Retourneren, Herroeping & Ruilen

Bestelling annuleren

Wanneer u een bestelling wenst te annuleren, kunt u dit kosteloos doen. Stuur in dit geval naar ons een e-mail  en wij maken de bestelling voor u ongedaan. De mogelijkheid om kosteloos te annuleren is ook van toepassing op artikelen waarvan wij u op de hoogte hebben gesteld dat deze een langere levertijd hebben. Kosteloze annulering is niet mogelijk wanneer uw bestelling reeds in verwerking is, met PostNL onderweg is of u de bestelling al heeft ontvangen. U hebt dan nog wel de mogelijkheid om het artikel te retourneren volgens de procedure retourneren binnen zichttermijn. 

Download Retourformulier

Herroeping van uw bestelling.

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Belangrijke informatie:

Iedereen twijfelt wel eens of het bestelde product wel het juiste product is. Soms kan je dit pas zien op het moment dat het artikel bij je binnen is. Het kan dan voorkomen dat je het product wil retourneren. Dit is natuurlijk je goed recht. Wij willen je dan wel wijzen op de onderstaande voorwaarden.

Modelformulier voor Herroeping: klik hier

Retourneren aan:

HoukemaTools
"Uw ordernummer"
Nieuw Amsterdamsestraat 40
7814 VA Emmen 

Download herroepingsformulier

Het product wat geretourneerd gaat worden dient:

  • indien redelijkerwijs mogelijk: Onbeschadigd, compleet en in originele verpakking te worden teruggestuurd. Om het product goed te kunnen bekijken, kan uiteraard het product geopend worden om deze te bekijken. 
  • Je mag een product testen, zoals je deze ook in de winkel zou willen testen, dat betekent dat je een product mag aanzetten om het gevoel te krijgen of dit voor jou een goede machine is. Probeer het artikel niet te gebruiken, indien een artikel gebuikt is, hebben wij het recht een waardevermindering te berekenen. U bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. De waardevermindering wordt bepaald in welke retourstaat deze retour ontvangen wordt. De waardevermindering is minimaal 10% van de aanschafprijs. 
  • U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
  • Indien een apparaat opgebouwd moet worden om het goed te kunnen beoordelen, dan niet verder opbouwen dan noodzakelijk en de machine enkel hand vast monteren.
  • U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
  • Niet te zijn verpakt met duct tape.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Terugbetaling doen wij altijd z.s.m. en streven erna dit binnen 5 werkdagen te verrichten. Het kan een keer voorkomen dat de 5 werkdagen niet gehaald wordt afhankelijk van de retourzending. Toch zal dit uiterlijk binnen 14 dagen teruggestort zijn.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Mocht u van on een retourlabel willen ontvangen, zodat u het pakket bij een PostNL punt kunt afgeven, dan gelden onderstaande kosten. U ontvangt van ons een retourlabel, welke u kunt uitprinten en gebruiken voor uw retourzending. Echter voor artikelen zwaarder als 30kg kunnen alleen bij het verzendadres afgehaald worden, deze kunnen niet bij een PostNL punt afgegeven worden. 

Wanneer u gebruik wilt maken van onze retourlabel dan graag dit ons kenbaar te maken per e-mail. Hiervoor worden in dit geval de onderstaande kosten in rekening gebracht. Onderstaande prijs heeft betrekking per verpakking/doos die u retourneert.

Retouren op onze label brengt meer voordelen met zich mee, u bent altijd verzekerd dat het pakket bij ons aankomt, indien het pakket onverhoopt niet bij ons afgeleverd kan worden door vermissing ontvangt u het geld gewoon terug. Indien u kiest voor eigen verzending, dan kunnen wij helaas niet overgaan tot creditering als het pakket niet bij ons wordt afgeleverd.

Retouren vanuit Nederlands adres*:
Artikelen tot 23 kg € 6,95
Artikelen tot 30 kg € 9,95
Artikelen zwaarder dan 30kg € 59,95 

Retouren vanuit Belgisch adres:*
Artikelen tot 23 kg € 8,95
Artikelen tot 30 kg € 12,95
Artikelen zwaarder dan 30kg € 69,95 

*Toeslag bij afwijkende maten, indien verpakking groter is als 100 x 70 x 58 cm wordt er een toeslag gerekend van € 4,00. Een verpakking mag beslist niet langer zijn dan 176cm. 

Artikel defect of niet compleet ontvangen bij uw bestelling?
Heeft u een artikel defect ontvangen of incompleet? Stuur ons een e-mail naar onze klantenservice en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op voor het oplossen van het probleem. Wanneer het probleem niet te verhelpen is d.m.v. een onderdeel kan het artikel kosteloos worden geretourneerd, u kunt een retourlabel aanvragen bij onze klantenservice. Nadat u het artikel heeft terug gestuurd streven wij er na binnen 5 werkdagen een nieuw exemplaar te gaan versturen. Dit is afhankelijk van het probleem en soort artikel u besteld heeft. Let op, voor volledige fabriek en of omruil garantie, dient het product altijd binnen 14 dagen te worden gecontroleerd. Wanneer uw melding na 14 dagen bij ons binnenkomt kan de procedure langer gaan duren. Indien uw bestelling niet compleet afgeleverd is, meldt dit binnen 5 werkdagen aan onze klantenservice. U dient daarom altijd uw bestelling z.s.m. te controleren bij binnenkomst.

Defecte Elektrische machines inleveren
Wanneer u een nieuw elektrische machine besteld, kunt u de oude defecte machine op verschillende manieren inleveren. Zo kan er bij uw gemeente in de milieustraat altijd oude of defecte elektrische apparaten worden ingeleverd. Ook kan dit door ons worden geregeld, wanneer u hiervoor kiest kunt u ons een mail sturen voor het maken van een afspraak.

Verkeerd adres of weigering:
Wanneer een bestelling naar u onderweg is en het kan niet afgeleverd worden i.v.m. een verkeerd adres, weigering aan de deur of niet af halen bij een PostNL servicepunt. Zijn wij helaas genoodzaakt de kosten zoals hier onder vermeld van het totaalbedrag in mindering te brengen. Daarom altijd goed op letten dat u het juiste afleveradres doorgeeft*. Ons systeem controleert voornamelijk op postcode en huisnummer. Indien u dit goed invult, volgt het adres en woonplaat zich zelf op. Indien hier fouten ingemaakt worden en aflevering gebeurt op een vreemd adres, zijn wij hier niet voor verantwoordelijk.

*Dit geldt ook indien een zending naar ons wordt geretourneerd i.v.m. niet aanwezig of niet afhalen van een PostNL punt. Onderstaande tarieven gelden per pakket.

Artikelen tot 20 kg € 9,95
Artikelen tot 30 kg € 12,95
Artikelen zwaarder dan 30kg € 69,95 

Ruilen

Wanneer u een ander artikel wilt dan u ontvangen heeft, kunt u dit kenbaar maken op het herroepingsformulier welke u in combinatie met het product aan ons retourneert. Zodra wij uw originele bestelling ontvangen hebben, gaan wij leveren hetgeen wat u vermeld heeft. Te veel betaalde (na verrekening) wordt binnen 5 werkdagen terug betaald en bijbetaling wordt apart gefactureerd. Er worden geen verzendkosten gerekend.

Heeft u een klacht? Lees dan hier hoe wij u daarmee verder kunnen helpen!