Cirkelzaag

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1

Wat is een cirkelzaag?

Een cirkelzaag is een zaag die bij uitstek is geschikt voor de bewerking van hout, metaal en kunststof. Veelzijdigheid is daarmee een belangrijk kenmerken, maar er is meer. Zo is een cirkelzaag ook in staat plaatmateriaal zo recht en zo nauwkeurig mogelijk af te zagen. De zaagbladen zijn eenvoudig te verwisselen, waardoor uw product kunt uitrusten met verschillende bladen. Tevens zijn verschillende cirkelzagen te monteren op verschillende geleiders, dit hangt van het model of merk cirkelzaag af. Ben op zoek naar een cirkelzaag op accu? Ga dan naar de categorie accu gereedschap.

Het verschil tussen een cirkelzaag of een mini-cirkelzaag?

En cirkelzaag gebruik je meestal voor het inkorten van lange materialen zoals plaatmateriaal of balken. Houkematools bied deze cirkelzagen aan enkel voor hout, kunststof of plastic. De mini-cirkelzaag is daar in tegen te gebruiken voor het zagen voor het wat dunnere materiaal. Maar kan ook gebruikt worden voor het zagen van tegels, met uiteraard het juiste zaagblad. 

Hoe diep kan ik zagen met een cirkelzaag? 

Je kan verschillende dieptes met een cirkelzaag zagen, dit alles heeft te maken met de grootte van je zaagblad. Je zal dus voor het aanschaffen van een cirkelzaag moeten weten wat voor materialen je gaat zagen en welke afmeting deze hebben. Ook verschild de diepte van je cirkelzaag als je schuin gaat zagen. Als voorbeeld de Einhell TE-CS 18/165-1 Li Solo Accu-handcirkelzaag, dit is een accu handcirkelzaag met een maximale diepte van 54 mm op 90 graden (recht). Als je 45 graden gaat zagen (schuin) kan de machine maximaal 35 mm zagen. Let hiervoor dus goed op welk materiaal je gaat zagen en wat hier de afmeting van is. 

Ben ik een geleider nodig bij mijn klus? 

Je hebt of wil een cirkelzaag aanschaffen, maar ben ik voor mijn klus een geleider nodig? Bij de meeste modellen in ons assortiment word een kleine geleider meegeleverd. Deze is op de machine te monteren door middel van vast draaien van twee schroeven. Z’n geleider is enkel makkelijk bij het zagen van kleine stroken plaatmateriaal. Ben je bijvoorbeeld van plan om grote platen te zagen met je cirkel- of invalzaag? Dan is het handig om een lange geleider aan te schaffen. De geleider zijn meestal aan elke te koppelen en zijn in verschillende lengte bij ons verkrijgbaar. Let wel op dat niet elke cirkelzaag op dezelfde geleider past. Advies nodig bij het kiezen van je juiste geleider? Neem gerust contact op met onze klantenservice. 

Het juiste zaagblad voor mijn cirkel- of invalzaag

Geen enkele cirkelzaag is hetzelfde, wel lijken de zaagbladen erg op elkaar. Een zaagblad kan het beste gekozen worden naar welk materiaal je het meeste zaagt. Zaag je bijvoorbeeld plaatmateriaal wat niet tot nauwelijks mag uit splinteren? Dan kan je het beste kiezen voor een zaagblad met een fijne vertanding. Hoe fijner de vertanding is, hoe minder het materiaal uit splintert. Kort je vaak balken af met je cirkelzaag? Dan is een zaagblad met een grove vertanding de juiste keuze. Let op bij het bestellen van een zaagblad wat voor afmeting je (oude) zaagblad heeft. Deze afmeting kan je het beste aanhouden voor een nieuwe, wil de zaagdiepte weinig uitmaken. Dan kan je ook altijd een kleiner zaagblad aanschaffen. 

Toch een invalzaag?

Een invalzaag is een speciaal soort cirkelzaag. Zoals je het al aan naam hoort, valt de zaag naar beneden. Een invalzaag word dan ook voornamelijk gebruikt voor uit uitzagen van grote oppervlakken in het midden van een plaat. Daarnaast word vaak een geleider rail gebruikt bij een invalzaag, een invalzaag zaagt dan namelijk preciezer, strakker en makkelijker dan een cirkelzaag. Tevens hebben invalzagen voornamelijk een fijner zaagblad, dit om het uit splinteren van plaatmateriaal te minimaliseren. Zo kan je de klus perfect en netjes afronden en monteren. Voor extra veiligheid adviseren wij om een geleider vast te zetten met geleider klemmen, hiermee kan je de geleider vastzetten op het te zagen materiaal. Naast de klemmen is er een mogelijkheid om de geleiderails te verlengen door deze vast te zetten met twee strippen. Hiermee kan er lange stukken plaatmateriaal gezaagd worden. 

Cirkelzaag kopen bij Houkematools.nl

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in een cirkel- of invalzaag dan kun je deze eenvoudig online in onze webshop bestellen. Wij zorgen ervoor dat de cirkel- of invalzaag veilig op locatie bezorgd wordt. Klik op uw favoriete model voor meer productspecificaties. Heb je professioneel advies nodig bij de keus van jouw cirkel- of invalzaag? Neem dan gerust contact op met de klantenservice.