Verstek- en afkortzagen

Filters
32 ProductenPagina 1 van 2
Einhell Gereedschap Einhell TC-MS 2513 L Afkortzaag
-13%
Einhell TC-MS 2513 L Afkortzaag
199,95 174,95
Einhell Gereedschap Einhell TE-MS 18/210 Li Solo Accu Kap- en Verstekzaag
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell TE-SM 216 Dual Afkortzaag
-36%
Einhell TE-SM 216 Dual Afkortzaag
249,95 159,99
Stanley Stanley SFMCS701M1 Accu-Afkortzaag Kit
t/m 04-07 Cashback € 40
Stanley Stanley FME721-QS Afkortzaag
t/m 04-07 Cashback € 40
Stanley Stanley FME720-QS Radiaal afkortzaag 2000 Watt
t/m 04-07 Cashback € 50
Einhell Gereedschap Einhell TC-MS 3017 T Afkort-Tafelzaag
-13%
Güde Güde Radiaal-afkortzaag GRK 2134.1 BSL
-17%159
Güde Güde Radiaal-afkortzaag GRK 2534.1 BSL
-20%
Güde Güde Radiaal-afkortzaag GRK 3034.1 BSL
-19%
Einhell Gereedschap Einhell TC-SM 2534/1 Dual afkortzaag
-10%
Einhell Gereedschap Einhell TC-MS 2112 Afkortzaag
-10%
Einhell TC-MS 2112 Afkortzaag
109,95 98,95
Einhell Gereedschap Einhell Accu Kap-/ Verstekzaag TE-SM 36/210 Li
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell MSS 1610 Universeel onderstel
-17%
Scheppach Scheppach onderstel UMF1600
-15%
Scheppach onderstel UMF1600
109,95 93,99
Hyundai Hyundai Kap- en Verstekzaag 1500W
-18%
Hyundai Kap- en Verstekzaag 1500W
199,95 164,95
Scheppach Scheppach Kap- en Trekzaag HM254
-8%
Scheppach Kap- en Trekzaag HM254
249,99 229,99

Afkortzaag voor verschillende materialen

Een afkortzaag gebruik je voor het afkorten van verschillende materialen zoals hout, metaal of kunststof. Dit maakt de zaag geschikt voor het bewerken van onder meer buizen, staven en profielen. Bovendien kan je deze zaag ook goed gebruiken voor het verstek zagen van bijvoorbeeld balken.

De afkortzaag is niet geschikt voor het op maat zagen van plaatmateriaal. Ben je op zoek naar een zaag die dit wel kan? Dan verwijzen we je graag door naar de categorie cirkelzaag of zaagtafels.

Bij Houkematools hebben we verschillende soorten afkortzagen. Op dit moment is onze top 3:

Bovenstaande afkortzagen zijn de populairste in ons assortiment op dit moment. Weet jij niet zeker welke zaag jij nodig hebt voor jouw klus? Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Waar op letten bij de aanschaf van een verstekzaag?

Bij het kopen van een verstekzaag let je op een aantal zaken. Allereerst is het vermogen van belang. Dit wordt weergegeven in Watt/Wattage. Des te hoger de wattage, des te hoger het toerental is. Een model met een hoger vermogen is hierdoor in staat om door sterkere materialen te zagen.

Een hogere wattage zegt echter niets over hoe diep je kunt zagen. De zaagdiepte is namelijk afhankelijk van de grootte van het zaagblad. Let hier goed op bij de aanschaf. De maximale zaagdiepte is namelijk later niet aan te passen op de zaag. Bedenk je van tevoren dus goed welke materialen je wilt zagen.

Daarnaast is het verstandig om te kijken hoe vaak je de afkortzaag gaat gebruiken. Indien je hem slechts af en toe of hobbymatig gebruikt, voldoet een simpel model vaak al. Gebruik je hem regelmatig of bedrijfsmatig? Kies dan voor een professioneler model.

Gebruik het juiste gereedschap

Om de veiligheid op de werkplaats te verhogen, dien je altijd gebruik te maken van het juiste gereedschap. Let bijvoorbeeld op de volgende punten:

 • Zaag je bijvoorbeeld hout met een maximale dikte van 65mm? Dan is de Einhell TE-SM 216 Dual Afkortzaag een uitstekende keus.
 • Als je metaal moet afkorten, is de Einhell TC-MC 355 Metaalafkortzaag de perfecte keuze.
 • Ga je planken zagen en is een nauwkeurige snede belangrijk? Kies dan voor de Güde Radiaal-afkortzaag GRK 2534.1 BSL. Deze Güde afkortzaag is onder meer voorzien van een laser en uitschuifbare steunen.
 • Let op de wattage van een machine. Hoe hoger deze namelijk is, hoe krachtiger de motor en hoe dikker/harder het te zagen materiaal kan zijn.
 • Tot slot moet je op de vertanding letten van het zaagblad. Heb je namelijk een klus met fijn werk? Dan kun je het beste kijken naar een zaagblad met een fijne vertanding (veel tanden).

Wat is een afkortzaag?

Een afkortzaag wordt voor verschillende soorten materialen gebruikt, de meest voorkomende zijn: hout, kunststof en metaal. Kort samengevat is het geschikt voor: verstekzagen, afkorten en laminaat leggen.

Wanneer we over een verstek- of afkortzaag spreken, hebben we het over hetzelfde. Ze staan bekend om de uiterst precieze zaagsneden en wordt gebruikt om materiaal af te korten. Daarnaast wordt deze zaag ook gebruikt voor verstek zagen, het uiterst recht afzagen van bijvoorbeeld plinten in een bepaalde hoek. Ga je de zaag voor dit doeleinde gebruiken? Let dan op de maximale zaagdiepte in de specificaties.

Hoe werkt een afkort- of verstekzaag?

Heb je of wil je een afkortzaag bestellen en weet je niet exact weet hoe deze werkt? Neem dan contact met onze klantenservice op voor een professionele uitleg. Wij kunnen je helpen met het juist instellen, uitleg bieden over het verwisselen van het zaagblad en bijvoorbeeld hoe de machine makkelijk in een gradenstand gezet kan worden. Daarnaast kunnen we je ook voorzien van de handleiding in pdf.

Kies het juiste model bij jouw klus

Elke klusser heeft andere wensen. Het kan lastig zijn om de juiste verstekzaag te kiezen, daarom hebben wij hieronder een lijst opgesteld waar je op moet letten bij jouw aankoop. Hieronder vind je een korte uitleg over de verschillende soorten.

Radiaalzaag

Een radiaalzaag is een afkortzaag on steroids. In andere woorden is dit een krachtige zaag die de klus makkelijk aan kan. Deze heeft een breder zaagbereik dan een standaard afkortzaag en kan dwars- en lengtedoorsneden maken.

Metaal afkortzaag

Deze variant, is zoals de naam al doet vermoeden geschikt is voor het materiaal metaal. De afkortzagen hebben geen trekfunctie en zijn uiterst geschikt voor het zagen van massief staal of stalen buizen. De zagen worden geleverd met een speciaal zaagblad voor staal, met een slijpschijf of juist met een metaalzaagband.

Optionele functies

In je zoektocht naar het juiste model, zul je veel verschillende functies en specificaties tegenkomen. Veel voorkomend zijn de onderstaande vijf optionele functies:

 • Verstekfunctie
 • Trekfunctie
 • Lasergeleider
 • Stofafzuiging
 • Onderstel

Hieronder lees je de voordelen van deze vijf functies en voor welke soort klussen ze aan te raden zijn.

Verstekfunctie

Deze verstekzaag is geschikt voor het afkorten van materialen. Deze zaag kan alleen in verticale richting bewegen. Daardoor is deze niet geschikt voor brede stukken hout. Daarvoor zou je een trekfunctie voor nodig hebben.

Trekfunctie

De meeste afkortzagen hebben een trekfunctie, door de trekfunctie is het mogelijk om bredere stukken hout af te korten dan bij de afkortzaag met alleen de verstekfunctie. Dit komt doordat je de mogelijkheid hebt om de zaag zowel horizontaal als verticaal te bewegen.

Lasergeleider

Verschillende modellen hebben een laser. Een lasergeleider zorgt ervoor dat je zeer nauwkeurig te werk gaat. Dankzij de laser zie je precies welke lijn je zaagt. Daarnaast kan je sneller werken, omdat je niet alles hoeft af te tekenen met je potlood voor een rechte zaagsnede. Onmisbaar dus als precisiewerk belangrijk is. Volg de laserlijn en nauwkeurigheid is gegarandeerd!

Stofafzuiging

Dit is vooral handig om schoon en veilig te werken. De stofafzuiging zorgt ervoor dat de stofresten direct worden weggezogen. Hierdoor werk je veiliger, schoner en nauwkeuriger

Onderstel

Bij de meeste afkortzagen kan je een onderstel bestellen. Waarom zou je dat doen? De zaag is dan op de juiste werkhoogte in te stellen. Daardoor heb je aan het eind van de dag geen last van je rug. Wij raden dan ook altijd aan om dit bij de bestelling te doen.

Vermogen van de afkortzaag

De algemene regel is dat een hoger wattage zorgt voor een krachtigere motor, die ook zwaarder belast kan worden en langer meegaat. Gebruik je de zaag in een professionele omgeving en wordt deze dus dagelijks belast? Dan kan je het best voor een krachtigere motor gaan. Wordt de zaag niet dagelijks belast dan kan je rustig kiezen voor een zaag met een vermogen tussen 1400 en 1800 Watt ook dan kun je in principe elk stuk hout zagen.

De maximale zaagdiepte en het type zaagblad

Wanneer je weet wat voor klus je uit gaat voeren is het aan te raden om de dikte van het af te korten hout op te meten. In de specificaties van de afkort- en verstekzagen kun je terugvinden wat de maximale zaagdiepte is. Wanneer de zaagdiepte niet toereikend is, kom je niet volledig door het hout heen. Voor het beste resultaat kun je verschillende bijpassende zaagbladen bij een zaagtafel bestellen.

De regel hierin is: meer zaagtanden of het blad zorgt voor een fijnere afwerking. Heeft een blad minder tanden, dan is de afwerking ruwer. Daarnaast zijn er verschillende zaagbladen voor metaal, kunststof en hout.

Einhell afkortzaag

Einhell is een merk dat nooit teleurstelt. Ook het assortiment Einhell afkortzagen bestaat uit professionele en betrouwbare topmodellen. Ideaal voor het inkorten van materialen als hout en kunststof. Gebruiksvriendelijkheid wordt gecombineerd met precisie, waardoor iedereen deze machines eenvoudig in gebruik neemt. Of je nu op zoek bent naar een Einhell afkortzaag met verstekfunctie, trekfunctie, radiaalzaag of onderstel, het is allemaal te vinden in het assortiment.

Güde afkortzaag

De Güde afkortzaag is zeer veelzijdig in te zetten voor alledaagse zaagwerkzaamheden. Ook deze zagen zijn geschikt voor het zagen van onder meer hout en kunststof. Aangezien het motorhuis schuin gemonteerd is op diverse modellen, kan de zaag zowel links als rechts in het verstek.

Scheppach afkortzaag

Ben je op zoek naar een Scheppach afkortzaag? Deze zagen hebben een geweldige prijs-/kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben wij van Scheppach voor de verschillende prijsklassen een model in het assortiment. Met deze modellen haal je een betrouwbare zaag in huis.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Afkortzagen hebben meerdere voordelen, wij hebben ze hieronder opgesomd:

 • Het is mogelijk om snel en nauwkeurig te werken;
 • De zaagsnede is altijd zeer precies;
 • Werkzaamheden zijn staand uit te voeren.

Afhankelijk van wat je zoekt in een zaag, heeft de afkortzaag voordelen, maar ook beperkingen. De zaag is zeer geschikt voor bepaalde klussen, maar een tekortkoming van de zaag is dat plaatmateriaal of brede planken niet afgekort kunnen worden. Daarvoor zou je een cirkelzaag of zaagtafel moeten gebruiken.

Bestel je afkortzaag bij Houkematools.nl

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een afkortzaag dan kun je deze eenvoudig in onze webshop bestellen. Wij zorgen ervoor dat de afkortzaag veilig op locatie bezorgd wordt. Klik op je favoriete model voor meer productspecificaties. Heb je professioneel advies nodig bij het maken van de juiste keuze voor jouw gebruiksdoeleinden? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij het vinden van de geschikte afkortzaag.