Bankschroef & Machineklem

Filters
18 ProductenPagina 1 van 1

 

Bankschroeven & Machineklemmen bij HoukemaTools

Bankschroeven en machineklemmen zijn in veel verschillende maten en afmetingen te krijgen. Voor iedere klusser is er dan ook wel een passende bankschroef of machineklem te vinden. Dit van verschillende merken zoals bijvoorbeeld Huvema, Stanley, Hyundai & KWB.

Bankschroef voor op de werkbank

Kwalitatief gezien is er veel verschil tussen bankschroeven. De stalen en gietijzeren bankschroeven zijn voor de zwaardere klemwerkzaamheden en kunnen dan ook beter tegen een stootje, terwijl de aluminium bankschroeven voor de lichtere werkzaamheden zijn. Een bankschroef wordt gebruikt om te monteren op de werkbank, waarna er materialen in geklemd kunnen worden voor het bewerken hiervan.

Binnen het assortiment bankschroeven is veel verschil in de maten van de bankschroef. Sommige modellen hebben een groot klembereik, terwijl andere modellen een klein klembereik hebben, maar wel een grote klemdiepte. De bekken zijn dan klein, maar de bankschroef kan ver opengedraaid worden, zodat bredere materialen in de bankschroef geklemd kunnen worden. Daarnaast kunnen sommige bankschroeven ook gebruikt worden voor het klemmen van ronde materialen, zoals CV- of koperbuizen.

Een bankschroef kan zowel mét als zonder aambeeld geleverd worden. Het aambeeld-oppervlak zit dan achter de bekken en kan gebruikt worden om materialen te bewerken met bijvoorbeeld een hamer

Machineklem voor de Kolomboormachine

Kolomboormachines, ookwel tafelboormachines worden doorgaans gebruikt voor het boren van gaten in hout, kunststof en metalen. Het materiaal kan dan geklemd worden in een machineklem om het materiaal goed op de plek te houden, zodat de kolomboor nauwkeurig kan boren. Natuurlijk is dit ook voor de veiligheid van belang, omdat er met een kolomboormachine veel kracht op het materiaal wordt uitgeoefend door het hefboomeffect van de machine. 

De machineklem kan vastgezet worden aan de tafel met bouten en moeren. Het is daarvoor van belang dat de gleuven aan de zijkant van de machineklem kruizen met de gleuven van de kolomboormachine. 

Ruim assortiment bij HoukemaTools

HoukemaTools heeft een ruim assortiment klemgereedschap, dus niet enkel machineklemmen en bankschroeven. Zit het klemgereedschap wat jij zoekt er toch niet tussen? Kijk dan eens in het volledige assortiment klemgereedschap of neem contact op met onze klantenservice!