Zaagtafels

Filters
18 ProductenPagina 1 van 1
Einhell Gereedschap Einhell TC-TS 2025/2 U Zaagtafel
-21%
Einhell TC-TS 2025/2 U Zaagtafel
209,95 164,99
Einhell Gereedschap Einhell TC-TS 2225 U Zaagtafel
-22%
Einhell TC-TS 2225 U Zaagtafel
269,95 209,95
Scheppach Scheppach Tafelcirkelzaag 10" HS105
-19%
Scheppach Scheppach Tafelcirkelzaag TS310 - 230V
-14%
Stanley Stanley Tafelcirkelzaag SST1800 - 254MM
-8% t/m 04-07 Cashback €50
Hyundai Hyundai Zaagtafel 1500W -  56372
-14%
Hyundai Zaagtafel 1500W - 56372
219,99 189,99
Güde Güde Zaagtafel GTK 2000.1 - 2000Watt
-15%
Einhell Gereedschap Einhell TC-MS 3017 T Afkort-Tafelzaag
-15%
Einhell Gereedschap Einhell TC-TS 200 tafelcirkelzaag
-17%
Einhell Gereedschap Einhell TC-TS 210 Tafelzaag 1200Watt
-13%
Einhell Gereedschap Einhell TE-TS 250 UF Zaagtafel
-22%
Einhell TE-TS 250 UF Zaagtafel
449,95 349,00

Zaagtafels kopen

Zaagtafels zijn inzetbaar voor veel verschillende werkzaamheden. Over het algemeen gebruik je een zaagtafel voor het op maat maken van balken of plaatmateriaal. Daarnaast is het naast hout ook mogelijk om materialen als kunststof of metaal te bewerken.

Wanneer je gedetailleerde werkzaamheden wilt uitvoeren kan je waarschijnlijk beter kiezen voor een decoupeerzaag  of afkortzaag. Een zaagtafel is over het algemeen voor zwaar materiaal en robuuster, daarom is deze minder precies.

Bij Houkematools kan je een groot aantal verschillende zaagtafels kopen, hieronder zie je de top 3.

Top 3 zaagtafels

Zaagtafel modellen

Zaagtafels zijn er in verschillende vormen en maten. De ene zaagtafel is de andere niet. Moet je de hele dag zwaar belastend werk doen voor de tafelzaag, dan heb je één met meer vermogen nodig dan een gemiddelde doe het zelfer. Daarnaast hebben verschillende tafelzagen andere mogelijkheden. De eigenschappen die een tafelzaag kan hebben zijn: schulpen, afkorten, frezen en verstekzagen. Hieronder wordt uitgelegd welke verschillen er zijn tussen de meest voorkomende varianten.

Stationaire zaagtafel

Stationaire zaagtafels zijn gemaakt om op één plek te blijven staan. Dit komt door het hogere gewicht van de machines. Het hoge gewicht komt door de krachtige motor en het stevige onderstel. Deze categorie zaagtafels zijn voor professioneel gebruik in bijvoorbeeld een werkplaats.

Zaagtafels zonder onderstel

Een zaagtafel zonder onderstel wordt over het algemeen gekocht door doe-het-zelfers. Vaak zijn dit de goedkopere zaagtafels. Vrijwel altijd hebben deze zaagtafels een direct aangedreven motor. Verder kunnen de meeste modellen worden opgetild door één persoon .

Zaagtafels met onderstel

De zaagtafels met onderstel zijn over het algemeen hetzelfde qua specificaties als de zaagtafels zonder onderstel. Het voordeel van dit type is dat je ze direct kan neerzetten. Houd er wel rekening mee dat veel van deze zaagtafels geen inklapbare onderstellen hebben. Wil je dus een zaagtafel die mobiel is, zorg er dan voor dat er één gekozen wordt met een inklapbaar onderstel.

Flipover

Flipover zaagtafels zijn iets prijziger dan een standaard zaagtafel. Dit komt door de veelzijdigheid van deze zaag. Een flipover is te gebruiken als zaagtafel, afkortzaag en verstekzaag. Deze zaag is ideaal voor bouw en interieur. De veelzijdigheid van deze zaagtafel zorgt voor een hoger prijskaartje, maar voor werkzaamheden op locatie is die dus perfect. Je hoeft namelijk niet de bus vol te laden met allemaal verschillende zagen.

Veiligheid

Tafelzagen zijn bijzonder gevaarlijk, omdat de bediener het te zagen materiaal vasthoudt in plaats van de zaag, hierdoor is er een verhoogd risico op ongevallen. Wanneer je een veilige zaag wilt die het risico terugdringt op ongevallen, let dan op de volgende veiligheidsmaatregelingen in de specificaties.

Stofafzuiging 

Je zal het niet direct zeggen, maar een afzuigsysteem op de zaagtafel zorgt daadwerkelijk voor een verbeterde veiligheid. Door wrijving van het blad ontstaat er warmte. De warmte zorgt ervoor dat het verzamelde stof wordt verhit, hierdoor kan de zaagtafel in de brand komen te staan. Afzuiging bevordert een gezondere werkomgeving.

Lengte geleider

Een lengte geleider loopt parallel aan het zaagblad van de machine. Deze geleider zorgt ervoor dat het hout op de juiste manier langs het blad wordt geleid. Het is een absolute must dat deze geleider wordt gebruikt. De kans dat je de controle verliest zonder deze geleider is erg groot.

Automatisch remmen

De automatische rem wordt continu gecontroleerd door de machine. Als de zaag een verandering in deze stroom detecteert (zoals het geval zou zijn als een hand of ander lichaamsdeel in contact kwam met het blad), wordt een automatisch remsysteem geactiveerd, waardoor een aluminium remblok in het blad wordt geschoven. De zaag stopt binnen vijf milliseconden en het impulsmoment trekt het blad in de tafel. Dit beschermd de gebruiker tegen ernstige verwonding.

Verschillende zaagtafel merken

Bij Houkematools hebben we zowel zaagtafels voor de professional als voor de doe-het-zelver. Gebruik onze filter om bijvoorbeeld op prijs te filteren, type klusser of op een merk, wij leveren o.a. de volgende merken zaagmachines:

Onze merken:

  • Einhell
  • Hyundai
  • Güde
  • Stanley
  • Scheppach

Zaagtafel kopen, waar moet je op letten?

Wanneer je een zaagtafel wilt kopen zijn er verschillende specificaties waar je op moet letten. Hieronder lichten we toe waar je op  moet letten om de juiste keuze te maken.

Het vermogen. Het vermogen van de zaagtafels loop uiteen, hoe meet Watt des te meer power de tafelzaag heeft. Laat je informeren door onze klantenservice als je niet zeker bent welk vermogen geschikt is voor jouw klus.

De werkhoogte. Zoals eerder besproken hebben wij verschillende Zaagtafels, met en zonder onderstel. Kies je voor één met onderstel dan kan je de werkhoogte vaak instellen met één zonder onderstel is dat niet mogelijk. Wil je de hoogte kunnen instellen, kies dan voor één met onderstel.

De zaagdiepte. Let op de zaagdiepte in de specificaties. Is dit te weinig dan kom je niet volledig door het materiaal heen.

Zaagtafel bestellen bij Houkematools

Bestel online jouw gewenste zaagtafel. Hoogwaardige modellen van gerenommeerde merken, zowel in het lage als hoge prijssegment. Wij zorgen ervoor dat de zaagtafels veilig op locatie bezorgd worden. Klik op uw favoriete model voor meer productspecificaties. Heb je professioneel advies nodig bij de keus van jouw zaagmachine? Neem dan gerust contact op met de klantenservice.

Heeft u al een keus gemaakt? Bestel in dat geval vandaag nog en ontvang uw pakket morgen al in huis. Daarnaast zijn vrijwel alle zaagmachines vrijgesteld van verzendkosten.