Bouwstofzuiger

Filters
21 ProductenPagina 1 van 1

Bouwstofzuiger voor een veilige bouwplaats

Een hoogwaardige bouwstofzuiger is belangrijk, omdat je de bouwplaats vanzelfsprekend schoon wil houden. Niet alleen omdat het er netjes uit moet zien, maar ook omdat het beter voor de gezondheid is. Wanneer je met een bezem aan de slag gaat, heb je namelijk de kans dat schadelijk deeltjes gaan rondvliegen. Naast het dragen van een mondkapje biedt een professionele stofzuiger dan uitkomst. 

Water opzuigen met een nat en droogreiniger

Sommige modellen halen alleen droge materialen weg. Je kunt echter ook kiezen voor een nat en droogzuiger. Zo’n machine heeft een apart compartiment om vocht in op te slaan. Dit is handig wanneer je de badkamer wil drogen, of het terras na een zware bui. Ook wanneer de kelder is ondergelopen, kan dit apparaat je te hulp schieten.

Stofzuiger zonder zak

Zoek je een bouwstofzuiger zonder zak? Een stofzak kan handig zijn, want je hoeft de opvangbak niet schoon te maken na gebruik. Je haalt gewoon de zak uit het apparaat en gooit die in de afvalbak. Het voordeel van een model zonder stofzak is natuurlijk dat je geen nieuwe zakken hoeft te kopen, wat op termijn een besparing op kan leveren. Uiteraard is er altijd een apart reservoir voor het opslaan van water.

Welke stofklasse moet ik hebben?

Er bestaat een EU norm, die aangeeft hoe goed een machine bepaalde stofdeeltjes op kan zuigen. Het is verstandig om hier op te letten bij de aankoop van je machine:

  • Stofklasse L: laat maximaal 5% stof door
  • Stofklasse M: laat maximaal 0,5% stof door
  • Stofklasse H: Laat maximaal 0,005% stof door

Wanneer je onschuldige materialen wil opzuigen, voldoet een klasse L bouwstofzuiger. Deze klasse is met name geschikt voor huishoudelijk gebruik, maar kan ook prima water opzuigen, indien die functie beschikbaar is. Wil je meer fijne bouwstoffen opzuigen, dan kun je beter een klasse M model kiezen. Wanneer je werkt met giftige stoffen, raden we aan om te zuigen met een klasse H apparaat. In ons assortiment zie je met name klasse L en M varianten.

Aansluiten op gereedschap

Wanneer je een bouwstofzuiger gaat kopen, kun je profiteren van een extra voordeel. Veel modellen hebben namelijk de optie om gekoppeld te worden aan een stuk gereedschap, zoals een schuurmachine. De stofzuiger zuigt dan direct zaagsel en stof weg, zodat de lucht schoon blijft tijdens het werken.

Makita, Bosch en meer

Ben je op zoek naar een Einhell of Hyundai bouwstofzuiger? Natuurlijk hebben wij deze merken beschikbaar. Maar ook andere merken vind je terug in ons assortiment. Dit zijn bijvoorbeeld Güde en Scheppach. Deze fabrikanten leveren hoge kwaliteit machines, waarmee je jarenlang de bouwplaats schoon kunt maken. Ook voor particuliere klussers zijn deze stofzuigers zeer geschikt.

Deskundig advies over de bouwstofzuiger

Weet jij niet welke stofzuiger voor de bouw of nat en droogzuiger je moet hebben? Dat is niet heel gek, want er zijn veel modellen met uiteenlopende opties. Gelukkig zijn wij een echte specialist en kunnen we je uiteraard helpen. Schroom dus niet om ons een bericht te sturen, of bel even tijdens openingstijden. Wij staan klaar om jou te helpen met het kopen van de juiste machine. Daarnaast hebben we regelmatig een aantrekkelijke aanbieding. Zo bestel je heel voordelig een nieuwe bouwstofzuiger!