Kolomboormachine

Filters
23 ProductenPagina 1 van 1
Einhell Gereedschap Einhell TC-BD 450 kolomboormachine
-14%
Einhell Gereedschap Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine
-14%
Einhell Gereedschap Einhell TC-BD 500 kolomboormachine
-8%
Einhell Gereedschap Einhell TE-BD 750 E Kolomboormachine
-14%
Güde Güde GTB16 Kolomboormachine 550 Watt
-9%
Einhell Gereedschap Einhell TE-BD 550 E Kolomboormachine
-30%
Scheppach Scheppach DP16VLS Tafelboormachine 500W
-12%
Scheppach Scheppach DP18Vario Tafelboormachine
-12%
Scheppach Scheppach Tafelboormachine DP55
-11%
Scheppach Tafelboormachine DP55
189,99 169,99
Güde Güde GBF 550 Mini Boor - Freesmachine
-27%
Huvema Huvema Tafelboormachine HU 16 NH-2
-14%
Huvema Tafelboormachine HU 16 NH-2
1.099,95 949,95
Huvema Huvema Tafelboormachine BL 13B-2
-13%
Huvema Tafelboormachine BL 13B-2
229,95 199,95
Güde Güde machineklem 100mm art. 38319
-23%
Güde Güde Machineklem 125mm art. 38320
-14%
Güde Güde Machineklem 150mm art. 38321
-18%

Wat is een kolomboormachine

Kolomboormachines behoren tot de categorie stationair gereedschap. Ze staan op een onderstel, vaak een voetplaat die je vervolgens bevestigd op een werkbank. Hierna kun je het materiaal wat jij wilt doorboren vastzetten onder de kolomboor (bijvoorbeeld: steen, hout of kunststof). Zet de kolomboor aan en laat de boor met de hendel naar beneden zakken om een perfect recht gat te kunnen boren.

Anders dan bij een boorhameraccu boormachine of klopboormachine waar de boor gebruikt vanuit je hand, staat een kolomboormachine vast met een voetplaat. Hierdoor is het onmogelijk scheef te boren met een kolomboormachine.

Kolomboormachine kopen

Een kolomboormachine kopen doe je het meest voordelig bij HoukemaTools. Wij verkopen verschillende soorten kolomboormachines. Voor de professional en de doe-het-zelver. Op dit moment zijn de onderstaande het populairst:

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kolomboor voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Welke kolomboor je moet kiezen

Het kiezen van een kolomboor is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn enorm veel verschillende soorten en daarom leggen wij hier uit wat de belangrijkste eigenschappen zijn waar je op moet letten.

Kolomboren hebben verschillende specificaties en toevoegingen, maar de belangrijkste twee eigenschappen zijn de hoogte en de kracht van de motor.

De hoogte is erg belangrijk vanwege het simpele feit dat het materiaal onder de boor moet passen. De kracht/het vermogen is van belang omdat de boor voor verschillende materialen ingezet kan worden. Wij hebben een filter gemaakt voor de ‘zo nu en dan klusser’ de ‘doe-het-zelver’ en de ‘professional’. Ga je de kolomboor intensief gebruiken vink dan de filter ‘professional’ aan. Kom je er niet uit bij het kiezen van de juiste boor, neem dan gerust contact op met onze Klantenservice.

Wat zijn de voordelen van een tafelboormachine?

Een tafelboormachine wordt gebruikt om recht te boren en om gelijke gaten te boren. De machine plaats je op de werkbank of een tafel en door het handige design staat het dan erg stabiel. Naast stabiliteit van de boor moeten ook de materialen niet bewegen, daarom kun je de materialen vastzetten, zo kan het niet verschuiven.

Daarnaast kan met een kolomboormachine meer kracht worden uitgeoefend op het materiaal. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van een hefboomeffect. Dit is vooral handig bij het bewerken van hardhout, metaal en stalen.

Extra eigenschappen en specificaties

Extra specificaties die op een kolomboormachine kunnen zitten zijn:

  • Een laser
  • Een lamp
  • Een afschermkap

Dit zijn eigenschappen die niet noodzakelijk zijn, maar kunnen gebruik van de boor wel makkelijker en veiliger maken. Door de laser kan je bijvoorbeeld sneller werken, omdat het niet meer nodig is de boor eerst uit te zetten. De beschermkap zorgt ervoor dat je geen stof in je ogen kan krijgen en de lamp zorgt voor meer ligt waardoor je werk beter zichtbaar is, zelfs in de avond. Verder leveren wij standaard 2 jaar garantie.

Kolomboormachine bestellen

Bestel jouw kolomboormachine vandaag nog en krijg hem morgen geleverd als deze op voorraad is. Al onze kolomboormachines worden gratis geleverd.