Bandschuurmachine

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1

Efficiënt werken met een bandschuurmachine

Dankzij de krachtige elektromotor bereik je fraaie resultaten met een bandschuurmachine. Het gebruik van deze machines komt veel voor bij het schuren van grote oppervlaktes, waaronder deuren. Het apparaat heeft een schuurband die is bevestigd aan twee rollen. Meestal heeft de schuurband een formaat van 75 x 533 mm, maar andere maten komen ook voor.

Een voordeel van de snel draaiende band is dat deze steeds in dezelfde richting schuurt, wat een positief effect heeft voor het eindresultaat. Doorgaans kun je verschillende materialen bewerken, zoals hout en metaal. Is dit niet het type elektrisch gereedschap wat je zoekt? Je kunt ook kijken naar een bovenfrees, cirkelzaag, schuurmachine of een ander apparaat.

Gebruik van een bandschuurmachine

Een bandschuurmachine wordt ingezet voor schuren van grote materialen. Zo worden ze voornamelijk gebruikt voor het schuren van vloeren, wanden en deuren. Waar kleinere typen schuurmachines met een vlak schuuroppervlakte werkt, maakt een bandschuurmachine gebruik van een schuurband die met een bepaalde snelheid draait. Deze kunnen uiteraard verschillen in lengte, breedte en korrelgrootte.

Schuren vanuit de hand of stationair

Je kunt kiezen voor een stationaire bandschuurmachine, die je plaatst op een werktafel. Er zijn echter ook mobiele varianten, die je dus op kunt tillen om te gaan schuren op een gewenste oppervlakte. Het komt echter ook vaak voor dat beide functies te combineren zijn. Dit wil zeggen dat er hulpmiddelen inbegrepen zijn om de schuurmachine stationair te gebruiken.

Geen zin in rondvliegende deeltjes die vrijkomen bij het schuren? Kies dan een model met geïntegreerde stofafzuiging, of in ieder geval een type waarop je een stofzak kunt aansluiten. Zo voorkom je dat de luchtkwaliteit achteruit gaat, want vanzelfsprekend belangrijk is voor wie werkt met de machine.

Eenvoudig schuren

Werken met een bandschuurmachine is ideaal, omdat het jou een hoop moeite bespaart. Het is altijd verstandig om de machine in te schakelen voordat je de oppervlakte, die je gaat schuren, aanraakt. Zet het apparaat ook pas uit als je hem weer van de oppervlakte hebt afgehaald.

Je hoeft niet eens veel druk te zetten. Sterker nog, te hard drukken tijdens het schuren kan schadelijk zijn voor het te bewerken materiaal. Meer advies nodig over het gebruik? Je kunt natuurlijk met ons bellen of mailen als je vragen hebt.

De schuurbanden van een bandschuurmachine slijten natuurlijk tijdens het schuren. Deze zouden zo af en toe dan ook vervangen moeten worden. Wij hebben daarom ook een uitgebreid assortiment met schuurmiddelen, zodat voor jouw bandschuurmachine altijd de juiste schuurbanden verkrijgbaar zijn. Het is dan ook vaak een aanrader om extra schuurbanden aan te schaffen bij een bandschuurmachine.

Bandschuurmachines van Stanley en andere merken

HoukemaTools biedt jou de keuze uit een ruim aanbod van bandschuurmachines. Dit zijn de meest voorkomende merken in het assortiment:

  • Einhell
  • Scheppach
  • Stanley

Niet alleen is de kwaliteit van deze bandschuur machines uitstekend, ook zijn ze goed betaalbaar. We hebben regelmatig een scherpe aanbieding beschikbaar, zodat jij je nieuwe schuurmachine met een fikse korting kunt bestellen. Is het apparaat op voorraad? Dan profiteer je van een razendsnelle levering.

Koop voordelig online een bandschuurmachine

Heb je vragen over dit type machine? Bel of mail ons gerust. We kunnen u adviseren met betrekking tot het type, het vermogen, het formaat schuurbanden en het meest geschikte merk voor jou. Misschien weet u al precies wat je zoekt. In dat geval is het heel eenvoudig om online te bestellen. Twijfel dus niet, profiteer van onze scherpe prijzen en koop hier je nieuwe bandschuurmachine.