Accu boorhamer

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1
Einhell Gereedschap Einhell HEROCCO Solo Accu Boorhamer
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell TE-HD 18/12 Li Accu boorhamer SOLO
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell HEROCCO 36/28 Solo Accu Boorhamer
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Black & Decker Black+Decker BCD900E2K-QW Boorhamer
-9% 1+1 Gratis t/m 30-04

Wat is een accu boorhamer

Om ervoor te zorgen dat je het juiste product besteld is het belangrijk dat we eerst iets meer uitleg geven over wat een accu boorhamer is. In essentie is de boorhamer met accu een boor die bedoelt is om door hardere oppervlaktes heen te boren. Oppervlaktes als beton en baksteen zijn geen probleem.

Net als met de accu klopboor is het idee dat de boor zelf heen en weer beweegt. Bij een klopboor is het meer een klop beweging, dus wat rustiger. Bij de boorhamer is het meer een hamer beweging, dus slaat het veel harder.

Des te meer kracht en vermogen de boor heeft, des te groter en dieper kunnen er gaten geboord worden. Het voordeel van een hamerboor op accu is dat de boor bijna al het werk voor je doet. Door de krachtige hamer beweging bij de accu boorhamer hoef je bijna geen kracht te zetten.

Wat is het vermogen van een boorhamer op accu

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe boorhamer op accu is het vermogen. Meer vermogen betekent dat je boor harder kan hameren, hogere rotaties heeft en dus in samenspraak met een stevigere boorkop door harder materiaal kan komen.

Wij verkopen accu boorhamer met een 18 volt accu. Het voordeel van een wat hoger voltage, hoger dan 10.8 of 14.4 volt, is dat je meer klussen hiermee aankunt. Doordat je de functie en kracht kan instellen kan je verschillende taken hiermee voltooien.

Zo kan je “lichtere” klussen als keuken en interieur makkelijk en met beleid hiermee bewerken. Maar doordat er wel veel vermogen in de boor zit kan je ook zwaardere, ruwere, klussen in de bouw makkelijk aan. Zo ook het los beitelen van tegels in bijvoorbeeld de badkamer. Kijk ook eens bij boren en beitels voor alle opties op dat gebied.

Wat zijn de verschillende soorten accu boren

Om jou een betere keuze te laten maken is het handig dat wij een beter overzicht geven van de verschillende accu boor keuzes die er zijn naast de accu boorhamer.

  • De accu klopboormachine, deze boormachine hebben we hiervoor al kort besproken. Uitermate geschikt voor het boren van semi harde materialen. Maar een stuk minder krachtige hamer/klop functie dan de boorhamer.
  • De accu schroefboormachine, is bedoelt om gaten en schroeven in zachtere materialen te boren. Deze boor is uitstekend geschikt om ook gaten te maken maar dan wel in materialen als hout en kunststof. Voor hardere materialen als beton is dit niet de juiste boor.
  • De accu schroevendraaier, zoals de naam al verklapt is deze boor bedoeld om schroeven mee los en vast te draaien. Wij raden het niet aan om er gaten mee te boren.

Voor de zwaarste klussen gebruikte je  dus een boorhamer, accu gedreven, voor het beste resultaat

Wat zijn de voordelen van een accu ten opzichte van netstroom

Je kan natuurlijk kiezen voor een boorhamer, accu gedreven. Of je kiest voor een boorhamer op netstroom. De aanname die nog vaak gedaan wordt is dat een boorhamer op netstroom ruiger werk aan kan dan eentje met een accu. Echter is dit inmiddels achterhaalt.

Een accu boorhamer kan tegenwoordig voor hetzelfde zware werk gebruikt worden omdat de kracht, duur en kwaliteit van accu’s er flink op vooruit is gegaan. Daarnaast brengt een accu nog meer voordelen. Zo ben je nooit afhankelijk van netstroom dat al dan niet aanwezig is.

Daarnaast is een boorhamer die wordt aangedreven door een accu over het algemeen mobieler en lichter. Hierdoor kan je makkelijker aan de slag op lastig te bereiken plekken en hoeken. Ook is het makkelijker de boor boven je hoofd te tillen en gebruiken. Nog meer elektrisch gereedschap nodig? Kijk ook een naar ons accu gereedschap voor nog meer goede opties.

Waarom haal je een accu boorhamer bij HoukemaTools?

Je haalt de beste accu boorhamer bij HoukemaTools omdat wij alleen boren van hoge kwaliteit verkopen. Ideaal voor iedere klus. Mocht je nog wat advies nodig hebben dan kan dat natuurlijk ook! Neem in dat geval gerust telefonisch of per mail contact op met onze klantenservice. Weet je al welke accu boorhamer je wilt kopen, bestel deze dan hier direct!