Heggenschaar

Filters
47 ProductenPagina 1 van 2
Güde Güde GPS 1001 4in1 Tuinmachine Set 43cc
-17%PRIJSTIP
Einhell Gereedschap Einhell GE-LM 36/4in1 Li Solo Accu Tuinmultitool
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell GE-HC 18 Li T SOLO Accu Tuin-Multitool
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell GE-CH 18/60 Li Solo Accu Heggenschaar
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell ARCURRA 18/55 Solo Accu Heggenschaar
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell heggenschaar GE-EH 7067
-16%
Einhell heggenschaar GE-EH 7067
139,95 116,99
Stanley Stanley Fatmax V20 18V 55cm Heggenschaar Solo
t/m 04-07 Cashback € 20
Einhell Gereedschap Einhell GE-CH 36/65 Li Accu heggenschaar Solo
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell GE-CH 36/61 Li Solo Heggenschaar
GRATIS-STARTERKIT-4Ah
Einhell Gereedschap Einhell GH-EH 4245 Heggenschaar
-29%

Met een heggenschaar kun je verschillende hagen onderhouden. Wij bieden verschillende heggenscharen aan, zowel elektrische heggenscharen als  een benzineheggenschaar, maar ook accu heggenscharen. Hieronder leggen wij de verschillen uit en waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze. Wij leveren heggenscharen voor iedere tuin.  Neem met ons contact op indien u vragen heeft of juist een goed advies wilt.

Elektrische heggenschaar

Een Elektrische heggenschaar is een van de meest voorkomende heggenscharen. De elektrische heggenschaar is verkrijgbaar in verschillende modellen. Zoals het motorvermogen wat belangrijk is, moet er veel gesnoeid en heeft de heg dikke takken dan adviseren wij een elektrische heggenschaar met een zwaardere motor van 500Watt of meer. Voor kleine hagen kan er met een compacte en lichtere heggenschaar prima gewerkt worden. Ook zit er verschil in de elektrische heggenscharen met extra functies zoals een draaibare kop, grote handbescherming en meer. Het enige nadeel van een elektrische heggenschaar is, je moet altijd in de buurt zijn van een stroompunt. Wanneer er geen stroom in de buurt is, kan er een keuze gemaakt worden uit een benzine heggenschaar of een accu-heggenschaar.

Elektrische heggenschaar op accu

Zoals we hierboven al aangaven, zijn heggenscharen verkrijgbaar met diverse aandrijvingen. We hebben het dan over accu heggenscharen, heggenscharen op benzine, en elektrische heggenscharen. Net als bij vele andere machines zijn de verschillende en voordelen hetzelfde. Zo is een accu heggenschaar compacter, lichter in gewicht, en stiller tijdens het gebruik. Een accu en benzine heggenschaar bieden beide veel bewegingsvrijheid, wat uiteraard prettig is. Het voordeel van een elektrische heggenschaar is dat u de hele dag door kunt werken, mits u toegang hebt tot elektriciteit.

Hoe moet je een haag snoeien?

Wanneer je een haag gaat snoeien, moet je er op letten dat je van onder naar boven snoeit, hierdoor krijg je een mooie strakke haag, het mooist is zelfs een onder naar boven iets smaller te snoeien zodat de gehele haag kan genieten van de zon, dit bevorderd de groei van de gehele haag. Wanneer je een haag moet snoeien hangt van je soort af, de meeste kunnen tussen april en september gesnoeid worden. Laat de heggenschaar het werk doen en soms is het beter om vaker te snoeien als te weinig om juiste een strakke en dichte haag te krijgen.

Verschillende heggenscharen

Wij hebben verschillende soorten heggenscharen.  Naast Elektrische heggenscharen hebben wij ook benzine heggenscharen en accu heggenscharen. Alle machine geschikt voor het snoeien van hagen. Ook zit er natuurlijk verschil in de kracht, voor een haag met veel dikke takken waar een lichte heggenschaar moeilijk doorkomt wordt er de benzine heggenschaar gekozen. De benzine heggenschaar is het krachtigst in zijn soort, maar ook accu-heggenscharen zijn steeds meer in opkomst, niet alleen dat de accu-heggenschaar steeds sterker wordt, maar je kunt ze overal in zetten, er zit weinig onderhoud aan en zijn veel lichter als benzine heggenscharen waardoor het werken met een accu-heggenschaar veel fijner is. Mocht u niet zeker zijn over uw keuze, neem dan contact met ons op voor een goed en degelijk advies.

Telescopische heggenschaar

Bij HoukemaTools hebben we ook telescopische heggenscharen. De perfecte heggenschaar voor het snoeien op hoogte. Wanneer een haag eigenlijk te hoog is kan er met een telescoop heggenschaar toch goed gesnoeid worden. Ook de telescopische heggenscharen zijn er elektrisch maar ook met accu. Sommige Telescopische heggenscharen met accu hebben zelfs een extra functie, daar kun je de kop van verwisselen, zodat het ook een hoog snoeierwordt. Een kleine kettingzaag neemt dan plaats voor de heggenschaar kop voor het snoeien van takken in bomen.

Bestel je heggenschaar bij HoukemaTools

Om een heggenschaar te kopen bij je bij ons aan het juiste. Dit kan eenvoudig online in onze webwinkel. Klik op uw favoriete model voor meer productspecificaties.