Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, vandaag verstuurd
De online Gereedschap Specialist
Goede bewatering voor een mooi gazon

Goede bewatering voor een mooi gazon

0 reactie minuten lezen
Als je wilt dat het gazon er mooi bij ligt, is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Dit betekent bijvoorbeeld dat het eens in de zoveel tijd gemaaid dient te worden. Ook kan het zijn dat je opnieuw graszaden moet strooien en het gazon moet bemesten. Daarnaast is het belangrijk dat gezorgd wordt voor een goede besproeiing van de tuin.

Besproeiing van de tuin

Zoals bekend heb je voor het sproeien van de tuin diverse mogelijkheden tot je beschikking. Allereerst kun je zelf aan de slag gaan met een tuinslang en sproeiset. Als je graag in de tuin bezig bent en er de tijd voor hebt is een sproeiset een leuk optie. Deze set maakt beregening van de tuin eenvoudig.

Wil je de tuin wel beregenen maar dit niet handmatig doen? Kijk dan eens bij onze automatische tuinsproeiers. Door deze aan te sluiten op een waterpomp kun je zelf aan de slag met een tuinslang om de tuin te besproeien. We leggen je graag uit waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juist tuinpomp.

Wat is een Tuinpomp?

Een tuinpomp is een zelfaanzuigende pomp die vaak wordt gebruikt voor het besproeien van een tuin of gazon. Deze waterpompen zijn voorzien van een aanzuigaansluiting die zich meestal aan de voorzijde bevindt en een persaansluiting aan de bovenzijde.

Tuinwaterpompen zijn in principe gemakkelijk te installeren, en moeten worden aangesloten op een bron of waar mogelijk op een systeem. Belangrijk om op te letten is het vermogen van de tuinpomp en het aantal liter per uur. Zo heb je voor meerdere spoeiers tegelijkertijd al gauw een tuinpomp van minimaal 1200 Watt nodig met een minimale watercapaciteit van 4000 liter per uur.

Naast het leveren van water voor besproeiing zijn tuinwaterpompen ook geschikt voor het snel afvoeren van grote hoeveelheden water: bijvoorbeeld als je het zwembad wilt legen of een vijver wilt onderhouden.

Kies de juiste tuinslang

Bij het uitzoeken van de juiste tuinslang gaan mensen toch regelmatig de fout in gaan. Ze gaan naar een gereedschapswebshop of bouwmarkt en ze kopen de eerste die ze tegenkomen. Je moet je echter bedenken dat je bij een tuinslang verschillende opties hebt.

Allereerst is het belangrijk dat je je bedenkt hoe lang de tuinslang moet zijn. Tuinslangen zijn beschikbaar in verschillende lengtes. Zorg ervoor dat deze lang genoeg is om het gehele gazon te besproeien. Vergeet hierbij niet dat je beter een ietwat te lange slang kan hebben dan een te korte. Bij HoukemaTools hebben we tuinslangen beginnend van 10 meter lang tot en met een tuinslang van 100 meter.

Plaatst de slang in een tuinslanghaspel

Daarnaast is het belangrijk dat je je bedenkt of je al dan niet een slanghouder wilt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een houder zijn waar je de slang omheen rolt. Je kunt echter ook kiezen voor een veel praktischere tuinslanghaspel. Hierbij heb je de keuze tussen een haspel die je vast maakt aan de wand of een verplaatsbare op wielen.

Daarnaast kun je kiezen tussen automatisch en handmatig. Bij handmatig dien je zelf de slang handmatig op- en af te rollen. Tegenwoordig heb je ook tuinslanghaspels die dit uit zichzelf doen afhankelijk van of je naar de haspel toe- of ervan wegloopt.

Vergelijk producten0