Hamer

Filters
33 ProductenPagina 1 van 2

 

Hamers van HoukemaTools

Hamers zijn vaak bekend voor het slaan van spijkers in hout of steen, maar er zijn veel meer hamers voor allerlei verschillende klussen! Ook is er tussen de modellen hamers veel verschil in het materiaal waar de steel of de kop van gemaakt is. 
 

Sla de spijker op z'n kop!

De klauwhamer is een hamer die veelal gebruikt wordt door de timmerman, hiermee kunnen spijkers in het hout geslagen worden. De klauw aan de achterkant van de hamerkop maakt het mogelijk om spijkers te verwijderen, maar kan ook gebruikt worden voor sloopwerkzaamheden, dus als koevoet. Een bankhamer kan ook gebruikt worden om spijkers in hout te slaan of om materialen te bewerken op bijvoorbeeld een aambeeld. 
 
Bij beide modellen hamer is het van belang om voor het kopen na te denken over de terugslag van de hamer in de handpalm. Een houten handvat geeft veel meer terugslag op de handpalm dan een handvat van fiberglas of kunststof. Bij veel gebruik of hardere slagen is een handvat van fiberglas of kunststof dan ook een aanrader!
 
Ben je opzoek naar zwaarder sloopgereedschap, zoals een sloopbeitel/koevoet of Fubar? Kijk dan eens in ons assortiment beitels.
 

Moker, rubber hamer, houten hamer of kunststof hamer?

Houten hamers zijn geschikt voor het slaan op andere houten gereedschappen of materialen, om beschadigingen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het slaan op beitels met een houten heft. Dit geldt hetzelfde voor kunststof hamers, waarmee metalen op hun plek geslagen kunnen worden zonder beschadigingen, zoals bijvoorbeeld assen, lagers en bouten.
 
Rubberhamers, ookwel tegelhamers genoemd worden veelal gebruikt door stratenmakers voor het op de plek slaan van stenen en tegels. Dit kan ook gedaan worden door een moker in combinatie met een mokerdop. Een moker is qua gewicht zwaarder dan een rubberhamer, waardoor er met meer kracht geslagen kan worden, het voordeel hierbij is ook dat de moker voor meerdere klussen gebruikt kan worden. Soms wordt er ook nog gebruik gemaakt van een kaphamer, hiermee kunnen metselstenen of bakstenen op maat geslagen worden. Dit wordt vaak gedaan door de professional, omdat dit sneller werkt dan een stenenknipper.
 
Voor het repareren ofwel leggen van straatwerk is een rubberhamer natuurlijk niet het enige wat je nodig hebt. Vrijwel altijd wordt er ook gebruik gemaakt van een lange waterpas voor het afrijen, zodat het straatwerk recht, of met een klein afschot aangelegd kan worden. Een paar kniebeschermers is prettig voor het comfort tijdens het werken op de knieën.

Gebruik een hamer ook altijd met de kop voor het slaan of de klauw/bek voor het verwijderen van nagels of iets los te maken. Sla nooit met de wangen van een hamer, de zijkanten zijn vaak niet gehard. De kop daarin tegen is van gehard staal.

Kun jij de hamer die je zoekt niet vinden? Of heb je advies nodig? Stuur onze klantenservice gerust een bericht! Onze experts reageren altijd z.s.m. met een passend advies.