Terug

Kolomboormachine (26)

Een kolomboormachine, kolomboor, zuilboormachine of tafelboormachine gebruik je om nauwkeurig een gat te kunnen boren.

Filters

Kolomboormachine

Een kolomboormachine, kolomboor, zuilboormachine of tafelboormachine gebruik je om nauwkeurig een gat te kunnen boren. Anders dan bij een boorhamer, accu boormachine of klopboormachine waar de boor gebruikt vanuit je hand, staat een kolomboormachine vast met een voetplaat. Hierdoor is het onmogelijk scheef te boren met een kolomboormachine.

Kolomboormachine kopen

Bij Houkematools verkopen we verschillende soorten kolomboormachines. Voor de professional en de doe-het-zelver. Op dit moment zijn de onderstaande kolomboormachines het populairst:

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kolomboormachine voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is een kolomboormachine

Kolomboormachines behoren tot de categorie stationair gereedschap. Ze staan op een onderstel, vaak een voetplaat die je vervolgens bevestigd op een werkbank. Vervolgens kan je het materiaal wat jij wil doorboren vastzetten onder de kolomboor (bijvoorbeeld: steen, hout of kunststof). Zet de kolomboor aan en laat de boor met de hendel naar beneden zakken om een perfect recht gat te kunnen boren.

Welke kolomboormachine heb ik nodig

Het kiezen van een kolomboormachine is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn enorm veel verschillende soorten en daarom leggen wij hier uit wat de belangrijkste eigenschappen zijn waar je op moet letten. Kolomboormachines hebben verschillende specificaties en gadgets, maar de belangrijkste twee eigenschappen zijn de hoogte en de kracht van de motor. De hoogte, omdat het materiaal onder de boor moet passen en de kracht, omdat de boor door het materiaal moet kunnen boren. Wij hebben een filter gemaakt voor de ‘nu en dan klusser’ de ‘doe-het-zelver’ en de ‘professional’. Ga je de kolomboor intensief gebruiken vink dan de filter ‘professional’ aan. Kom je er niet uit bij het kiezen van de juiste kolomboormachine, neem dan gerust contact op met onze Klantenservice.

Wat zijn de voordelen van een kolomboormachine?

Kolomboormachines worden gebruikt om recht te boren of om  gelijke gaten te boren. Om dit te bereiken is de boor erg stabiel gebouwd en kan je materialen vastzetten, zodat het niet kan verschuiven. Daarnaast kan met een kolomboormachine meer kracht worden uitgeoefend op het materiaal. Dit is vooral handig bij het bewerken van hardhout, metaal en stalen.

Extra eigenschappen van een kolomboormachine

Extra specificaties die op een kolomboormachine kunnen zitten zijn bijvoorbeeld: een laser, lamp en afschermkap. Dit zijn eigenschappen die niet noodzakelijk zijn, maar kunnen gebruik van de boor wel makkelijker en veiliger maken. Door de laser kan je bijvoorbeeld sneller werken, omdat het niet meer nodig is de boor eerst uit te zetten. De beschermkap zorgt ervoor dat je geen stof in je ogen kan krijgen en de lamp zorgt voor meer ligt waardoor je werk beter zichtbaar is, zelfs in de avond. Verder leveren wij standaard 2 jaar garantie.

Kolomboormachine bestellen

Bestel jouw kolomboormachine vandaag nog en krijg hem morgen geleverd als deze op voorraad is. Al onze kolomboormachines worden gratis geleverd.

 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Houkematools 9 / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »