Boorhamer

Filters
17 ProductenPagina 1 van 1
Einhell Gereedschap Einhell Boorhamer RT-RH 20/1
-55%PRIJSTOPPER
Einhell Boorhamer RT-RH 20/1
99,95 45,00
Einhell Gereedschap Einhell TE-RH 40 3F Boorhamer
-13%
Einhell TE-RH 40 3F Boorhamer
269,99 235,00
Stanley Stanley SFMCH900B Fatmax® V20 18V Brushless SDS+ Boorhamer
t/m 04-07 Cashback € 20
Hyundai Hyundai pneumatische Boorhamer 1150W
-10%
Einhell Gereedschap Einhell TE-RH 32 4F Kit Boorhamer
-12%
Einhell TE-RH 32 4F Kit Boorhamer
199,95 175,00
Einhell Gereedschap Einhell TC-RH 800 4F Boorhamer
-11%
Einhell TC-RH 800 4F Boorhamer
119,95 106,99
Stanley Stanley FME1250K-QS Boorhamer 1250 Watt
t/m 04-07 Cashback € 30
Einhell Gereedschap Einhell Accu Boorhamer TP-HD 18/26 Li BL - Solo
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell boorhamer TE-RH 950 5F - 950 Watt
-6%PRIJSTOPPER
Einhell Gereedschap Einhell TE-RH 38 3F Boorhamer
-8%
Einhell TE-RH 38 3F Boorhamer
239,95 219,95
Stanley Stanley SFMEH200K Boorhamer 750Watt
t/m 04-07 Cashback € 20
Einhell Gereedschap Einhell TC-RH 1600 Boorhamer
-9%
Einhell TC-RH 1600 Boorhamer
129,95 117,95
Scheppach Scheppach DH1300Plus Boorhamer
-13%
Scheppach DH1300Plus Boorhamer
159,95 139,95
Stanley Stanley SFMEH210K Boorhamer 800Watt
t/m 04-07 Cashback € 20

Een boorhamer, die gebruik je voor het echte werk! 

Een boorhamer wordt gebruikt om steen of steenachtige materialen te doorboren en zijn bestand tegen de grootste weerstanden. Door de ergonomische handgreep ligt de boorhamer fijn in hand en met de slimme koppeling om de aan/uit-knop vast te zetten raakt u niet snel vermoeid tijdens uw klus. Ook beschikken veel van onze boorhamers over een regelbare toerenregeling om de beste presentaties te leveren tijdens uw klus. Alle boorhamers beschikken over een hoge kwaliteit en worden getest door een strenge kwaliteitscontrole. 

Boorhamer kopen: Waar op letten?

Bij het kopen van een boorhamer let je vooral op het materiaal waar je in gaat boren of breken. Als voorbeeld de volgende punten:

  • Ben je van plan om tegels uit te gaan breken? Dan is de Einhell TE-RH 38 3F Boorhamer de ideale machine. Dit is namelijk een machine met een hoge wattage en is dus krachtig genoeg om tegels en soort gelijke materialen uit te breken. Ook is het handig om de juiste beitels en boren mee te bestellen, zo kan je direct aan je klus beginnen. 
  • Heb je geen stroom op locatie en moet u een aantal gaten in je muur of plafond boren? Dan is de Einhell HEROCCO de aanbevolen machine. Deze boorhamer is te verkrijgen in solo voor als je al Einhell PX accu's hebt. Maar is ook in een complete set leverbaar. Daarnaast past er deze machine SDS-plus boren, wij adviseren hiervoor de KWB Hamerborenset 4-delig 109164
  • Toch wat grotere gaten boren en af en toe wat uitbreken? Dan is de Stanley FME500K-QS Boorhamer 750 Watt een aanbevolen machine. Hiermee kan je makkelijk gaten boren in steen of beton, maar ook bijvoorbeeld klein tegelwerk uitbreken. 

Een boorhamer, maar welke koppeling? 

Een boorhamer heeft veel eigenschappen, maar welke past nu het beste bij uw klus? Heeft u namelijk een klus voor het boren van gaten in gesteente of juist voor het (uit)breken van een muurtje of vloer? U heeft namelijk geen boorhamer nodig met een SDS-Max koppeling als er een aantal ‘kleine’ gaten geboord moeten worden van maximaal 16 millimeter. Een boorhamer loopt namelijk door zijn hamerfunctie zonder enige tegendruk makkelijk door steen en beton. Voor het uitbreken van bijvoorbeeld een grote muur of vloer kunt u kiezen voor een SDS-Max koppeling. Voor deze koppeling zijn namelijk ook grotere Beitels en boren beschikbaar, waardoor een grote klus makkelijk verricht kan worden.

Pneumatische boorhamer

De pneumatische boorhamer wordt gebruikt voor het boren van gaten in muren, plafonds en andere stenen oppervlakten. De benaming 'pneumatisch' is afgeleid van de klopbeweging die de machine maakt. Deze wordt namelijk elektropneumatisch opgewekt. Dit zorgt voor een grote slagkracht.

Het vermogen van een boorhamer

HoukemaTools biedt een groot assortiment boorhamers met verschillende wattage aan. Een boorhamer met een lage wattage als bijvoorbeeld 500 watt zal zeer geschikt zijn voor een kleine klus. U heeft namelijk geen boorhamer nodig met veel vermogen als er een aantal gaten geboord moeten worden, ongeacht of dit in steen of beton is. 

Bij het uitbreken van bijvoorbeeld een muurtje kunt u beter kiezen voor meer vermogen, hoe hoger de wattage hoe meer kracht de boorhamer heeft. Daarnaast hebben wij een aantal boorhamers die hierin nog weer te verstellen zijn qua omwentelingen. In de categorie boorhamers met een hoge wattage is ook keuze in een SDS-Plus of SDS-Max koppeling. Een SDS-Max koppeling zal het beste werken voor een pittige en grote klus. 

Een boorhamer op accu

Heeft u een klus waar geen stroom aanwezig is of wilt u niet met een onhandige kabel slepen? Dan is een boorhamer op accu de juiste keuze. HoukemaTools biedt verschillende soort boorhamers aan, die te verdelen zijn in 2 soorten. Een boorhamer op accu is namelijk te verkrijgen in een solo of kit-serie. De solo-serie houd in dat er geen accu en acculader bij de boorhamer zitten, bij een kit-serie zit de accu en acculader standaard bijgeleverd. Vaak wordt er bij een kit-serie extra accessoires geleverd zoals boren, beitels, een tas of koffer. 

De grootte van een boorhamer

Bent u opzoek naar kleine en dus lichtere boorhamer dan kunt u het beste kiezen voor een boorhamer met een lage wattage. Over het algemeen zijn deze boorhamers kleiner en dus makkelijker in gebruik voor de kleine klus. Heeft u een grote klus en wilt u daarnaast een groot formaat boorhamer? Kies dan voor een hogere wattage of voor een boorhamer met een SDS-Max boorkoppeling. Deze boorhamers zijn groot door middel van hun behuizing, houd er dus rekening mee dat de boorhamer ook zwaarder is als deze een hogere wattage heeft. 

Welke accessoires ben ik nodig?

Naast de juiste boorhamer maken de juiste accessoires ook een groot verschil in het gemak van uw klus. Er zijn namelijk verschillende soorten boren en beitels van verschillende materialen. Heeft u namelijk een grote klus, gebruik dan een gehard stalen boor of beitel. Deze boren of beitels hebben een langere levensduur als van staal. Daarnaast is het belangrijk of u een klus heeft voor het verwijderen van een muur of het uitbreken van tegels. 

Bij het uitbreken van tegels is namelijk een brede of tegel-beitel aan te bevelen. Hiermee kan u namelijk een (tegel)vloer er makkelijk uitbreken zonder de ondergrond extreem te beschadigen. Heeft u een klus voor het uitbreken van een stenen of betonnen muur, gebruik dan een platte of puntbeitel. Een puntbeitel kan gebruikt worden voor het uitbreken van een specifiek gedeelte en kunt u vrij gericht aan het werk. Daarnaast oefent u met een platte beitel meer druk uit op een specifiek punt dan met andere beitels. 

Hoe gebruik je een boorhamer?

Nadat je een boorhamer besteld hebt en je niet exact weet hoe deze werkt, neem dan contact met onze klantenservice op voor professionele uitleg. Wij kunnen je helpen met het verwisselen van boren, uitleg geven voor het verwisselen van een beitel of juist hoe de machine zijn toerenregeling versteld kan worden. Daarnaast kunnen we je ook voorzien van de handleiding in pdf.

Boorhamer kopen bij Houkematools.nl

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in een boorhamer dan kun je deze eenvoudig online in onze webshop bestellen. Wij zorgen ervoor dat de boorhamer veilig op locatie bezorgd wordt. Klik op uw favoriete model voor meer productspecificaties. Heb je professioneel advies nodig bij de keus van jouw boorhamer? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact op met onze klantenservice.

Houkema’s top 5 beste boorhamer

Bekijk hier de top 5 beste boorhamers uit onze eigen test. Zo vindt u altijd de juiste boorhamer voor uw klus!