Draaibank

Filters
11 ProductenPagina 1 van 1

Een draaibank is geschikt voor vlakdraaien, dwars- en langsdraaien, draadsnijden, kegeldraaien en afsteken. Geschikt voor bewerkingen aan onder meer houten, stalen, aluminium en kunststof werkstukken.

Draaibank kopen

Wij bieden draaibanken in diverse prijsklassen. Wij leveren houtdraaibank en een metaal draaibank of een mini draaibank. Bekijk de producten en specificaties om een goed beeld te krijgen van ons assortiment.

Wat is een draaibank?

De draaibank een eenvoudig apparaat, ontworpen om een stuk materiaal vast te houden dat moet worden bewerkt, gesneden of gevormd. In tegenstelling tot een eenvoudige bankschroef, houdt een draaibank niet alleen een werkstuk vast, maar kan het ook roteren. Hierdoor kan een ander deel van de machine langs het werkstuk bewegen. Dit wordt gebruikt om stukken materiaal naar wens te verwijderen of vorm te geven.

Welke draaibank heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste draaibank is niet lastig. Het belangrijkste om rekening mee te houden is de materialen die je graag wilt bewerken. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen een houtdraaibank en een metaal draaibank. Ben je een doe-het-zelver of hobbyist en hoef je enkel kleinere materialen te bewerken? Dan zijn de compacte modellen hier zeer geschikt voor.

Accessoires

Naast de draaibanken vind je in het assortiment ook diverse bijpassende accessoires. Deze vind je in deze categorie. Dit gaat onder andere om klauwplaten, houtsnijbeitel sets en centreerpunten.

Bestel je draaibank bij HoukemaTools.nl

Heb jij je keuze gemaakt? Dan kun jij je draaibank eenvoudig in onze webshop bestellen. Klik op uw favoriete model voor meer productspecificaties. Hulp nodig bij je keuze? Neem contact op met een van onze specialisten. Waar ga jij je nieuwe draaibank voor gebruiken?