McCulloch

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De geschiedenis van McCulloch

De geschiedenis van McCulloch gaat meer dan 60 jaar terug. In 1943 richtte zakenman Robert McCulloch een bedrijf op dat McCulloch Motors Corporation heette. Na een paar jaar verhuisde het bedrijf van Wisconsin naar Californië, waar McCulloch Motors zijn eerste kettingzaag produceerde. In de jaren vijftig bleef McCulloch Motors groeien en uitbreiden naar nieuwe markten. Het bedrijf veranderde zijn naam in McCulloch Corporation in 1958. Naast krachtige en wereldberoemde kettingzagen bouwde het bedrijf ook vliegtuig- en kartmotoren.

In de jaren 70 en 80 voegde McCulloch heggenscharen, trimmers en bladblazers toe aan haar assortiment. Het bedrijf was nu duidelijk gericht op een totaalassortiment tuingereedschap.

McCulloch verhuisde in 1988 naar Tucson, Arizona, waar het ook nieuwe hoofdkantoren en een distributiecentrum opende. Onder de productinnovaties zat ook een elektrische draadtrimmer in 1998.

McCulloch vandaag de dag

In 1999 verkocht McCulloch haar Europese divisie aan Husqvarna AB. Negen jaar later verwierf Husqvarna ook de rechten van McCulloch op de Noord-Amerikaanse markt. Sindsdien is McCulloch een merk binnen de Husqvarna groep.

Tegenwoordig biedt McCulloch een complete lijn tuinproducten: krachtige kettingzagen, sterke trimmers, grasmaaiers, tuintractoren en heggenscharen. Elk apparaat biedt u de kracht om het werk gedaan te krijgen. Hiermee heeft McCulloch een betrouwbaar en uiterst breed assortiment.