Alabastine

Filters
37 ProductenPagina 1 van 2

Alabastine produceert hulpmiddelen, en in het bijzonder vulmiddelen voor de doe-het-zelfmarkt. De naam van het bedrijf is afgeleid van albast, een gipsmineraal. Alabastine was enkele jaren actief in het Verenigd Koninkrijk, die in 1956 Alabastine Holland opende te Ammerzoden.  

In 1988 werd de Europese productie van alle vulmiddelen in Ammerzoden geconcentreerd, en daarmee, naast Alabastine, ook de merken Molto en Polyfilla. Naast vulmiddelen worden er ook reinigingsmiddelen, verven en lijmen geproduceerd.

In 1998 werd de fabriek in Ammerzoden overgenomen door het Britse ICI, dat in 2008 op zijn beurt werd overgenomen door AkzoNobel. De naam Alabastine beperkt zich tot Nederland. In België en Frankrijk spreekt men van Polyfilla, in Engeland van Polycell, en in Duitsland van Molto voor hetzelfde product.

Er worden vele tientallen soorten producten vervaardigd: naast het gipsplamuur en andere vulmiddelen worden ook afbijtmiddelen, voorstrijkmiddelen, egaliseermiddelen, producten voor het voegen van tegels en muurverven geproduceerd. Verder behoren tot het assortiment: plamuurmessen, houtrotvullers, behangselverwijderaars, kwastenreinigers, grondverven en dergelijke.