Over ons

Geschiedenis

In 1997 is de basis van HoukemaTools gelegd. Roy Houkema heeft samen met zijn vader een klussenmarkt in Weiteveen overgenomen. Naast de winkel voor de vakman en de doe-het-zelver, werden ook verbouwingen uitgevoerd door het bedrijf. Na 12 jaar werkzaam te zijn als klussenmarkt werden de plannen voor de online verkoop van gereedschap gesmeed.

Rond 2009 werd de online verkoop dan ook gestart. In de winkel werd 10 m2 gereserveerd om een aantal artikelen vanuit voorraad te kunnen leveren.  Na enkele kleine uitbreidingen in het gereedschap assortiment werd de houtzagerij omgebouwd tot magazijn. Hiermee werd ook de naam veranderd naar HoukemaTools. De locatie in Weiteveen bestond uit een magazijn met een winkel inclusief showroom. In totaal bestond de locatie uit 700m2. Met de toenemende populariteit van het online shoppen en de uitbreiding van het assortiment nam de groei van HoukemaTools een vogelvlucht. HoukemaTools werd Premium Dealer van Einhell, waarmee ook de 2webshop Einhellwinkel.eu werd opgestart.

Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een gezonde groei meegemaakt waardoor het pand in Weiteveen te klein is geworden. Roy heeft hierdoor in 2020 gekozen voor een doorgroeimogelijkheid voor het bedrijf, om de groei te kunnen waarborgen.

In het najaar van 2021 heeft er een verhuizing van het bedrijf plaatsgevonden. Hedendaags bevindt HoukemaTools zich aan de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen. Het nieuwe distributiecentrum in Emmen is gevestigd in een pand met uitbreidmogelijkheden tot wel 18.000 m2. Met deze mogelijkheid is het mogelijk om de gezonde groei door te zetten en het gereedschap assortiment nog verder uit te breiden om u van alle gemakken te kunnen voorzien.

 

Over HoukemaTools

Alle bestellingen die op werkdagen voor 21:00 geplaatst worden, worden diezelfde dag nog verzonden. Bij HoukemaTools kunt u als klusser of professionele gebruiker, snel en eenvoudig online gereedschap kopen en bestellen.

Wij bieden veel keuzemogelijkheden. Uw zaagtafel, compressor of lasbenodigdheden vindt en bestelt u hier. Ook voor accu, elektrisch of handgereedschap en accessoires bent u bij HoukemaTools aan het juiste adres. Wij leveren diverse grote merken zoals Einhell, Stanley, Black & Decker, Güde en Scheppach.

HoukemaTools wil passend gereedschap voor iedere toepassing bieden. Dit in combinatie met een uiterst goede service maakt HoukemaTools een sterk bedrijf in de online gereedschapsmarkt. 

Heeft u vragen? Of zit hetgeen wat u zoekt er niet tussen? Wij helpen u graag om tot de juiste aankoop te komen. U kunt ons zowel telefonisch als per email bereiken.