Zagen

Filters
50 ProductenPagina 1 van 3
 

Zagen met HoukemaTools

Ook voor handzagen, figuurzagen, kapzagen, metaalzagen en verstekzagen kun je bij ons terecht. Wij hebben een groot assortiment met zagen, zodat voor iedere zaagklus het juiste gereedschap verkrijgbaar is. Naast het grote assortiment zagen, hebben wij ook voor iedere zaag de juiste zaagbladen beschikbaar.

Vertanding van de zaag

De tanden van een handzaag zijn "gezet", dit betekent dat de tanden om-en-om naar links en rechts van de zaag staan. Dit zodat de zaagsnede iets breder wordt dan de zaag, waardoor de zaag niet klem komt te zitten in het hout. Voor het gemakkelijk zagen is het van belang dat de tanden uiterst scherp zijn, zodat de zaag goed zijn werk kan doen zonder te veel inspanning te verrichten.

Een Japanse zaag heeft daarentegen een andere vertanding dan de standaard handzaag. Een Japanse zaag zaagt het hout bij het maken van een trekkende beweging, terwijl bij vele andere zagen een duwende beweging nodig is om te zagen.

Zagen in combinatie met andere gereedschappen

Het zagen van hout, metalen en kunststof wordt vaak gedaan in combinatie met andere gereedschappen. Vaak wordt er eerst gebruik gemaakt van meetgereedschappen om bepaalde delen op te meten en vervolgens wordt er met aftekengereedschap afgetekend wat/waar gezaagd moet worden.

Doorgaans wordt het gezaagde opgeschuurd met schuurmachines of handschuurpapier, om onder andere splinters te verwijderen. Voor montage en afwerking zijn vaak nog veel meer elektrische gereedschappen, handgereedschappen of ijzerwaren nodig. HoukemaTools heeft ook in deze rubrieken een uitgebreid assortiment!

Assortiment vol zagen!

HoukemaTools heeft meer dan alleen maar handzagen, neem vooral eens een kijkje in de andere categorieën die jouw zaagklus makkelijker kunnen maken!

 

Kun jij de zaag die je zoekt niet vinden? Of heb je advies nodig? Stuur onze klantenservice gerust een bericht! Onze experts reageren altijd z.s.m. met een passend advies.