Vandiktebank of vlak vandiktebank

Filters
10 ProductenPagina 1 van 1
Scheppach Scheppach Vlak-van diktebank HMS860 - 204mm
-18% 399
Güde Güde GADH 254 Vlak- vandiktebank
-15%
Güde GADH 254 Vlak- vandiktebank
539,95 459,95
Güde Güde Vandikte Bank GDH 330
-13%
Güde Vandikte Bank GDH 330
459,99 399,95
Güde Güde Vlak- en schaafmachine GADH 200
-12%
Einhell Gereedschap Einhell vlak-vandiktebank TC-SP 204
-15%
Scheppach Scheppach HF50 Tafelfrees
-12%349
Scheppach HF50 Tafelfrees
369,95 324,95
Güde Güde Vlak-vandiktebank GADH 254/230V
-10%
Güde Vlak-vandiktebank GADH 254/230V
1.169,95 1.049,95
Scheppach Scheppach PLM1800 Vlakbank
-8%
Scheppach PLM1800 Vlakbank
529,99 489,99
Güde Güde Vlak-vandiktebank GADH 254/400V
-8%
Güde Vlak-vandiktebank GADH 254/400V
1.199,95 1.099,95

Wat zijn een vlak vandiktebank en een vlakbank

Een vandiktebank en vlakbank zijn houtbewerkingsmachines om hout glad, egaal en in een rechte hoek bij te schaven. Bij een vlakbank wordt de plank aan één kant afgeschaafd in de gekozen hoek. Hierna kan de andere zijde geschaafd worden.

Bij een vlak vandiktebank worden de planken aan twee zijden, op dikte en breedte bijgeschaafd. Op deze manier ontstaat er een glad oppervlak met een gelijke hoek aan bij de kanten van de plank. Alle machines die wij aanbieden zijn uitgerust met krachtige motoren. Daarnaast zijn ze voorzien van instellingsopties waarmee de balken in het juiste formaat kunnen worden gemaakt.

We verkopen diverse modellen van goede kwaliteit in verschillende prijsklassen. Let op: bij sommige items wijkt de levertijd af.

De onderdelen van een vandiktebank

Een vandiktebank schaafmachine bestaat over het algemeen uit drie elementen:

  1. een snijkop die de snijmessen bevat;
  2. een stel rollen die het hout door de machine trekt;
  3. en een tafel.

Bij HoukemaTools vind je verschillende vandiktemachines. Wij hebben zowel zwaardere industriële machines als machines geschikt voor zzp’ers en particulieren. Het voordeel van de grotere machines is dat ze in staat zijn om zeer brede platen te bewerken en grote hoeveelheden materiaal in één keer te verwijderen. Deze machines worden aangedreven door krachtige motoren en zijn zeer zwaar gebouwd. De machines zijn van zeer hoge kwaliteit.

Omdat wij uitsluitend hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs willen aanbieden leveren wij vandiktebanken van de volgende merken:

De voordelen van een vandikte bank

Wanneer er uiterst accuraat en toch ook snel balken en planken bij geschaafd moeten worden dan is een vandikte bank de juiste keuze. Hiermee voorkom je ongelijke hoeken of kleine niet egale plekken. De verdere voordelen zijn:

  • Eenvoudig & snel in gebruik
  • Diverse instellingsopties om hout in het goede formaat te schaven
  • Ook geschikt voor ruw hout
  • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waardoor er altijd de juiste machine is, voor de grote en kleine klus

Verschillende soorten en specificaties

De machine kan in verschillende uitvoeringen komen. Allereerst is er dus het verschil tussen de vlakbank of vlakmachine die aan één kant schaaft en de vlak vandiktebank die planken en balken aan beide zijden direct bijwerkt.

Het hierna voornaamste waarop gelet moet worden zijn het wattage en het vermogen. Deze zijn belangrijk voor de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden, net als de afmeting. Let hierbij ook altijd op de maximum dikte die de machine per keer van het hout kan afschaven. Dit kan nogal verschillen bij de verschillende uitvoeringen.

Vandiktebanken kunnen doorgaans vele jaren mee. Mocht er echter toch onverhoopt snel wat aan de hand zijn dan kunnen wij jou hierbij vaak helpen. Zo hebben de machines minimaal één jaar garantie. Daarnaast hebben wij een zeer kundige klantenservice die jou kan helpen met alle vragen over de machine.

Hoe gebruik je een vlak en vandiktebank

Allereerst in het kort hoe de machine werkt: Bovenin de machines zit de beitelas met beitel eraan, deze wordt aangedreven door een elektromotor. Het hout bewerk je vervolgens op een in hoogte verstelbaar blad, daarnaast kan je aan de zijkant via het stelwiel de hoogte bepalen.

Voordat je aan de slag gaat controleer je eerst de stand van de bladrollen. En controleer je de beveiliging. Vergeet daarbij niet om altijd gehoorbescherming te gebruiken. De machines kunnen erg veel geluid produceren. De bladrollen moeten namelijk gelijkstaan aan het tafelblad. Stel daarna pas de maten in en zet dan de afzuiginstallatie en de vandikte  aan.

Vandiktebank kopen bij HoukemaTools

Wil jij een vandiktebank kopen? Bij HoukemaTools ben je verzekerd van de beste machines én de beste service. Wanneer je een machine op voorraad vandaag besteld wordt deze morgen al bezorgd, daarnaast wordt het ook nog eens gratis thuisgeleverd.

Toch niet tevreden over de prestaties van de machine? Wij bieden 14 dagen bedenktijd. Heb je vragen of weet je niet welke je moet bestellen? We geven je graag passend advies zodat jij de ideale vandiktebank kan kopen.