Hogedrukreiniger

Filters
22 ProductenPagina 1 van 1

Wat is een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is bij uitstek dé tool om je auto, caravan, woning maar ook bestrating weer schoon te krijgen. Door gebruik te maken van water met hoge druk het toe te passen op veel oppervlaktes met daarnaast een hoog rendement.

Hogedrukreinigers zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er verschillende modellen die zich onder andere onderscheiden in verschil aan kracht, motorvermogen maar ook mobiliteit.

Bij HoukemaTools hebben we een zeer gevarieerd aanbod. Wij bieden onder meer het merk Einhell aan, maar ook de merken Gude, Scheppach, Stanley, Black&Decker en Hyundai. Lees hieronder alles wat je moet weten voordat je een over gaat in het aanschaffen van hogedrukreinigers.

Hoe werkt een hogedrukspuit

Een hogedrukspuit bouwt, doormiddel van een elektrisch aangedreven pomp, water druk op waarna het met hoge snelheid vrijkomt. Het water wordt door een metalen behuizing naar buiten afgevoerd.

Het water wordt op druk gebracht door de pomp en deze zorgt dan ook dat de opdruk blijft. Met de krachtige straal kan je vervolgens de meest hardnekkige schoonmaakklussen eenvoudig schoonmaken. Daarnaast kan je ook gemakkelijk bij lastige hoeken of hogere plekken zonder dat je een ladder nodig hebt.  

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hogedruk reiniger

Wanneer je ervoor kiest om een hogedruk reiniger aan te schaffen dan zijn er een aantal factoren die belangrijk zijn om mee te nemen in het besluit:

  • De lengte van de tuinslang. De lengte moet langer zijn dan 10 meter om 2 redenen:
    • Allereerst is het natuurlijk praktisch dat deze langer is dan 10 meter zodat je overal gemakkelijk bij kan.
    • Ten tweede gaat de motor langer mee wanneer de slang langer is dan 10 meter. Om de druk goed te reguleren is voldoende water toevoer belangrijk.
  • Een lange verlengkabel, de meeste hoge druk reinigers werken namelijk nog op netstroom.
  • Een vuilfrees, dit is een opzetstuk die door de waterdruk het water in kleine cirkels laat draaien. Hierdoor kan nog efficiënter vuil schoongespoten worden. Let op: gebruik deze straal niet op bijvoorbeeld op een auto, de lak kan hierdoor beschadigen.

Ook de druk is belangrijk, lees daarover hieronder meer!

Welke druk past bij een hogedrukreiniger professioneel?

Ben je op zoek naar een goedkope hogedrukreiniger professioneel van aard? Dan is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid druk die uitgevoerd kan worden. Deze druk wordt uitgedrukt in Bar. Zie hieronder de schoonmaakmogelijkheden die gepaard gaan met de hoeveelheid druk:

Druk uitgedrukt in Bar:

Schoonmaakklus:

Bar: <100

Tuinmeubelen, Scooters, Brommers, Fietsen

Bar: 100-125

Kleine terrassen, Auto’s, Dakgoten, Muren

Bar: 125-150

Middelgrote terrassen, Caravans, Campers, Schuttingen

Bar: 150-175

Grote terrassen, Pijpen en Leidingen, Rioleringen, Zwembaden, Metselwerk

Bar: 175>

Professionele schoonmaakklussen (vb. Grote graffitimuren schoonmaken)

Wil je kiezen voor een totaalpakket? Kies dan voor hoge druk reiniging die een hoog vermogen heeft. Over het algemeen kan bij deze apparaten de druk worden ingesteld, waardoor hij multifunctioneel wordt.

De beste hogedrukreinigers

Naast de verschillen in maximale werkdruk en maximaal vermogen zit er ook nog verschil in grote van de hogedrukreiniger, de mobiliteit en een aantal standaard accessoires. Zo zijn er onder meer speciale opzetstukken om ramen mee schoon te maken of bijvoorbeeld de roterende wasborstel om tegels extra te boenen.

Naast gewoon drukspuiten zijn ze er namelijk ook mobiele. Deze werken op accu in plaats van op netstroom. Ideaal wanneer je veel onderweg bent of wanneer je moet schoonmaken op afgelegen plekken. Mocht je niet zeker zijn over uw keuze, neem dan contact met ons op voor goed advies over alle sproei en reiniging mogelijkheden.

Een hogedrukreiniger aanbieding prijs haal je bij HoukemaTools

Wanneer je een hogedrukreiniger wilt kopen bij je bij ons aan het juiste adres. Als Premium Dealer van Einhell hebben wij altijd de beste Einhell producten in huis voor een zeer voordelige prijs. Dit geeft ons de mogelijkheid om vaak een geschikte aanbieding hogedrukreiniger aan te bieden.

Een hogedrukspuit kopen kan online in de webshop. Nog vragen? Geen probleem wij zijn via de telefoon en email te bereiken.

Is de keuze inmiddels gemaakt? Wacht dan niet langer met een hogedrukreiniger kopen!