Tegelzaagmachine

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1
Wij bieden een tegelsnijder of tegelzaagmachine van Einhell of Ferm. De tegelzaagmachines en snijders zijn van uitstekende kwaliteit. Direct online te bestellen en geschikt voor gebruik door de doe-het-zelver en semi-professional.

Wat is een tegelzaagmachine?

Een tegelzaagmachine – ook wel tegelzaag, tegelsnijder of steenzaag genoemd – wordt gebruikt voor het in de gewenste afmeting snijden van vloer- en wandtegels. Daarnaast is deze machine ook te gebruiken voor het op maat zagen van plavuizen.

Als u een keuken of badkamer opnieuw ontwerpt, weet u hoe belangrijk nieuwe tegels zijn. De juiste tegels zorgen voor de finishing touch. Het enige probleem is dat u in de bouwmarkt de tegels in standaardformaat koopt. Als u bezig gaat met de verbouwing komt u er al snel achter dat deze tegels lang niet altijd op elk deel van de vloer of muur gebruikt kunnen worden. De tegels zijn soms net te groot of juist te klein. Ze zullen dus op maat gemaakt gesneden worden.

Verschillende soorten tegelzagen

Er zijn veel verschillende tegelzagen en het kan behoorlijk verwarrend zijn welke u moet kopen en welke echt de beste is. Veel van deze machines hebben een hele reeks verschillende functies waaruit u kunt kiezen, maar dit kan de beslissing nog ingewikkelder maken. Dit komt voornamelijk omdat sommige van deze functies zich op de ene tegelzaag bevinden, maar niet op de andere. Wilt u een tegelzaagmachine kopen? Bij HoukemaTools vindt u altijd een geschikte machine!

Tegelsnijder met waterbak

Een tegelsnijmachine met waterbak heeft u nodig als u niet wilt dat er veel stof en puin vrijkomt wanneer u bezig bent met het afsnijden van een tegel. Het water loopt meestal door een buis en wordt tijdens het werken direct op de zaag gepompt. Hierdoor is de tegelzaag watergekoeld en voorkomt u de ergste stofvorming.

Aangezien het water stofvorming tegenhoudt, kunt u goed zien wat u snijdt. Dit zorgt ervoor dat tegels veel nauwkeuriger te snijden zijn en worden ongelukken door belemmerd zich voorkomen.

Draagbare tegelzaag

Sommige van de tegelzaagmachines zijn draagbaar. Dit is een geweldige functie als u het voor verschillende klussen moet vervoeren. Mocht u zo’n model tegelzaagmachine overwegen, dan is het verstandig om te kijken naar hoeveel deze weegt. Als u niet wilt dat er een gaat die echt zwaar zal zijn om te dragen, dan is het misschien de moeite waard om er een te kopen die veel minder weegt.

Kracht en vermogen

Bij een tegelzaag is het van belang om rekening te houden met het vermogen en het toerental. Deze factoren zullen aangeven hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het aantal, hoe krachtiger hij zal zijn. Er bestaat geen gewenste kracht die een tegelzaag zou moeten hebben, maar sommige zijn wel sterker dan andere.

Grootte van tegels

Dit is iets waar u op moet letten, omdat verschillende tegelzagen daadwerkelijk geschikt zijn voor tegels van verschillende afmetingen. Sommige tegelzagen kunnen de grotere tegels mogelijk niet snijden, omdat ze niet fysiek passen, dus u kunt ze niet snijden.

Daarom is het belangrijk om te controleren welke tegels ze kunnen snijden voordat u een tegelzaag koopt, omdat u niet in een situatie wilt zijn waarin de tegel te groot is om te verkleinen. Sommige tegelzagen kunnen echter tegels van elke grootte snijden.

Welke tegelzaagmachine is geschikt voor mijn klus?

Dit hangt er echt van af wat voor soort tegels u nodig heeft en welke tegels u van plan bent te snijden. Dit komt omdat voor elke taak tegels van verschillende afmetingen nodig zijn; Als u bijvoorbeeld nieuwe tegels op de keukenmuren wilt plaatsen, dan zijn dit andere tegels dan uw keukenvloertegels. Het hangt dus allemaal af van waar u de tegels voor wilt hebben.

Welke merken tegelzaagmachines zijn er?

Bent u van plan om een tegelzaagmachine te kopen? Dan kom u er al snel achter dat u een uitgebreide keuze heeft als het aankomt op merken. Wij bieden een tegelsnijder of tegelzaagmachine van Einhell, Güde of Scheppach. De tegelzaagmachines en snijders zijn van uitstekende kwaliteit. Hierdoor vindt u altijd het beste gereedschap voor uw klus!