Accuboormachine

Filters
38 ProductenPagina 1 van 2
Einhell Gereedschap Einhell HEROCCO 36/28 Solo Accu Boorhamer
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Stanley Stanley SFMCH900B Fatmax® V20 18V Brushless SDS+ Boorhamer
t/m 04-07 Cashback € 20
Black & Decker Black+Decker BCD900E2K-QW Boorhamer
-9%
Einhell Gereedschap Einhell HEROCCO Solo Accu Boorhamer
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Stanley Stanley Accu-Schroefboormachine V20 SFMCD720D2K
t/m 04-07 Cashback € 30
Stanley Stanley Accu-Schroefklopboormachine SFMCD721D2K
t/m 04-07 Cashback € 30
Einhell Gereedschap Accu Power Tool Kit 18V/2.0Ah/4.0Ah BL
-10%
Stanley Stanley Accu-Schroefklopboormachine SFMCD715D2K
t/m 04-07 Cashback € 30
Stanley Stanley Accu-Schroefklopboormachine SFMCD721B- SOLO
t/m 04-07 Cashback € 20

Wat is een accuboormachine?

Een accuboormachine is in principe een verzamelnaam voor alle boren die op accu werken. Het zijn begint bij de simpelste vormen zoals een accu schroevendraaier en kan doorgaan tot aan bijvoorbeeld een accu klopboormachine.

Desondanks zijn er natuurlijk kenmerken die alle verschillende accuboormachines typeren. Allereerst werken alle boren dus op een accu. Hierdoor kan je hem makkelijk overal mee naartoe nemen en gelijk gebruiken.

Ook kan je met alle modellen simpel een schroef vastdraaien maar ook losdraaien. Hoewel sommige boren nog veel meer kunnen dan dat is dat wel de basis. 

Wij hebben de beste accu boormachine in de aanbieding

Omdat klussen vaak al duur genoeg is en het voor iedereen leuk moet blijven. Vinden wij dat wij de prijzen ook leuk moeten houden. Dit doen wij door slim in te kopen en af en toe aanbieding toe te voegen. Hierdoor is een accu boormachine, aanbieding of niet, vaak voor een goedkope prijs bij ons te koop.

Deze goede prijzen zijn ook nog om een tweede reden goed te hanteren voor ons. Wij zijn namelijk een exclusieve Premium Einhell Dealer. Hierdoor kunnen wij veel Einhell gereedschap aanbieden voor een voordelige prijs. Daarnaast weten we door Einhell te verkopen zeker dat wij altijd accu gereedschap van een zeer hoge kwaliteit leveren.

Dus voor de beste accuboormachine aanbieding kom je uit bij HoukemaTools. Kom ook vooral eens langs onze showroom om al ons gereedschap te bekijken!

Welke kenmerken heeft een accuboor allemaal

Een accuboor bestaat uit een hoop onderdelen. Daarbovenop komt nog dat niet iedere boor over dezelfde functionaliteit beschikt. Hierdoor zijn zowel de onderdelen, accessoires en vorm soms anders. Boor beschikken onder andere over het volgende:

 • Een accu, dit geldt voor alle varianten.
 • Een schroevendraai functie, dit geldt voor allen behalve voor de specifieke moerslag varianten. Die zijn gemaakt voor moeren.
 • Een boor functie, is alleen bij boren en niet schroevendraaiers aanwezig.
 • Een klop of hamer functie versterkt de boorkracht van de accuboormachine en is alleen bij specifieke modellen aanwezig.
 • Een extra handvat voorop, vaak alleen bij modellen voor het zwaardere werk aanwezig.

Daarnaast zijn er een hele hoop accessoires die verschillende varianten multi-inzetbaar maken. Of die het gebruik en het opbergen makkelijker maken. Lees bij het volgende kopje welke accessoires er onder andere zijn en waarom die goed van pas kunnen komen.

Accessoires die goed van pas kunnen komen

Om gelijk een grote sprong te maken in mogelijkheden is het allereerst handig om genoeg verschillende soorten bitjes te hebben. Hiermee voorkom je dat je schroeven tegenkomt die waar je niet mee kan werken. Daarnaast is een borenset ook altijd handig om verschillende formaten te kunnen boren en ook door verschillende materialen te boren.

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook frezen en speedboren. Beide opzetstukken zijn bedoeld om vormen in hout te boren. Met een houtfrees boor je eenvoudig rechte vlakken gleuven in het hout. Een speedboor is zoals de naam al verklapt alleen geschikt voor accuboormachines die hoge snelheden halen en je boort er gemakkelijk ronde gaten in hout mee.

Verder zijn er nog borstels, gatenzagen, dozenboren en nog veel meer. Kijk vooral eens op onze accessoires pagina om te zien wat voor jou allemaal van pas kan komen!

Waar moet je op letten bij een boormachine accu aangedreven

Naast de accessoires zijn er ook nog een hoop technische specificaties die de kwaliteit en functionaliteit van een boormachine, accu aangedreven, bepalen. Let bij de aankoop op de volgende aspecten:

 • Accu, belangrijk is om te kijken naar de technologie. Bekende technieken zijn Li-ion, NiMh en NiCd, iedere techniek heeft voordelen.
  • Li-ion is veelvoorkomend omdat het geen zogeheten geheugeneffect heeft. Dit bekent dat het geen batterij capaciteit verliest naarmate het vaker wordt gebruikt.
  • NiMh slaat meer energie op maar levert minder vermogen
  • NiCd geven het meeste stroom af in één keer.
 • Kracht, meer kracht maakt boorklussen vaak makkelijker. Pas wel op met teveel kracht op zwakke oppervlaktes.
 • Toerentotaal, wederom zorgen meer toeren voor een soepelere boorervaring.
 • Verschillende snelheden, wanneer je met verschillende materialen werkt zijn aanpasbare snelheden aan te raden.
 • Voltage, een accuboormachine 18V is de meest gangbare variant en kan voor bijna alle klussen gebruikt worden. Lagere voltages zijn voor het in- en uitdraaien van schroeven.

Wat zijn de voordelen van een accu voor de boormachine?

Een boormachine biedt zeer veel mogelijkheden, echter kunnen die gelimiteerd worden door een snoer. Door gebruik te maken van een boormachine op accu gaan al deze beperkingen weg. Een accu biedt onder andere de volgende voordelen:

 • Accu aangedreven, hierdoor ben je altijd zeer mobiel met je apparaat en heb je niet overal gevaarlijke kabels rondslingeren.
 • Mobiliteit, over het algemeen is accu gereedschap lichter en doordat er geen kabels zijn kan je makkelijker in allerlei hoeken werken.
 • Altijd stroomtoevoer, geen afhankelijkheid van netstroom die binnen bereik aanwezig is.
 • Genoeg stroom voor alle klussen. Helemaal met een extra accu en snellader, de lege accu is alweer opgeladen voor de andere leeg is.

De naam “accuboormachine” is natuurlijk een verzamelnaam voor alle soorten boren. Echter hebben ze allen een eigen specialiteit. Lees hieronder wat de beste keuze is voor jouw klus.

Accuboormachines vergelijken; welke boor voor welke klus

Zoals we al eerder kort hebben belicht zijn er verschillende klus moeilijkheidsgraden waarvoor de boren geschikt zijn. Hieronder zie je een korte lijst van de mogelijkheden en  van de verschillende accu boren:

 • Accu boorhamer, voor het echt zware werk moet je dit hebben. Doordat er een hamer/klop functie in de boor zit kan je gemakkelijk door de hardste materialen zoals beton en baksteen.
 • Accu gipsschroefmachine, zoals de naam al verklapt is deze schroefmachine gemaakt om schroeven op een goede manier in een gipsplaat te draaien, zonder deze te beschadigen.
 • Accu klopboormachine, uitermate geschikt voor het zwaardere boorwerk dankzij de klop functie.
 • Accu schroefboormachine, dit is het meest verkochte en gangbare model. Vaak zijn ze niet al te groot en geschikt voor het boren in hout en zachtere muren.
 • Accu schroevendraaier, geschikt voor het los en vast draaien van schroeven.
 • Slagmoersleutel Accu, gemaakt om moeren mee los en vast te draaien.
 • Accu slagschroevendraaier, geschikt voor slagschroeven.

Accuboormachine kopen doe je bij HoukemaTools

Wanneer je zoek bent naar hoge kwaliteit voor de goedkoopst mogelijke prijs dan kom je uit bij HoukemaTools. Koop bij ons onder andere een Einhell, Stanley, Scheppach, Hikoki, Hyundai en Black en Decker accuboormachine. Sets zijn ook bij ons verkrijgbaar. Zo een accu gereedschapset zorgt ervoor dat jij in één keer extra voordelig al je gereedschap hebt.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden of heb je vragen over een bepaald soort accuboor? Kom dan vooral eens langs in onze winkel om alle mogelijkheden te bespreken. Geen tijd om langs te komen? Geen probleem neem dan vooral contact met onze klantenservice op!

Is de juiste losse variant of set gevonden voor jouw klussen? Wacht dan niet langer met een accuboormachine kopen!