Bestrating

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1
Hyundai Hyundai Trilplaat Heavy Duty 270CC - 9PK
-20%
Hyundai Hyundai Professionele Trilplaat  79CC
-12%
Hyundai Hyundai Trilstamper 77kg - 6,5PK
-9%
Hyundai Trilstamper 77kg - 6,5PK
1.399,00 1.279,00

Bestratinggereedschap bestellen? Ook voor gereedschap voor het leggen van straten bent u bij HoukemaTools aan het juiste adres. Wij leveren allerlei verschillende bestratingsgereedschappen om u als stratenmaker het zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Betonzaag kopen bij HoukemaTools

We weten allemaal dat de betonzaag één van de onmisbare gereedschappen is in de bouwsector. De betonzaag is niet robuust en stevig, maar is performant en eenvoudig. De betonzaag helpt u eenvoudig en efficiënt door een spectrum van constructiemateriaal te zagen. Desondanks dat de naam aangeeft dat de betonzaag enkel inzetbaar is voor het zagen van beton, is het ook mogelijk om tegels, bestrating, stenen, buizen, en bakstenen door te zagen. 

Droogzagen versus natzagen

De meeste mensen kiezen voor een natzagende betonzaag. De reden hiervoor is de levensduur. Een natzagende betonzaag heeft een langere levensduur in vergelijking met een doorzagende betonzaag. Naast een langere levensduur helpt natzagen ook bij het onderdrukken van stof. Wanneer u van plan bent om aan de slag te gaan met metselwerk, steen, en beton, raden wij u aan om te gaan natzagen. Er komt namelijk erg veel stof vrij wanneer u metselwerk, steen, of beton gaat zagen. Wanneer u gaat natzagen, onderdrukt u de stof waardoor u bijna geen last heeft van het vrijkomende stof. Er zit wel een nadeel aan het natzagen. Het nadeel van natzagen is dat er altijd een waterpunt in de buurt moet zijn.

Een elektrische of benzine betonzaag?

Voordat u een betonzaag gaat aanschaffen, is het eerst belangrijk om te kijken naar welke brandstofoptie u het meeste leunt. Over het algemeen zien we dat gereedschap op benzine vaak sterker is dan elektrisch gereedschap. Dat zien we dan ook terug bij de betonzagen. Een betonzaag die werkt op benzine heeft meer kracht dan een elektrische betonzaag. Desondanks kiezen de meeste mensen voor een elektrische betonzaag. Dat komt omdat ze relatief makkelijk te gebruiken zijn én kostenefficiënt zijn. Het is wel belangrijk om te onthouden dat u altijd afhankelijk bent van stroom. Wanneer u een betonzaag op benzine aanschaft, bent u niet afhankelijk van elektriciteit. Hierdoor kunt u uw nieuwe betonzaag op elke locatie gebruiken, wat bij een elektrische betonzaag niet aan de orde is. Wij raden u dan ook aan om goed te kijken waar u gebruik gaat maken van uw nieuwe betonzaag. 

Trilplaat kopen

Naast het kopen van een betonzaag, bent u ook voor een trilplaat bij ons aan het juiste adres. Bij ons kunt u verschillende trilplaten vinden. Doordat HoukemaTools dealer is van Hyundai, hebben wij vooral trilplaten van het merk Hyundai in ons assortiment. Hyundai is een betrouwbaar merk met een breed aanbod in gereedschappen voor al uw uitdagingen. Als u een hardere ondergrond wilt hebben, denk bijvoorbeeld aan het zandbed voor het straten te verdichten, is een trilplaat de allerbeste keuze. Met een trilplaat of trilstamper kunt in korte tijd behoorlijke oppervlaktes aantrillen. Naast het aantrillen van een zandbed, is een trilplaat of trilstamper ook geschikt voor het aftrillen van vers gelegde bestrating.

Let op de slagkracht van de trilplaat

Bent u van plan om een trilplaat aan te schaffen? Dan raden wij u aan om goed naar de slagkracht van de trilplaat te kijken. De slagkracht is de kracht die het trilmechanisme voortbrengt. De slagkracht hangt af van de combinatie tussen de trilfrequentie, het eigen gewicht, en de massa van de onbalansgewichten. Verder heeft ook de maximumsnelheid van de trilplaat een invloed op de slagkracht.

Het vermogen van de trilplaat

De meeste trilplaten zijn tegenwoordig voorzien van een viertaktmotor. Het voordeel van een viertaktmotor is, ten opzichte van een tweetaktmotor, dat hij veel zuiniger is. Een viertaktmotor gebruikt dus minder benzine dan een tweetaktmotor. Dit komt door de verbranding; die verloopt van een viertaktmotor een stuk beter waardoor de uitstoot ook lager is. Daarnaast is er een stuk minder geluidsoverlast. Desondanks raden wij wel aan om gehoorbescherming te dragen. Ook voor gehoorbescherming bent u bij HoukemaTools aan het juiste adres. Langdurige blootstelling kan namelijk resulteren in langdurige gehoorschade.