Schroevendraaier

Filters
51 ProductenPagina 1 van 3

 

Torx, kruiskop of sleufkop?

Schroevendraaiers zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Torx schroevendraaiers voor het schroeven van Torx schroeven, tevens verkrijgbaar als precisieschroevendraaierset, worden minder snel "over de kop gedraaid", omdat hierin meer grippunten liggen waar de schroevendraaier grip krijgt op de schroef. Dit is zowel beter voor de levensduur van de schroef als van de schroevendraaier.
 
De kruiskopschroevendraaier is in 2 verschillende versies te krijgen. De sterschroevendraaier met een PZ (Pozidrive) en een PH (Phillips) kop. Ook dit type schroevendraaier is te krijgen in diverse lengtes en diktes, zodat er voor iedere schroef ook een schroevendraaier te krijgen is. De meeste kruiskopschroeven kunnen ook losgedraaid worden met een sleufschroevendraaier, wat ook wel de platte kop genoemd wordt.
 
De bithouder schroevendraaier is natuurlijk geschikt in combinatie met allerlei losse bitjes. Dit gaat om dezelfde bits als die gebruikt worden in de boormachine.
Zorg in ieder geval dat de maat schroevendraaier altijd precies overeenkomt met de schroef, om beide niet te beschadigen of "over de kop te draaien".
 

VDE & spanningzoekers

VDE schroevendraaiers worden veel gebruikt door elektriciens bij installatiewerkzaamheden. Dit model schroevendraaier is geïsoleerd en kan daardoor een bepaalde spanning opvangen, zodat je zelf niet de klap opvangt. VDE schroevendraaiers kunnen daarentegen niet gebruikt worden als spanningzoeker, omdat deze niet zichtbaar maakt of er wel of geen stroom op het installatiemateriaal staat.
 

Schroevendraaiers op accu?

Een accu schroevendraaier is een elektrische schroevendraaier die speciaal is gemaakt voor het snel in- en uitdraaien van schroeven. Het is een soort van light versie van de accu schroefboormachine. Het is namelijk niet bedoeld, en ook niet sterk genoeg, om gaten mee te boren in muren en planken.

Echter is het wel de ideale tool wanneer er veel schroeven los moeten, vervangen moet worden of juist vastgemaakt moeten worden. De gebruiksvriendelijkheid en het nut van de accuschroevendraaier wordt vaak onderschat. Ondanks dat het geen gaten kan boren kan het jouw werk wel een stuk makkelijker en sneller maken.

Daarnaast is het een stuk lichter dan een boormachine. Hierdoor is de schroevendraaier op accu makkelijker mee te nemen. Ook is het makkelijker om er schroeven in lastige hoeken en boven het hoofd mee te monteren.

Schroeven

HoukemaTools heeft naast het grote assortiment schroevendraaiers ook een uitgebreid assortiment met schroeven. Al onze schroevendraaiers en bits kunnen gebruikt worden op het assortiment schroeven.

Kun je de juiste maat schroevendraaier niet vinden? Of is er iets onduidelijk en heb je advies nodig? Neem gerust vrijblijvend contact op met de experts van onze klantenservice, zij kunnen u te allen tijde helpen!