Lasbenodigdheden

Filters
39 ProductenPagina 1 van 2

Lasaccessoires 

Is uw lasapparaat kapot gegaan of mist uw lasmachine bepaalde onderdelen? Bij HoukemaTools bent u aan het juiste adres voor allerhande lasaccessoires. Of u nu op zoek bent naar een branderkop, elektroden, of bussen met zuurstof en/of gas; HoukemaTools heeft het in het assortiment. Doordat wij een groot assortiment van onze lasbenodigdheden op voorraad hebben zijn wij, naast dat we leverancier zijn voor de doe-het-zelver, ook geschikt als leverancier voor professioneel gebruik.

Het belang van een lashelm tijdens het lassen.

Veiligheid staat bij lassen altijd voorop. Daarom hebben wij genoeg producten waardoor u veilig kunt lassen. Wij hebben lashelmen zodat uw nek en gezicht goed beschermd is van zowel het opspatten als het licht. Voor de klus waar alleen uw ogen beschermt dienen te worden tegen het licht, hebben we ook een lasbril. Deze is van onbreekbaar materiaal en past over uw eigen bril. Zoals we net al aangaven, is de lashelm een uitrustingsstuk voor het gezicht dat de ogen beschermt tegen de flitsen tijdens het lassen, maar ook tegen de vonken tijdens het slijpen.

Hoe werkt een automatische lashelm?

Het grootste voordeel van een automatische lashelm zijn de speciale sensoren. Deze speciale sensoren detecteren het begin van het lasproces indien de vlamboog ontstoken wordt, waardoor het gezichtsveld binnen enkele seconden verduisterd wordt. Zodra het lassen klaar is, wordt het kijkvenster van de lashelm automatisch weer lichter. Hierdoor weet u altijd zeker dat uw ogen goed beschermd worden waardoor u geen schade aan uw ogen op kunt lopen.

Lashandschoenen

Bij handmatig lassen is het verstandig om lashandschoenen te dragen. Zo beschermt u uw handen tegen brandwonden. Onze lashandschoenen zijn gemaakt van hoge kwaliteit voor een optimale bescherming. Voor het beschermen van uw kleding kan een lasschort gebruikt worden. Deze schort zorgt ervoor dat uw kleding netjes blijft terwijl u ook gebruik kunt maken van de extra vakken. Zo kunt u bijvoorbeeld extra lasdraad of iets dergelijke kwijt. Zoals we net al aangaven, beschermen lashandschoenen uw handen tegen brandwonden, maar lashandschoenen bieden nog meer bescherming. Een lashandschoen biedt namelijk bescherming tegen hitte, vuur, gesmolten metalen, lasspetters, UV-straling, elektriciteit, en snijden. Naast de bescherming die een lashandschoen biedt, is de comfort natuurlijk ook erg belangrijk!

Essentiële lasproducten

In het geval dat u de meest voorkomende lastechnieken gebruikt, hebt u elektroden en lasdraad nodig. Elektrodenlassen is de meest voorkomende lastechniek omdat er veel mogelijk is en het erg simpel is. Het is dus perfect voor de hobbylasser, maar het wordt ook veel gebruikt bij professioneel gebruik. Lasdraad is de draad dat materialen met elkaar verbindt. Deze lasdraad komt in verschillende maten. Zo kunt u het afstemmen op uw klus. 

Extra’s 

Het kan zijn dat een onderdeel van uw lasapparaat vervangen moet worden. Daarom verkopen wij bepaalde onderdelen ook in losse stukken. Zo kunt u snel weer verder met lassen. Wij verkopen branderkopjes in verschillende maten zodat de maat die u nodig hebt er altijd tussen zit. De branderkopjes worden per 5 verkocht. Ook hebben we reduceerventielen. Deze hebben we van verschillende merken, dus deze vergelijkt u best even om te kijken welke het beste bij u past.