Lasapparaat

Filters
10 ProductenPagina 1 van 1
Telwin Telwin inverter Force 165 + Accessoires
-12%
Güde Güde MIG 155/6W lasapparaat
-25%
Güde MIG 155/6W lasapparaat
279,95 209,95
Güde Güde MIG 192/6K Lasapparaat
-16%
Güde MIG 192/6K Lasapparaat
499,95 419,95
Güde Güde GIS 200 Inverter lasapparaat
-34%
GYS GYS Lasinverter GYSMI 130P in koffer
-11%
GYS GYS Lasinverter GYSMI 200P in koffer
-6%
Hyundai Hyundai lasapparaat MIG-180
-9%
Hyundai lasapparaat MIG-180
549,95 499,95
Güde Güde SG 121 A-SYN Vuldraad Lasapparaat
-13%
Güde Güde SG 131 A-SYN Vuldraad Lasapparaat
-21%

Lasapparaat en Lasmachine

De lasmachines en lasapparaten van Houkematools hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn verkrijgbaar van een aantal toonaangevende merken, waaronder Einhell, Telwin, GYS en Güde. In welke branche u ook werkzaam bent en voor welke toepassing u deze nou wilt gebruiken, wij hebben een groot assortiment lasmachines, waardoor u altijd de juiste vindt.

Vertonen uw bestaande lasapparaten gebreken? Kijk dan eerst eens bij onze lasbenodigdheden, voordat u besluit om een compleet nieuwe machine aan te schaffen. Wanneer u meer wilt weten over onze mogelijkheden of een passend advies wilt, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat is een lasapparaat

Een lasapparaat is voor verschillende klussen in te zetten. Deze machines zijn geschikt om metalen als staal, rvs en aluminium te lassen. Onze lasapparaten kunnen bij zowel kleine als grote klussen ingezet worden. Hierdoor zijn ze te gebruiken in bijvoorbeeld de bouw, werkplaats of in de garage. De apparaten zijn thermische beveiligd, wat ervoor zorgt dat ze niet oververhit raken.

Wat is de inschakelduur van een lasapparaat?

De inschakelduur van het lasapparaat is een weergave in procenten die de tijd aangeeft waarmee een lasser met het apparaat en de ingestelde stroomsterkte continue kan lassen, zonder dat hierbij thermische uitschakeling van het lasapparaat plaatsvindt. Hierbij wordt uitgegaan van een omgevingstemperatuur van 40 graden Celsius en een periode van 10 minuten. 

Bijvoorbeeld: wanneer het lasapparaat een inschakelduur van 100% heeft bij 120A, kan de lasser 10 minuten aaneengesloten lassen, zonder dat het lasapparaat stopt om af te koelen. Wanneer het lasapparaat een inschakelduur heeft van 30% bij 120A, wil dit zeggen dat de lasser 3 minuten kan lassen, waarna de machine 7 minuten af moet koelen. 

Het inschakelpercentage met bijbehorende Ampère is terug te vinden in het serieplaatje van het lasapparaat, in de handleiding en in de technische specificaties.

Hoeveel Ampère heb ik nodig per mm materiaaldikte?

Voor de verdeling van Ampère per te lassen millimeter materiaaldikte is een vuistregel van toepassing: Per millimeter staal heb je een vermogen van 40 Ampère nodig. Dus voor het lassen van 4 mm dik plaatmateriaal, heb je minimaal 160 Ampère lasstroom nodig.

Dit is wel een gemiddelde, omdat dit voor het lassen van aluminium plaatwerk iets lager ligt, terwijl het bij RVS/Inox iets hoger ligt.

Ook het dikte van het lasdraad is bepalend voor het aantal Ampère waarmee gelast kan worden. Des te dikker het lasdraad, des te hoger de Ampères waarmee gelast kan worden. Voor 0,8mm lasdraaddikte ligt dit tussen de 40 tot 220 Ampère, terwijl 1,0mm lasdraad gebruikt kan worden van 60 tot 330 Ampère.

Bij dun plaatwerk, waarbij lagere Ampères gebruikt kunnen worden om te lassen, kan dan ook beter dunner lasdraad gebruikt worden.

Beste lasapparaat

In het assortiment van HoukemaTools vindt u een ruim aanbod aan apparaten voor het lassen. Een aantal populaire modellen uit ons assortiment zijn:

Hulp nodig bij het kiezen van het ideale lasapparaat voor de klus? Neem dan contact met ons op.

Lasapparaat: Waar op letten?

Wanneer u een lasapparaat gaat kopen zijn er een aantal zaken waar u op dient te letten. Hierdoor is het kiezen van een lasmachine niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten eigenschappen en functies waar u uit kunt kiezen. Zo heeft u de keuze ui:

  • Een elektrode lasapparaat
  • MIG/MAG lasapparaat
  • TIG lasapparaat

Elektrode lasapparaat

Een elektrode lasapparaat wordt voornamelijk gebruikt door hobbyisten en doe-het-zelvers. Ze zijn redelijk compact, waardoor u ze gemakkelijk mee kunt nemen. Ook in de buitenlucht te gebruiken, omdat u bij elektrode lassen geen beschermgassen nodig hebt. In combinatie met het lasapparaat heeft u beklede elektroden als toevoegmateriaal nodig om lasverbindingen te maken.

MIG/MAG lasapparaat

MIG/MAG lasapparaten zijn uitermate geschikt door doe-het-zelvers en professionals die voornamelijk werken aan grootschalige lasprojecten. Geschikt voor het maken van snelle en grootschalige lasverbindingen van hoge kwaliteit. Het lasdraad zit in de lastoorts. Hierdoor kunt u sneller en efficiënter werken.

TIG lasapparaat

TIG lasapparaten worden voornamelijk professioneel ingezet. Gebruikt bij lasprojecten waar precisie erg belangrijk is. Denk hierbij aan het restaureren van onder meer auto’s, aangezien het mogelijk is fijne lasnaden te maken. Tijdens het lassen heeft u geen toevoegmateriaal nodig omdat het werkstuk zo warm wordt dat de verbinding puur via het ontstane smeltblad wordt gemaakt.

Extra benodigdheden bij een lasapparaat

Het is niet verstandig om zomaar te beginnen met lassen zodra u het lasapparaat in huis heeft. Er zijn namelijk ook beschermende benodigdheden waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan lashelmen of -brillen, een lasschort of handschoenen. Bekijk al ons lasaccessoires.

Lasapparaat kopen

Gaat u klussen en moet daarbij gelast worden? Met de apparaten van HoukemaTools kunt u op hoge kwaliteit lassen. Bekijk alle modellen en bestel het beste lasapparaat voor uw klus!