Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, vandaag verstuurd
De online Gereedschap Specialist
Terras schoonmaken? Zó doe je dat!

Terras schoonmaken? Zó doe je dat!

0 reactie minuten lezen
Het voorjaar is onderweg en het lekkere weer komt er ook weer aan. De tijd dat we allemaal lekker buiten gaan zitten en genieten van het zonnetje. Echter doen we dit liever niet op een terras wat onder de groene aanslag zit. Wij krijgen vaak de vraag hoe je het terras weer mooi schoon kan maken. Hier lees je hoe.

Terras schoonmaken

Is het mogelijk om het terras op een milieuvriendelijke manier schoon te maken zonder de tegels te beschadigen? Ja, dat is zeker mogelijk! Veel mensen denken dat het niet kan, maar het is wel degelijk mogelijk. Hier lees je hoe je dit kunt doen zonder schade aan te brengen aan de natuur en ook aan de tegels. Is dat niet een win-winsituatie? Het reinigen van je terras kan heel eenvoudig zijn. Het kost alleen wat tijd en de juiste producten, maar dan kun je de rest van het jaar genieten van een mooi en strak terras.

Hoe maak ik mijn terras schoon?

Het voorjaar is onderweg, dus het is tijd om het terras netjes te maken. Maar hoe verwijder je die groene aanslag op een milieuvriendelijke manier? Dat is een vraag die bij veel mensen speelt. Wanneer je last hebt van groene aanslag, raden wij altijd groene aanslagreiniger aan. Als je te maken hebt met lichte vervuiling, is het ook mogelijk om warm water te gebruiken en bij zware vervuiling een stoomreiniger in te zetten. Deze methodes beschadigen je tegels niet, waardoor je extra lang kunt genieten van je terras.

Bij andere technieken kunnen de werkzaamheden vaak wel beschadigingen veroorzaken, en dat wil je natuurlijk vermijden. Groene aanslagreiniger is hét product wanneer je het terras wilt schoonmaken.

Groene aanslag verwijderen met groene aanslagreiniger

Hierboven hebben we al aangegeven dat wij groene aanslag zeer aanraden bij het schoonmaken van het terras, maar hoe gebruik je het eigenlijk? Dat is ook handig om te weten. Groene aanslag kun je het beste van je terras verwijderen met een groene aanslagreiniger. Deze reiniger is namelijk milieuvriendelijk en tast je tegels of voegen niet aan. Dit is al een goede reden om groene aanslagreiniger te gebruiken in plaats van andere schoonmaakmiddelen, maar hoe gebruik je het?

Groene aanslagreiniger verdun je met water, zodat je een groot oppervlak kunt reinigen. Volg de onderstaande stappen om een prachtig terras te creëren.

  1. Schaf een goede groene aanslagreiniger aan.
  2. Verdun de groene aanslagreiniger met water.
  3. Doe het schoonmaakmiddel in een drukspuit.
  4. Sproei de groene aanslagreiniger over je terras.
  5. Laat de reiniger zijn werk doen.

Als je deze stappen hebt gevolgd, kun je binnen enkele dagen genieten van een prachtig schoon terras!

Terras schoonmaken met warm water

"Wanneer je terras niet erg vuil is, maar je het toch graag wilt schoonmaken, is het ook mogelijk om warm water te gebruiken. Naast dat het milieuvriendelijk is, is het ook erg gemakkelijk om zelf te doen. Het enige wat je nodig hebt, is een emmer warm water. Algen houden namelijk niet van warm water, waardoor het erg eenvoudig is om je terras schoon te maken. Als het oppervlak wat stroef aanvoelt, kun je ook een bezem gebruiken in combinatie met warm water.

Terras schoonmaken met hogedrukreiniger?

Wij raden het absoluut af om een hogedrukreiniger te gebruiken om je terras schoon te maken. Bij betontegels bestaat er namelijk een aanzienlijke kans dat je zowel de tegels als de voegmortel beschadigt. Hierdoor kan de toplaag van de betontegel poreus worden, waardoor de kans op meer aanslag juist groter wordt. Hierdoor kan er steeds meer groene aanslag ontstaan.

 

Vergelijk producten0