Blikschaar

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1
Skandia Skandia blikschaar
-10%
Skandia blikschaar
19,95 17,95
Güde Güde blikschaar 40025
-34%
Güde blikschaar 40025
49,95 32,95
Stanley Stanley Blikschaar 2-14-564 Rechts
-13%
Stanley Stanley Blikschaar 2-14-562
-27%
Stanley Blikschaar 2-14-562
29,99 21,99

 

Blikscharen bij HoukemaTools

Blikscharen zijn bij HoukemaTools in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Een blikschaar kan gebruikt worden voor het knippen van dun plaatstaal of V2A-plaatstaal. Sommige scharen kunnen dit plaatstaal knippen tot 1 à 1,5mm dikte. 

Links, recht of rechtssnijdende blikscharen

De blikscharen zijn te krijgen voor links snijdend, recht snijdend en rechts snijdend. Tussen deze blikscharen zit verschil in mogelijkheden voor het knippen. De linksnijdende blikschaar kan gebruikt worden voor het knippen van scherpe bochten naar links en de rechtssnijdende blikschaar voor het knippen van scherpe bochten naar rechts. De blikschaar wordt dan ook gebruikt om onder andere dunne platen metaal in figuren te knippen.

Natuurlijk kan er met een recht snijdende blikschaar ook bochtenwerk worden geknipt, enkel zijn deze minder scherp dan bij een links- of rechts snijdende blikschaar.

Dubbele scharnier en veer

De bekken van de schaar zijn breed en getand waardoor ze niet van elkaar kunnen wijken en wegglijden bij het knippen. Door een ingebouwde veer gaat de blikschaar vanzelf open, zodat met één hand geknipt kan worden, zodat de andere hand vrij is om het plaatwerk vast te houden.

Sommige doorloopblikscharen hebben een dubbele scharnier, waar anderen een enkele scharnier hebben. Het hebben van een dubbele scharnier zorgt ervoor dat er minder kracht gezet hoeft te worden voor het doorknippen van het plaatstaal. Dit komt doordat er een andere krachtoverbrenging plaatsvindt bij het knippen.

Meerdere materiaal knippen of snijden?

Blikscharen worden veel gebruikt voor plaatstaal, maar wil je meer materialen doorknippen, dan kan dit ook tot 1 à 1,5mm zacht staal, maar dit werkt niet perfect. Wij adviseren om dan toch in de categorie tangen of snij- en knipgereedschap te kijken voor bijvoorbeeld de kopkniptang of de nijptang. Of voor het echt grote werk, de betonscharen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste scharen of tangen? Neem vrijblijvend contact op met de experts van onze klantenservice. Zij kunnen na het doorgeven van jouw wensen, het beste voor de klus adviseren.