Houtbewerking

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1
Güde Güde GH 5.6-50 Benzine Hakselaar
-28%
Güde GH 5.6-50 Benzine Hakselaar
899,95 649,95
Güde Güde Hakselaar Benzine GH 651 B
-22%
Güde Hakselaar Benzine GH 651 B
899,95 699,95
Talen-Tools Handbijl 600 gram glasfiber GL600
-14%
Hyundai Hyundai Benzine Hakselaar 6,5 PK
-8%
Hyundai Benzine Hakselaar 6,5 PK
649,95 599,95
Hyundai Hyundai Houtversnipperaar 15PK 4-takt 420cc
-10%
Hyundai Hyundai Benzine Hakselaar 7 PK
-10%
Hyundai Benzine Hakselaar 7 PK
999,95 899,95

Bent u van plan om hout te kloven of te versnipperen? Of dit nou uw eerste klus is, of je er al een aantal achter de rug hebt. HoukemaTools heeft altijd een machine die bij u past. Neem dus snel een kijkje in ons assortiment aan houtbewerkingsmachines.

Wat is een hakselaar?

Met een hakselaar, ook wel houtversnipperaar genoemd, maakt u van lange takken fijne snippers. Wanneer u hard in de tuin heeft gewerkt en alle bomen zijn weer netjes gesnoeid, is het wel zo fijn om niet veel tijd kwijt te zijn aan het opruimen van al het tuinafval. Een hakselaar helpt hier goed bij. De takken worden langzaam naar binnen getrokken en eenmaal in de hakselaar worden de takken fijn gesnipperd. Een hakselaar maakt het voor u mogelijk om de tuin in no-time op te ruimen. 

Wat is de beste hakselaar?

Bij Houkema Tools hebben wij verschillende soorten tuinhakselaars. Zo zijn er verschillende varianten met een messysteem, maar ook met een wals. De versnipperaar met een messysteem is erg geschikt voor dun en flexibel houtafval, zoals de takken van de laurierhaag. Takken die moeilijker te breken zijn, kunnen met een messysteem beter verhakseld worden. De grote en dikke takken kunnen juist beter met een walssysteem versnipperd worden.

Elektrische hakselaar

Wilt u een hakselaar kopen, maar twijfelt u nog tussen een elektrische en benzine hakselaar? Dan is het wel zo prettig om de verschillen goed te weten. Er zijn verschillende soorten hakselaars. Naast een mes- en walssysteem kan er ook een verschil zijn op het gebied van de aandrijving. Het voordeel van een elektrische hakselaar is dat ze relatief gezien iets kleiner zijn dan de hakselaar op benzine. Toch heeft de elektrische hakselaar genoeg vermogen voor het versnipperen van kleine takken en het onkruid dat in de meeste tuinen te vinden is.

Benzine hakselaar

Een benzine hakselaar is een hakselaar met een benzinemotor. Allereerst is een benzine hakselaar erg mobiel, doordat u niet afhankelijk bent van elektriciteit. Ook hoeft u geen verlengkabels uit te rollen. Over het algemeen hebben benzine hakselaars meer vermogen dan andere hakselaars, waardoor ze krachtiger zijn en ze taaiere takken kunnen verwerken. Veel mensen kiezen voor een benzine hakselaar zodat ze juist de taaiere takken kunnen verwerken.

Takken of bladeren verhakselen?

Veel mensen vragen zich af wat voor materiaal ze kunnen verwerken met een hakselaar. Voordat u een hakselaar gaat aanschaffen, is het verstandig om de volgende vraag aan uzelf te stellen: wat voor materiaal wil ik gaan verhakselen/versnipperen met de hakselaar? Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen hakselaars die alleen takken kunnen verwerken en hakselaars die zowel takken als bladeren kunnen verwerken. Aan de hand van de bovenstaande vraag koopt u de perfecte hakselaar.

Wat is een houtkloofmachine?

Houtkloofmachines worden ook wel houtkliever, houtklover, kliefmachine of kloofmachine genoemd. De elektrische kloofmachine wordt gebruikt om houtstammen te kloven. Een kloofmachine maakt het mogelijk om van een stam haardhout te maken. De kloofmachine heeft enorm veel kracht. De drukkracht van een kloofmachine wordt gebruikt om het hout te kloven. 

Hoe werkt een kloofmachine?

U vraagt uzelf vast af hoe een kloofmachine precies werkt. Eigenlijk is het heel erg simpel. Een blok hout wordt op de machine gelegd. Bij een liggende houtklover drukt de werktafel het hout tegen een splijtmes. Hierdoor splijt het hout in twee of meer stukken. Dat is afhankelijk van het soort mes dat er op dat moment wordt gebruikt. Bij een staande kloofmachine werkt het net iets anders. Bij een staande houtklover staat het hout op een werktafel en komt het splijtmes naar beneden. Door de kracht van de kloofmachine splijt het hout in twee of meerdere stukken.

Elektrische kloofmachine

De elektrische kloofmachines zijn ideaal voor de particulier en semi-professional. Het assortiment met elektrische kloofmachines bestaat uit elektrische kloofmachines van vier, vijf, zes en zeven ton. Het kloven van hout gaat niet alleen veel sneller met een elektrische houtklover, dan wanneer je het met de hand moet doen, ook is het een stuk veiliger. Met een kloofmachine wordt het hout op een beheerste en veilig manier gekloofd. Uiteraard moet de machine dan wel op de juiste manier gebruikt worden.