Terug

Heggenschaar (33)

Filters

Heggenschaar

Met een heggenschaar kun je verschillende hagen onderhouden. Wij bieden verschillende heggenscharen aan, zowel elektrische heggenscharen als  een benzineheggenschaar, maar ook accu heggenscharen. Hieronder leggen wij de verschillen uit en waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze. Wij leveren heggenscharen voor iedere tuin.  Neem met ons contact op indien u vragen heeft of juist een goed advies wilt.

Elektrische heggenschaar

Een Elektrische heggenschaar is een van de meest voorkomende heggenscharen. De elektrische heggenschaar is verkrijgbaar in verschillende modellen. Zoals het motorvermogen wat belangrijk is, moet er veel gesnoeid en heeft de heg dikke takken dan adviseren wij een elektrische heggenschaar met een zwaardere motor van 500Watt of meer. Voor kleine hagen kan er met een compachte en lichtere heggenschaar prima gewerkt worden. Ook zit er verschil in de elektrische heggenscharen met extra functies zoals een draaibare kop, grote handbescherming en meer. Het enige nadeel van een elektrische heggenschaar is, je moet altijd in de buurt zijn van een stroompunt. Wanneer er geen stroom in de buurt is, kan er een keuze gemaakt worden uit een benzine heggenschaar of een accu-heggenschaar.

Hoe moet je een haag snoeien

Wanneer je een haag gaat snoeien, moet je er op letten dat je van onder naar boven snoeit, hierdoor krijg je een mooie strakke haag, het mooist is zelfs een onder naar boven iets smaller te snoeien zodat de gehele haag kan genieten van de zon, dit bevorderd de groei van de gehele haag. Wanneer je een haag moet snoeien hangt van je soort af, de meeste kunnen tussen april en september gesnoeid worden. Laat de heggenschaar het werk doen en soms is het beter om vaker te snoeien als te weinig om juiste een strakke en dichte haag te krijgen.

Verschillende heggenscharen

Wij hebben verschillende soorten heggenscharen.  Naast Elektrische heggenscharen hebben wij ook benzine heggenscharen en accuheggenscharen. Alle machine geschikt voor het snoeien van hagen. Ook zit er natuurlijk verschil in de kracht, voor een haag met veel dikke takken waar een lichte heggenschaar moeilijk doorkomt wordt er de benzine heggenschaar gekozen. De benzine heggenschaar is het krachtigst in zijn soort, maar ook accu-heggenscharen zijn steeds meer in opkomst, niet alleen dat de accu-heggenschaar steeds sterker wordt, maar je kunt ze overal in zetten, er zit weinig onderhoud aan en zijn veel lichter als benzine heggenscharen waardoor het werken met een accu-heggenschaar veel fijner is. Mocht u niet zeker zijn over uw keuze, neem dan contact met ons op voor een goed en degelijk advies.

Telescopische heggenschaar

Bij HoukemaTools hebben we ook telescopische heggenscharen. De perfecte heggenschaar voor het snoeien op hoogte. Wanneer een haag eigenlijk te hoog is kan er met een telescoop heggenschaar toch goed gesnoeid worden. Ook de telescopische heggenscharen zijn er elektrisch maar ook met accu. Sommige Telescopische heggenscharen met accu hebben zelfs een extra functie, daar kun je de kop van verwisselen, zodat het ook een hoog snoeierwordt. Een kleine kettingzaag neemt dan plaats voor de heggenschaar kop voor het snoeien van takken in bomen.

Bestel je heggenschaar bij HoukemaTools

Om een heggenschaar te kopen bij je bij ons aan het juiste. Dit kan eenvoudig online in onze webwinkel, maar ook bestaat er bij ons de mogelijkheid voor het afhalen van je gekozen heggenschaar of juist om de verschillen nog even goed te bekijken in ons uitgebreide showroom. Hier wordt door deskundig personeel een goed advies gegeven. Klik op uw favoriete model voor meer productspecificaties.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Houkematools 9 / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »