Robotmaaier

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

De werking van een robotmaaier

Je kunt een robotmaaier eenvoudig zelf programmeren. Dit is vaak met behulp van een perimeterdraad om aan te geven waar de automatische grasmaaier langs moet. Dit draad geeft vervolgens een signaal aan de maai robot zodat deze precies weet op welk punt hij moet omdraaien. Sommige modellen registreren zelf waar het gras stopt, dan zal deze ook stoppen met maaien en gelijk omkeren. 

Je kunt dus zelf eenvoudig bepalen welke route de maai robot aflegt. Hierdoor hoef je er zelf niet meer naar om te kijken en heb je altijd een strak gazon. Ook als de accu bijna leeg is keert de robotmaaier automatisch terug naar het basisstation om op te laden. Door een sensor in de accu wordt er precies gemeten hoeveel lading er nog in zit. 

De voordelen van een automatische grasmaaier

Allereerst bespaart een automatische grasmaaier je ontzettend veel tijd. Als deze eenmaal is ingesteld hoef je er bijna niet meer naar om te kijken. Je kan bij sommige modellen zelfs instellen dat je een automatische melding op je telefoon krijgt als de maaier robot storing heeft of hulp nodig heeft. Met behulp van een reinigingsset kunt u uw robotmaaier eenvoudig onderhouden en verzorgen. 

Daarnaast bieden robot grasmaaiers het voordeel dat deze een stuk stiller en milieuvriendelijker zijn dan andere grote accu tuingereedschappen. Je gazon onderhouden met een maai robot is nog nooit zo makkelijk geweest. Je hoeft zelf geen vinger meer op te tillen en kunt genieten van je vrije tijd! 

Kies de beste maaier robot voor jouw tuin

In principe is ieder gazon geschikt voor een maaier robot, doordat deze kleine obstakels eenvoudig ontwijkt. Het is wel belangrijk dat je het gazon vrij houdt van harde materialen zoals grote takken en bijvoorbeeld speelgoed. Hier kan de grasmaaier namelijk op vastlopen. Wel is er in de robotmaaier altijd een veiligheidssysteem aanwezig welke de robot stopt zodra deze kantelt of wordt opgetild. 

Met ons aanbod van verschillende merken zoals Einhell en Gardena is er vast een maaier in ons assortiment die bij jouw tuin past! Hierdoor ben je altijd verzekerd van een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

Geschikte maai robots per type gazon

Om de geschikte maai robot te vinden is het dus belangrijk dat je weet welke uitdagingen jouw gazon heeft. Je vindt in ons aanbod verschillende types maai robots: 

  • SILENO city: dit model kan gazons tot 500m2 zelfstandig maaien. Ook is deze gemakkelijk te bedienen via een app en laadt zichzelf automatisch op;
  • SILENO life: een volledig automatische maaier voor een gazon tot 1000 m2 welke het gras zo fijn snijdt dat het als natuurlijke meststof op je gazon blijft liggen;
  • FREELEXO: geschikt voor een complexe, bochtige tuin door de maaimodus voor verschillende zones. 

Daarnaast bieden we verschillende accessoires aan zoals een garage voor de robotmaaier. Hierdoor heeft de maaier een droge schuilplaats tijdens het opladen en wordt deze beschermt tegen de invloeden van regen en zon. 

Een robot grasmaaier kopen bij HoukemaTools

Een robot grasmaaier koop je eenvoudig bij HoukemaTools. Heb je nog andere soorten tuingereedschap nodig? Kijk rustig rond in ons uitgebreide aanbod. Als je hulp nodig hebt bij je zoektocht kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Via de mail antwoorden wij binnen 24 uur! 

Daarnaast ben je bij ons gegarandeerd van veilig online shoppen. Kortom, je bent bij Houkema Tools aan het juiste adres voor een robotmaaier.