Accu decoupeerzaag

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1

Een accu decoupeerzaag wat is dat?

Een accu decoupeerzaag is kort gezegd een zaag, accu gedreven, met een kort zaagblad waarbij het zaagblad op en neer wordt bewogen. Een decoupeerzaag op accu is ideaal voor het zagen van figuren in verschillende materialen. Doordat de zaag zeer wendbaar is kan je makkelijker dan met andere zagen scherpe bochten maken en dus figuren zagen.

Een decoupeerzaag met accu is te gebruiken voor verschillende materialen. Zo kan je in hout, metaal, kunststof maar ook steenachtige producten als vloertegels zagen. Zo lang het om een los object gaat kan je het zagen in alle verschillende hoeken die je wilt.

Voor vaste objecten waar dicht bij de hoek moet worden gezaagd kan bijvoorbeeld een accu reciprozaag worden gebruikt, deze is echter wel minder accuraat. Kortom voor de mooiste figuren met strakke en rechte lijnen kan je het beste een accu decoupeerzaag gebruiken!

Wat zijn de verschillende soorten accu decoupeerzagen?

Er zijn verschillende soorten accu decoupeerzagen. Het grootste verschil zit in het vermogen, de accu en het type zaagblad dat wordt gebruikt.

Allereerst het vermogen van de decoupeerzaag met accu. In dit geval is het zo dat hoe hoger het voltage is, des te hoger is ook het vermogen. Wij verkopen voornamelijk decoupeerzagen met een voltage van 18. Dit levert veel vermogen indien nodig, het grote voordeel is dat je het aantal toeren per minuut kan verlagen indien nodig.

De kracht van de accu geeft aan hoeveel volt de decoupeerzaag kan leveren en ook hoe lang de accu meegaat. De kracht wordt gemeten in Ampère per uur (Ah), hoe hoger dit getal is hoe langer de accu mee gaat. Bedrade decoupeerzagen bespreken we in een andere paragraaf.

Als laatste, voor verschillende materialen zijn verschillende zaagbladen beschikbaar. Let goed op dat je bij steenachtig materiaal een hard zaagblad gebruikt.

Een decoupeerzaag accu gedreven ten opzichte van andere accu zagen

Een decoupeerzaag accu gedreven is ideaal voor het zagen van figuren en voor het zagen van strakke lijnen. Echter is het niet het meest geschikte stuk accu gereedschap voor alle klussen. Waar moet je op letten voordat je een accu decoupeer zaag gaat kopen?

Let op de hoeveelheid producten die je wilt zagen en ook de grootte daarvan. Wil je veel dikkere planken en platen recht afzagen? Dan is de accu cirkelzaag misschien een betere keuze voor jou!

Moet je voornamelijk zagen in hoeken van vaste objecten? Dit kan erg lastig zijn met een accu decoupeerzaag omdat deze enigszins breed is. Gebruik in zo een geval een accu reciprozaag, dit is ideaal voor lastige hoeken.

Voor bijna alle andere platen en planken waar figuren en strakke lijnen gezaagd moeten worden is de accu decoupeerzaag de beste optie!

Wat zijn de voordelen van een decoupeerzaag op accu in plaats van bedraad?

Een decoupeerzaag met draad is natuurlijk een goede keuze en vaak ook iets goedkoper dan de variant met accu, want je hoeft geen accu te kopen. Echter zijn er toch wel enkele voordelen die een accu decoupeerzaag biedt, die een bedrade decoupeerzaag niet biedt.

Een decoupeerzaag met accu is een lichtgewicht, hierdoor kan je deze flexibel bewegen en gebruiken. Daarnaast levert dezelfde kracht als één met draad, maar je hebt geen last van draden die in de weg liggen, te kort zijn of per ongeluk worden doorgezaagd. Als laatste, je bent niet afhankelijk van netstroom, je kunt dankzij de accu overal aan het werk!

Waarom haal je een accu decoupeerzaag bij HoukemaTools?

Alleen als een accu decoupeerzaag bij de beste selectie hoort heeft HoukemaTools deze in het assortiment. Wij verkopen dan ook zagen van de merken Stanley, Scheppach, Hyundai en Einhell. 

Voor meer informatie kan je ons ook altijd telefonisch of per mail bereiken. Weet je al wat de beste keuze is voor jou? Bestel jouw accu decoupeerzaag dan direct!