat zijn de beperkingen van een afkortzaag?

Afhankelijk wat je zoekt in een zaag, heeft de afkortzaag voordelen, maar ook beperkingen. De zaag is zeer geschikt voor bepaalde klussen, maar een tekortkoming van de zaag is dat plaatmateriaal of brede planken niet afgekort kunnen worden. Daarvoor zou je een cirkelzaag of zaagtafel moeten gebruiken.

Hoe werkt een afkortzaag?

Nadat je een afkortzaag besteld hebt en je niet exact weet hoe deze werkt, neem dan contact met onze klantenservice op voor professionele uitleg. Wij kunnen je helpen met het instellen van de afkortzaag, uitleg voor het verwisselen van het zaagblad of juist hoe de machine makkelijk in een gradenstand gezet kan worden. Daarnaast kunnen we je ook voorzien van de handleiding in pdf.

Bestel je afkortzaag bij Houkematools.nl

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in een afkortzaag dan kun je deze eenvoudig online in onze webshop bestellen. Wij zorgen ervoor dat de afkortzaag veilig op locatie bezorgd wordt. Klik op uw favoriete model voor meer productspecificaties. Heb je professioneel advies nodig bij de keus van jouw zaagmachine? Kom dan gerust naar onze showroom of bel de klantenservice +31 (0) 52 454 1253.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Houkematools 9 / - Reviews @
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »